Arama

Bergüzar Gökç;e Korel

Güncelleme: 21 Kasım 2009 Gösterim: 6.523 Cevap: 3
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Bergüzar Gökçe Korel

Sponsorlu Bağlantılar
2 Eylül 1982 yılında İstanbul'da doğan ve Kurtlar Vadisi Irak Filminde'ki Leyla,Binbir Gece Dizisinde'ki Şehrazat rolleriyle büyük başarılar elde eden Bergüzar Korel'in asıl adı Bergüzar Gökçe Korel'dir.
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.
Babası ünlü oyuncu Tanju Korel'dir.
Annesi Hülya Darcan.
Birde Zeynep isminde 1 Mart 1975 istanbul doğumlu ablası var.
İlk deneyimi TRT televizyonunda anne ve babasıyla oynadığı Zeytin Dalı dizisidir.
Daha sonra Kırık Kanatlar dizisi ve Şen Olasın Ürgüp filminde oynadı.
Babası vefat etmeden 2 dakika önce Kurtlar Vadisi Irak Filminde oynama teklifi aldı.
2006 yılı içinde Adak ve Binbir Gece dizilerinde rol almıştır.Binbir Gece dizisinde şuan Şehrazat rolü ile başarılı bir başrol oyuncusudur.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Bergüzar Gökç;e Korel nereli hayatı kimdir.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
24 Temmuz 2008       Mesaj #2
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi
Bergüzar Gökç;e Korel
2 Eylül 1982 yılında İstanbul'da doğdu.
Sponsorlu Bağlantılar

Türk sinemasının emaktar oyuncularından Tanju Korel ve Hülya Darcan'ın ikinci kız çocuğudur. Oyunculuk ile tanışması lise yıllarında tiyatro üzerine bir iki çalışması ile oldu.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu.

Bergüzar Korel ilk profesyonel oyunculuk deneyinimini, 1998 yılında babası Tanju Korel'in yazdığı "Kırık Hayatlar" adlı TV dizisinde rol alarak kazandı. Ardından 2005 yapımı "Kurtlar Vadisi: Irak" filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı.

berguzar gokce 0

Filmde oynama teklifini, babası hastanede hayata gözlerini kapamadan iki dakika önce gelen telefonla aldı. Babası Tanju Korel 21 Eylül 2005 tarihinde akciğer kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi. Annesi, “Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi” diyerek, görüşmeye gitmeye ikna etti.

berguzar gokce 2

Kurtlar vadisi: Irak'da yakaladığı başarının ardından gene aynı yıl çekilen "Zeytin Dalı" dizisinde iklim karekterini canlandırdı. Asıl büyük çıkışını ise Kanal D'de yayınlanan "Bimbir Gece" dizisindeki Şehrazat Evliyaoğlu rolüyle yaptı
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
8 Mart 2009       Mesaj #3
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Bergüzar Gökçe Korel
Ad:  bergüzar korel.jpg
Gösterim: 364
Boyut:  5.8 KB
Ablasının kitabına kapak oldu!
Bergüzar Korel, ablası Zeynep Korel Busbee'nin yazdığı aşk romanına kapak oldu! Sessiz Çığlık' adlı romanın kapağını, 'Binbir Gece' dizisi hayranlarının iyi bildiği 'hüzünlü Bergüzar bakışı' süslüyor!
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
21 Kasım 2009       Mesaj #4
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
“Halit ve ben her şeyi temizleyip yeni bir hayata başlıyoruz”


“Aşk Geliyorum Demez” filmi vizyonda olan Bergüzar Korel: “Son 1 ayda her şeyi temizleyip yeni bir hayata başladık. Dışarıdan müdahaleler yapılmaya çalışılsa da kapattım ben kapılarımı, hiç ilgilenmiyorum. Halit de ben de set arasında düğün yaptık. Birkaç gün içinde, gecikmiş balayımıza çıkıyoruz”
Halit burasının kahvelerini çok sever” dediği Caffe Nero’nun Bebek şubesinde buluşuyoruz Bergüzar Korel’le. İki ay sonra doğum yapacak ama pek karnı burnunda denemez. 6,5 kilo almış. En tenha yeri bulmak için elinde kahvelerle onu en üst kata çıkardığıma pişman oluyorum. “Zararı yok, yorulmadım” diyor kibarca. Siyah boğazlı bir kazak giymiş, altında hamile jean’i var. Boynunda annesinin Mardin’den aldığı pembe bir fular. Fotoğraf çekimi için kazağını çıkarıyor, “Üşürüm, hastalanırım” diyen çıtkırıldım hamilelerden değil belli ki. Bozulan saçını düzeltirken, saçının Şehrazat’tan sonra otomatikman ortadan ikiye ayrıldığını (“Binbir Gece”yi izleyenler bilir, Şehrazat’ın saçı ortadan ikiye ayrılmış şekilde toplanırdı hep) söylüyor gülümseyerek.Sonra yeni filmi “Aşk Geliyorum Demez”i, bebeğini, hamileliğini ve kocası Halit Ergenç’i konuşuyoruz...

“Binbir Gece” bittikten sonra herhalde size senaryo yağmıştır. “Aşk Geliyorum Demez” nasıl sıyrıldı aralarından?
Diziden sonra ters köşe bir rol oynamak istiyordum. Böyle bir senaryo gelmedi. Ta ki Murat Şeker’in teklifine kadar. Bu, bana gelen ilk romantik komedi teklifiydi. Hemen önceki filmi “Aşk Tutulması”nı izledim, sevdim. Murat’ın heyecanı hoşuma gitti. Senaryo da güzeldi, eski Türk filmleri tadındaydı.

“Filmi görenler ‘Sana gülmek çok yakışıyormuş’ diyor”

Asık suratlı Şehrazat’tan sonra izleyici yeni rolünüzü benimsedi mi?
Yolda durdurup “Gülmek ne kadar çok yakışıyormuş sana” ya da “Aslında ne kadar gençmişsin. Dizide yaşlı duruyordun” diyorlar.

Bu filmi kimler izliyor? Dizinizi takip edenler mi, başka bir kitle mi?
Sokakta “Çoluk çocuk senin filmine gidiyoruz, gittik” diyenler oluyor. Hafta sonu ailecek gidilecek bir film oldu.

“Aşk Geliyorum Demez” beklenen izleyiciyi çekebildi mi?

Henüz bir hafta oldu ama gayet iyi gidiyor. Bu gişe meseli hakkında geçenlerde “Halit’le Bergüzar jipine iddiaya girdiler” diye bir haber çıktı. Güya hangimizin filmi daha çok gişe yaparsa öteki ona hediye olarak jip alacakmış. Biz bu kadar samimiyetsiz bir çift miyiz? O kadar çok paramız varmış ki, jipine iddiaya girmişiz! Ben bu meslekte olmasam, bu haberlerin çoğunun yalan olduğunu bilmesem “Nasıl bir küstahlık bunlarınki?” derim. İnsanları bize düşman etmeye çalışıyorlar.

“Annem ve Halit 1,5 ay boyunca gazeteleri sakladı”


Flört ettiniz, hamile kaldınız ve evlendiniz. Ama bu güzel şeylerin o günlerde pek tadına varamadınız galiba...
Halit’le ilişkiye başladığım, hamile kaldığım, evlendiğim dönem hayatımın en zor dönemiydi. Çünkü benim haberimin olmadığı, benimle hiçbir alakası olmayan, benim sohbetlerde öğrendiğim, üzülmeyeyim diye benden saklanan her şeyin faturası bana çıkarıldı. Annem ve Halit evliliğimizden itibaren 1,5 ay boyunca gazeteleri benden sakladı. Bana televizyon da izlettirmediler. Çünkü dışarıdan hayatımıza hep bir müdahale vardı. “Bu haberlerin altında nefretle yorum yapılan kadın ben değilim” diye üzülüyordum. Sonra dedim ki “Ben neden uğraşıyorum ki bu kadar kendimi anlatmakla?” Sokağa çıktığımda herkes sevgi gösteriyor çünkü. Kendimi “Bu insanlar seni biliyorlar” diye teselli ettim. Şimdi iyiyim.

Yeni bir eve taşındığınızı duydum. Bergüzar Korel ve Halit Ergenç çifti hayatlarında sıfırdan bir başlangıç mı yapıyor bebekle birlikte?

Dışarıdan müdahaleler yapılmaya çalışılsa da kapattım ben kapılarımı, artık ilgilenmiyorum. Son 1-1,5 ayda her şeyi temizleyip yeni bir hayata başlama gücü buldum kendimde. “Şimdi ikimiz için yeni bir başlangıç yapma zamanı” dedim. Halit’in ve benim film çekimlerimizden ötürü buna ancak fırsat bulabiliyoruz. Ağustosta evlendik ama evlendiğimizi anlayamadık, Halit de ben de set arasında düğün yaptık. Sonra sete döndük. Birbirimize daha çok zaman ayırabileceğimiz dönem geldi. Levet’te yeni bir eve taşındık. Balayına çıkamamıştık, birkaç gün içinde, yurtdışında balayına çıkıyoruz.

Birden bire ünlü olmanın yükünü taşımak nasıl bir şey?
Bazen başka bir yere gidip kapımı kapayıp yaşamak istiyorum. Gerçi bunu 27 yaşında istiyor olmak da kötü. Umarım doğumdan sonra bu baskı ve dışarıdan olan müdahale biraz olsun azalacaktır.

Hamileliğiniz planlı mıydı? Sürpriz mi oldu?

Çocukluğumdan beri hayallerimin olmazsa olmazı bir aile kurmaktı.
27 yaşımda istediğim şeyi yaşıyorum. Hamilelik bizim için sürpriz oldu. Planlı değildi.

Halit Ergenç romantik bir koca mı?

Çok sürprizli biridir. Hiç hesapta yokken, bir anda karşıma çıkabilir. Sabaha karşı sette çalışırken ve geleceğini asla tahmin etmezken yanımda bitiverir. “Şuraya gidiyoruz” der, sonra bambaşka bir yerde buluruz kendimizi.

“Ne hamilelik yogasına gittim ne bebek bakımı dersi aldım”


Anlaşıldı, sürprizi seven ideal erkek. Peki, nasıl bir baba adayı?
Halit’ten bir çocuğumun olmasını çok istiyordum. Çocuklar Halit’i çok sever. “Binbir Gece”de benim oğlumu oyanayan Efe defalarca Halit’in kucağında uyuya kalmıştır. Halit çocuğuyla çok zaman geçirecek, bana doğumdan sonra çok yardımcı olacak bir baba adayı. Çok heyecanlı günler yaşıyor şimdilerde. Ne hamilelik yogasına gittim ne bebek bakımıyla ilgili ders aldım. Her şey doğal sürecinde ilerlesin istiyoruz.

Oğlunuzun hangi huyları babaya çeksin istersiniz?
Oğlum sakinlik ve dinginlik konusunda babasına çeksin. Halit çok sakin ve dingin bir adamdır.


“Bu film Bergüzar’ın ruhundaki hergeleliği ortaya çıkardı”
Murat Şeker / “Aşk Geliyorum Demez”in yönetmeni

“Aşk Geliyorum Demez”deki Gözde’yi oynayacak ismi seçerken Bergüzar Korel’in size iyi bir romantik komedi yıldızı olabileceğini düşündüren neydi?
“Binbir Gece” dizisinin soğuk ve mesafeli karakterlerine rağmen Bergüzar’ın göz bebeklerindeki pırıltıyı gördüm. Şehrazat karakterinin belki de tam tersinde olan Gözde karakteri için yapımcı ortağım Timur Savcı ile konuşurken Bergüzar geldi aklımıza. Daha sonra Bergüzar’la bir kafede buluştuk. Bergüzar’in ne kadar içten ve sıcak bir mizaca sahip olduğunu gördüm. Herkes onu Şehrazat yüzünden sert ve biraz da suratsız birisi zannediyordu. Bergüzar’ın samimiyetine inandım ve rolü teklif ettim. Bu her iki taraf için de riskler taşıyan bir karardı. Ama şimdi bakıyorum da doğru bir karar almışız. Tabii bu kararı alırken ikimizin de aynı okuldan gelmemizin de etkisi oldu. Çünkü Mimar Sinan Üniversitesi’nde okuyup da ruhunda hergelelik olmayan yoktur. “Aşk Geliyorum Demez”, Bergüzar’ın içindeki hergeleyi açığa çıkaran film oldu.
Filmi seyredenlerin büyük çoğunluğundan duyduğum şey, “Biz Bergüzar’ın bu kadar sempatik ve tatlı olduğunu bilmiyorduk” oldu.


“Kocamla aynı projede yer almak istemiyoruz. İnandırıcı olmaz çünkü”

Halit Ergenç’in karakteri, huyu suyu hakkında pek “veri” yok elimizde. Onu en iyi tanıyanlardan biri olarak biraz anlatsanıza bize kocanızı.

Bir kere çok anlayışlı biri. Hamilelikte şımarıklık yapacak zamanım olmuyor bu yüzden. Halit her şeyi konuşabildiğim, her şeyi anlatabildiğim bir insan. Bu benim çok hasret kaldığım bir şeydi. Yıllarca arkadaş olmamızın getirdiği bir rahatlık var aramızda. Ben Halit’ten her şeyi sakince konuşup çözebilmeyi öğrendim.
Halit’in çocuksu bir yanı da vardır. Çok neşelidir, çok heyecanlıdır. Her yerde eğlenecek bir şeyler bulabilirsiniz onunla.
Eğer ilgi alanına giren bir konu açılırsa üzerine saatlerce konuşabilir. Deniz, sualtı ve çocukluk anıları üzerine uzun uzun sohbet etmeyi sever. O profesyonel dalgıç, bense amatör. Birlikte dalmaktan çok zevk alırız.

İkiniz de oyuncusunuz, “Binbir Gece”den sonra aynı yapımda, tekrar birlikte rol almanızı isteseler cevabınız ne olurdu?
Bu yıl her anlamda bizim için epey fırtınalı geçti. Halit’le yine aynı projede, aynı sette bulunacağımız bir projede yer almak istemiyoruz. Hem inandırıcılık açısından hem de böylesinin bizim için daha iyi olacağını düşünüyoruz.

Dizi oyuncuları arasında en yüksek rakamı alan 3-4 oyuncudan biri de sizsiniz. Kazandığınız parayla yatırım yapıyor musunuz?

“Binbir Gece” ilk başladığında ismi bilinen bir oyuncu değildim, öncesinde herhangi bir dizide oynamamıştım. İlk yılda o telaffuz edilen paraları almadım. İkinci ve üçüncü yıl aldığım parayla da 24-25 yaşımda ev aldım. Sonra da otomobil.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

2 Temmuz 2008 / MeLL Sinema tr
10 Ekim 2011 / Jumong Sinema tr
19 Mart 2008 / MaRCeLLCaT X-Sözlük