Arama

Devlet Tiyatroları

Güncelleme: 17 Haziran 2011 Gösterim: 41.999 Cevap: 13
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Nisan 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
DEVLET TİYATROLARI’NDAN
OYUN YAĞMURU

Sponsorlu Bağlantılar
Devlet Tiyatroları’nın belirlenen Nisan 2006 programına göre;
10’u yeni toplam 96 değişik oyun sanatseverlerle buluşacak.

ANKARA DEVLET TİYATROSU:
Büyük Tiyatro’da;
Alejandro Casona’nın yazdığı, Müşerref Hekimoğlu’nun çevirdiği, Tayfun Orhon’un yönettiği “AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR” 7, 9, 11, 16 Nisan tarihlerinde izlenebilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Fatma Görgü’ye, ışığı Osman Uzgören’e ait oyunda; Ferahnur Günuğur, Tayfun Erarslan, İlhan Kantarcı, Ayla Alevok, Umut Karadağ, Aysel Kara, Çağdaş Serter, Gülfem Alta, Deniz Aygün, Gülay Gür, Ekin Bulut, Özgür Baş, Tülay Sarıcı, Serkan Ekşioğlu, Müjde Hayat rol alıyor. Konu: “Önce yapraklar dökülmeye başlar. Kuru bir sis gelir sarar dalları. Sonra bir çatırdı olur gövdede. Bulutlanır ağaç kabukları. Yeşilliklerden öte bir yalnızlıktır yaşlı dallarda. Yılların ağacıdır. Ölür, ama yalnız…Ama sessiz…Ama ayakta…”
18 , 23, 25, 28, 30 Nisan tarihlerinde izlenebilecek olan “BİR YAZ DÖNÜMÜ GECESİ RÜYASI” nın yazarı W. Shakespeare, çeviren Nurettin Sevin, yöneten Semih Sergen. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Berna Cömert’e, ışığı Fahrettin Özen’e, müzik düzeni Kemal Günüç’e, dans düzeni Binnaz Dorkip Aydan - Sevtap Subaşı’na ait olan oyunda; Sinan Pekinton, Meltem Keskin, Hidayet Daş, Gül Gökçe, Kurtuluş Şakirağaoğlu, Neşe Baykent, Alper Tazebaş, Okan İrkören, Meral Taytuğlu, Savaş Tamer, Osman Nuri Ercan, Murat Çidamlı, Gökhan Semerci, Gülay Akman Şar, Berrin Demir Öney, Hakan Güneri, Emine Semra Gökalp, Özgül Sağdıç, Banu Gülsüm Güngör, Özlem Sayın, Sema Borhan, Gürkan Karaoğlu, Aslı Nilsen, Gülben Oğuz, Seda Özgiş, Fatma Ezgi Çağlar, Deren Baybars, Irmak Ergenoğlu, Atilla Kılıç, C. Murat Usanmaz, M. Fatih Demirel, Orhan Akbıyık, K. Şerif Öztürk, H. İbrahim Yaman rol alıyor. Konu: “ Bir Yaz Dönümü Gecesinde bizlerle birlikte keyifle, unutamayacağınız bir rüya görmek ister misiniz? Aşkın ve sevginin büyülü kollarında olağanüstü bir masalı birlikte yaşayalım”.
Küçük Tiyatro’da;
1, 2 Nisan tarihlerinde seyredilebilecek olan “OYUNLARLA YAŞAYANLAR” ın yazarı Oğuz Atay, yönetmeni H. Cahit Öztüfekçi. Dekoru Güven Öktem’e, kostümü Sevgi Türkay’a, ışığı Mehmet Yaşayan’a ait olan oyunda; Cem Emüler, Mesude Yılmaz, Cahit Çağıran, Adnan Erbaş, *****e Çivicioğlu, Gönül Döğüşçü, Haydar Gültepe, Kerem Coragil rol alıyor. Konu: “Tanzimat’tan bugüne sürekli değişen politik ve toplumsal değerlerin, hedeflerin, ölçütlerin mahkum bıraktığı, Türk aydınının kronik bunalımının öyküsü.”
Aziz Nesin’in yazdığı, Osman Özkan’ın oyunlaştırdığı, Coşkun Irmak’ın yönettiği “TEK YOL” 4 – 9 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Behlüldane Tor’a, kostümü Esra Selah’a, ışığı Fahrettin Özen’e, müziği Tunay Uzuner’e, dansları Deniz Çığ’a ait oyunda; Can Öztopçu, Çetin Azer Aras, Murat Gökçer, Fırat Demirağ, Engin Özsayın, Nejat Armutçu, Eray Eserol, Tarhan Baydar rol alırken orkestra da ise ; Ali Bektaş, Tuncay Acar, Serdar Çevik yer alıyor. Konu: “ ‘Suç’, yalnızca kişinin sorumluluğunda olan ve toplumsal sistemin kurallarına aykırı düşen bir davranış mıdır? Yoksa, toplumsal sistemin yanlışlıkları, eksiklikleri, kişiyi zorunlu olarak ‘suç’ işlemeye mi iter? ‘Suç’, insan için kaçınılmaz ve zorunlu bir ‘Tek Yol’ mudur? Kişiyi ve toplumu ortak ve onurlu bir sistem anlayışında buluşturacak olan ‘Çıkar Yol’ nerededir ve bunu kim yaratacaktır?...”
12 – 15 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olanRefik Erduran’ın yazdığı, Kemal Başar’ın yönettiği “BAHÇEMDEKİ AYI” izlenebilecek. Dekor tasarımı Suar Şeylan’a, giysi tasarımı Berna Yavuz’a, ışık tasarımı Mehmet Yaşayan’a, müziği Kemal Günüç’e, dans düzeni Aşiyan Eraslan’a ait olan oyunda; N.Fırat Demirağ, Miraç Eronat, Dilara Keyf Günüç, Adnan Erbaş, Benian Dönmez rol alıyor. Konu: “Zorbalığa ve ahlaksızlığa baş kaldıran manik depresif bir kadının eğlenceli öyküsü” anlatılıyor.

16 Nisan Pazar günü prömiyer yapacak olan Ulviye Bursa’nın yazıp-yönettiği “KELOĞLAN KELEŞOĞLAN” adlı kukla çocuk oyunu izlenebilecek. Dekoru Zeki Sarayoğlu’na, kostümü Malike Başkan’a, ışığı Zeynel Işık’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Bursa’ya, müziği Kemal Günüç’e, dansları Yener Turan’a ait olan oyunda; Edip Tümerkan, Gerçek Özkök, Hilal Tümerkan, Bahadır Tunç, Ezgi Koç, Zeynep Dizer, Yusuf Çankaya, Sebilay Yoldaş, Murat Liman, Oğuz Ceyhan, Aysun Töngür, Seval Yılmaz, Sezen Gümüştekin, Görkem Aytimur, Umut Kılınç, Serdar Uğurlu, Arda Baytaş, Resul Karabulut ve (Sofranın Sultanının Sesi’nde) Ergün Uçucu, (Devin Sesi’nde) Sinan Pekinton rol alıyor. Konu:”Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan’ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.”
25 – 30 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA “ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ”

Şinasi Sahnesi’nde;
13 Nisan Perşembe günü prömiyer yapacak olan Özcan Özer’in yazdığı, Şakir Gürzümar’ın yönettiği “AVRUPA KOMEDYASI” 14 – 23 Nisan tarihleri arasında da seyirciyle buluşacak. Dekoru Hakan Dündar’a, kostümü Nalan Alaylı’ya, ışığı Osman Uzgören’e, müziği Can Atilla’ya, koreografisi Handan Özer’e ait oyunda; Oktay Dal, Sabri Özmener, Mesut Turan, Hidayet Daş, Recep Sarı, Zafer Güllü, Asuman Bora, Nezih Işıtan, Ünsal Coşar, Ezgi Yıldız, Burak Gülşen, Koray Kahraman, Dilek Arıbal, M. Burak Yüksel, Çiğdem Sarıhan, Nur Yazar, Ceyda Maral, Su Pelin Soley, H. İbrahim Yaman, Güldestan Yüce, F. Ezgi Çağlar, Eda Ateş, Sanem Gamze Gülşen, Işılay Sanrı, L. Melda Göksu, G. Nermin Günay, Irmak Ergenoğlu, Beril Demir, M. Onur Kocabaş, Hasan Demirtaş, Sabahattin Kılınç, Arif Tanık, F. Sezen Saraca,Halil Ersan, S. Yiğit Yalkın, Ferruh Tezsüren rol alırken, sinevizyondaki Profesörler: Murat Atak, N. Hakan Güney, Rengin Samurçay,Kanuni (müzisyen) Ömer Yaman yer alıyor. Konu: “’Gelişmekte olduğu söylenen -bir ülkede geçen- oyun; ülkesinin değerlerini kendi çıkarları için kolayca satan bir iktidarın dış güçler tarafından nasıl sona erdirildiğini ve ülkenin sömürgeleştirildiği grotesk ve absürd ögeler kullanarak anlatmaktadır. Söz konusu ülkenin yöneticilerinin, heykellerini yaptırarak bu heykeller aracılığıyla Avrupa Topluluğu’na girmeyi ve partilerinin ‘ebedi başkanları’ olmayı amaçlarken içine düştükleri gaflet ve komik durumları anlatan politik bir komedi.”
Nevşehir’de 15 Nisan Cumartesi günü prömiyer yapacak olan Faik Ertener’in yazdığı, Akın Erozan'ın yönettiği çocuk oyunu “SİZ NE DERSİNİZ?”18 – 21 Nisan tarihleri arasında ise Ankaralı küçük sanatseverlerle buluşacak. Dekoru Hakan Dündar’a, kostümü Funda Karasaç’a, ışığı Zeynel Işık’a, müziği Can Atilla’ya, dansları Handan E.Özer’e ait oyunda İbrahim Korumaz, Müge Uyan, Seda Özyalçın, Diler Öztürk, Yaseri Şahbudak, Murat Öz, Can Gökdoğan, Berk Eryaprak, Aslıhan N.Ercan, Cem Ataç, Diler Öztürk, Gamze Özçelik, Alev Arslan rol alıyor. Konu: “Değil mi ki amaç insan olmak, üreten, paylaşan, daha güzele, daha doğruya sahip çıkan insan…”
Ulviye Bursa’nın yazıp-yönettiği “KELOĞLAN KELEŞOĞLAN” adlı kukla çocuk oyunu 25 – 28 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek.
Aynı sahnede 25 – 30 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olan “GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM” ın yazarı Haldun Taner, yönetmeni Serhat Nalbantoğlu. Dekoru Işın Mumcu’ya, kostümü Gülümser Erigür’e, ışığı Fahrettin Özen’e, müziği Cem İdiz’e, koreografisi M. Tufan Kaytmaz’a, karikatür çizimleri Ali Sur’a ait olan oyunda; Levent Ülgen, Ünsal Coşar, Sabri Özmener, Hülya Gülşen Irmak, Can Öztopçu, Çetin Azer Aras, Nejat Armutçu, Engin Özsayın, Hülya Dizmen Yücel, Arda Baytaş, Sezen Gümüştekin, Zeynep Dizer, Seval Yılmaz, Sebilay Yoldaş, Ümit Bayraktar, Osman Karakoç, Görkem Aytemur, Aslı Arslan, Aysun Tongur, Ezgi Koç, Umut Kılınç rol alırken, piyanist ise Yiğit Kolat. Konu: “Örnek talebe, uysal delikanlı, gönüllü asker, model vatandaş VİCDANİ’ nin bir baştan sona kimi zaman acıklı, kimi zaman gülünç bütün bir hayat hikayesi... Meşrutiyet’ten günümüze uzanan yakın siyasal tarihimizin panoraması.”
Akün Sahnesi’nde;
Dinçer Sümer’in yazıp yönettiği“SANDALIM KIYIYA BAĞLI” 1, 2, 11 – 23 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Berna Cömert’e, ışığı Mehmet Yaşayan’a, müziği Can Atilla’ya, dans düzeni Ercan Arslan Kazbek ve Sinem Çekerek’e ait olan oyunda; Mehmet Gürkan, Şahin Ergüney, Yavuz Köken, Emre Erçil, Ebru Uysal, Kader İlhan, Muzaffer Güvenç, Füsun Akay rol alırken koroda; Nuray Çırpıcı, Aylin Tez, Sinem Çekerek, Ayla Kaymak, Gökce Demiröz, Gülden Çelen, Emel Ahu Bora, Başak Anat, Handan Kılıç, Gülşah Tarım, Serkan Ercan, Orhan Kocabıyık, Burak Aksoy, Duygu Ertan, Fatma Nilgün Çandıroğlu, Gülan Düzgün, Berivan Düzgün, Mümtaz Aydoğan Mengi, Murat Yılmaz, Volkan Ulusoy, Miraç Öztürk, Engin Koyun, Tamer Bekmez, Erdal Erdoğdu, Gül Fulya Akyol’un yanısıra orkestra da ise; Ceyhun Anıl, Fevzi İptaş, Taylan Sarı, Basri Üşen yer alıyor. Konu: “Dostluğun, kardeşliğin, barışın ve aşkın destansı bir coşkuyla yaşandığı bir Ege kenti, bir sabah ansızın nasıl bir cehenneme dönüşür. Onursuz bir gizli hesabın sahibi cellatlar çıkarları adına kurguladıkları bu cinneti naralarla gerçekleştirirken daha soylu ve güçlü bir varlığı unutmuş gibidirler: İnsan’ı. Ve sonuçta ‘ insan’ kazanacak barışın ve aşkın zaferini, zeybeklerini ve sirtakilerini birlikte oynayarak kutlayacaklardır.”
4 – 9 Nisan tarihleri arasında N. Sırrı Örik’in yazdığı, Tarık Günersel’in uyarladığı, Mehmet Ege’nin DT için düzenleyip yönettiği “YILDIZ OLMAK KOLAY MI” izlenebilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Sevgi Türkay’a, ışığı Osman Uzgören’e, müzik danışmanlığı Özgen Gürbüz’e ait olan oyunda; Levent Çelmen, Süheyla Gürkan, Rengin Samurçay, Ümit Sergen, Servet Pandur, Volkan Özgömeç, Ötüken Hürmüzlü, Müge Sefercioğlu, Orhan Özyiğit, Nermin Uğur Bakır, Akın Erozan, Sanlı Baykent rol alırken oyunda yer alan müsizyenler ise; Yıldan Dirik, Demir Karabaş, Ali Burç, Haluk Derinöz, Duygu Ertan, Berivan Düzgün, Ayla Kaymak, Gülan Düzgün, Özüm Arkan, Aylin Tez, Volkan Özman, Mümtaz Aydoğan Mengi, Handan Kılıç, Murat Yılmaz, Nilgün Çandıroğlu, Sinem Çekerek, Pınar Ballandı, Hande Alpaslan, Tuğçe Özbudak, Baran Kamiloğlu, Volkan Ulusoy, Miraç Öztürk, Tamer Bekmez, Engin Koyun, Erdal Erdoğdu, Zübeyde Öncel. Konu: “Milyonlarcası içinde ışıl ışıl parlamak, savaşa rağmen… Milyonlarcası içinde kayamadan durmak, karanlıkta yitip gitmeden… Işığını yitirmemek yoksulluğa rağmen… Bir el uzanımı kadar yakın olan yıldızlara ulaşamazken, insansı acizliğimizle; bir yıldız olmak kolay mı? ”
25 – 30 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA “ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ”

Altındağ Tiyatrosu’nda;
Neil Simon’un yazdığı, Sungun Babacan’ın çevirdiği, Mehmet Gökçer’in yönettiği Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı
“BÜYÜK AŞIKLARIN SONUNCUSU” 1, 2 Nisan tarihlerindesahnelenecek. Dekor-kostümü Hüseyin İngin’e, ışığı Ali Karaman’a ait olan oyunda; İbrahim Şahin, Meltem E.Yücesal, Ceyhan Gölçek, Betül F.Gökçer rol alıyor. Konu: “Çağımızın yiten değerlerini komedinin tatlı soluğu sorguluyor. Modern Adem-Havva hikayeleri...”
Aziz Nesin’in yazdığı, Osman Özkan’ın oyunlaştırdığı, Coşkun Irmak’ın yönettiği “TEK YOL” 11 – 23 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek.
Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde;
1, 6, 7, 8, 20, 21, 22 Nisan tarihlerinde Ali Taygun’un yazdığı, Oğuz Tunç’un yönettiği çocuk oyunu “MASAL BAHÇESİ” küçük sanatseverlerce izlenebilecek. Dekor - kostümü Sema Tunç’a, müziği Oğuz Tunçay’a ait oyunda; Atalay Rüstem Göktaş, Dilek Arıbal, Sanem Gamze Gülşen, Andaç Özcan, Şenol Yıldız, Tanzer Hacıarifoğlu, Mehmet Burak Yüksel, Hüseyin Yunus Çakıroğlu, Çiğdem Demirezen, Demet Kilit, Aslı Nilsen, Gürkan Karaoğlu rol alıyor. Konu: “Oyunumuz, eşek kafalı Haydar’la, güzeller güzeli Ceren’in masallar diyarında Congoloz Deve karşı savaşımını anlatmaktadır. Bilin bakalım kim kazanacak…”
Aynı sahnede Fikret Terzi’nin yazdığı, Osman Nuri Ercan’ın yönettiği çocuk oyunu “GÖLGENİN CANI” 13, 14, 15, 27, 28, 29 Nisan tarihleri arasında küçük izleyicilerce seyredilebilecek. Dekor - kostümü Özge Şenol’a, ışığı Kemal Sağlam’a, müziği Kemal Günüç’e ait olan oyunda; Arzu Balcı, Murat Ateş, Atilla Kılıç, Mehmet Fatih Demirel, Halil İbrahim Yaman, Celal Murat Usanmaz, Seda Özgiş, Özgül Sağdıç, Banu Gülsüm Güngör İnal rol alıyor. Konu: “Oyunda insanlığa kötülüğü dokunan Binbir kılıkların, hep en iyi görünüşle karşımıza çıkıp bizi yanılttıkları, ancak onları tanıyıp tuzaklarına düşmeden ve işbirliği de yapmadan, bilinçle karşı çıkarak dünyamızı onların neden olabileceği kirliliklerden koruyabileceğimizi algılamamız anlatılıyor.”
25 – 30 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA “ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ”
İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde;
Sophokles’in yazdığı, Güngör Dilmen’in çevirdiği, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “ANTIGONE” 1, 5, 6, 8, 12, 13, 19, 26, 27, 29 Nisan tarihlerinde sanatseverlerce seyredilebilecek. Dekoru Murat Gülmez’e, kostümü Hale Eren’e, ışığı Zeynel Işık’a, müziği Can Atilla’ya, koronun çalıştırılması Semih Bayraktar’a, koreografisi Ayşe Emel Mesci’ye, hareket eğitimi Muhlis Partal’a ait olan oyunda; Zeynep Yasa Çimenser, Nihat Hakan Güney, Mine Medya Haktanır, Mustafa Şekercioğlu, Edip Tümerkan, Buğra Koçtepe, Teoman Gülen, Fatih Pestil, Erdinç Gülener, Tolga Çiftçi, M.Tuncay Aynur, Hatice Altan Gençler, Eylül Aktürk, K.Görkem Arslan, Kadir Özdal, İclal Karaduman, Hande Keçeci, Murat Liman, Saliha Karahasan, A. Acan Aksoy, Çağman Pala Özdöver, Didem Hun, Serap Doğan, İ. Cemal Karadaş, Fatih Sarı, M. İnanç Koçak, Bora Godri, Feray Toksoy, Kıvanç Aycan, Nihal Erdoğan, Özgür Tuzlu, Berna Üçel, Zerrin Çağlar, Murat Demirel rol alıyor.Konu: “İnsan yasası GÜN’ün yasasıdır, çünkü herkes tarafından bilinir, kabul edilir, kamusal, evrenseldir. Aileye değil siteye, yönetime, savaşa o hükmeder ve bu yasa ERKEK tarafından yapılır. İnsan yasası erkeğin yasasıdır. Tanrısal yasa ise KADIN’ın yasasıdır. O gizlenir, erkek yasasının tezahür ettiği açık alana çıkmaz. O GECE’ye aittir.”
Oda Tiyatrosu’nda;
Savaş Dinçel’in yazdığı, Hakan Çimenser’in yönettiği “UÇURTMANIN KUYRUĞU” 1 Nisan Cumartesi günü izlenebilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Nalan Türkoğlu’na, ışığı Şükrü Kırımoğlu’na ait olan oyunda; Olcay Kavuzlu ve Mithat Erdemli rol alıyor. Konu: “Birbirinden çok farklı kişilikte iki adam bir ortamda karşılaşırlar ve birbirlerini değiştirmeye çalışırlar...”
4 – 8, 11 – 15 Nisan tarihlerinde sahnelenecek olan “BEN NAZIM HİKMET” i yazan Nazım Hikmet , sunan Olcay Poyraz. Konu: “ Nazım Hikmet Dünya şairi. Sadece Türkiye’de değil, pek çok ülkede pek çok kişinin mutlaka bir şiirini hiç değilse bir mısraını ezbere bildiği bir şair. O’nun şiirlerini okuyup da heyecanlanmamak mümkün değil. Sevgi, dostluk, kavga, aşk, hasret yüklü şiirler. Yani tepeden tırnağa insan.”
Sibylle Berg’in yazdığı, Sibel Arslan Yeşilay’ın çevirdiği, Hakan Çimenser’in yönettiği “KÖPEK – KADIN - ERKEK” 18 – 29 Nisan tarihleri arasında seyredilebilecek. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Funda Karasaç’a, ışığı Şükrü Kırımoğlu’na, müziği Can Atilla’ya, dans düzeni Handan Ergiydiren Özer’e ait oyunda; Ekin Turan, Levent Şenbay, Mert Tanık rol alıyor. Konu: “Yalnızlığa cesareti olmayan bir kadın ve bir erkek, onları yalnızlıktan kurtaracak bir sıradanlıkta buluşurlar. Gittikçe absürd bir hal alan ilişkilerinin tek tanığı olan köpek ise, kadın – erkek ilişkisinde kaçınılmaz olan iletişimsizliğin felsefesini yapar. Yalnızlıktan kurtulmanın ortaya çıkardığı sonuç, kişilerin özgürlüklerinin ortadan kaldırılması olmamalıdır.”
Mahir Canova Sahnesi’nde;
Fikret Terzi’nin yazdığı, Osman Nuri Ercan’ın yönettiği çocuk oyunu “ GÖLGENİN CANI ”
2 – 9, 18 – 23 Nisan tarihleri arasında küçük izleyicilerce seyredilebilecek.
11 – 16, 25, 26, 27, 30 Nisan tarihleri arasında Ali Taygun’un yazdığı, Oğuz Tunç’un yönettiği çocuk oyunu “MASAL BAHÇESİ” küçük sanatseverlerce izlenebilecek.
Çayyolu 75.Yıl Sahnesi’nde;
11 Nisan Salı günü prömiyer yapacak olan Refik Erduran’ın yazdığı, Murat Atak’ın yönettiği HER ŞEYE RAĞMEN “ EL ELE” 14, 16 Nisan tarihlerinde de izlenebilecek. Dekoru Sertel Çetiner’e, kostümü Sevgi Türkay’a, ışığı Ersen Tunççekiç’e, müziği Can Atilla’ya, dansları İhsan Bengier’e, dans çalıştırma Serhat Elat’a ait olan oyunda; Tomris Çetinel, Erdal Küçükkömürcü, Nihat Hakan Güney, Altan Gördüm, Haluk Cömert, Yavuz Sepetçi, İpek Çeken, Yunus Emre Bozdoğan, Elvin Beşikçioğlu, Tolga Tuncer, Murat Çidamlı, Neşe Baykent, Tolga Çiftçi, Erdinç Gülener, Erdinç Doğan, Sedat Keçeci, Dilek Bozkurt, Azade Küçükaycan, Meliha Savaş, Emine Tekin Ünal, Zuhal Taşar Gökhan, Selma Baytargil Denizci rol alırken; dansçılar – Volkan Ersoy, Ateş Selçuk, Yekta Oktay, İsmail Kutlu, Ertuğrul Bolat, Serkan Tahsin Ceylan, Göktürk Arıkan, Emrah Keskin, Özlem Sayın, Seda Özgiş, F. Gülben Oğuz- koroda ise; Aslı Nilsen, Çağman Pala Özdöver, Eylem Altay, Fikriye Musluoğlu, Gamze Karababa, Gözde Baytaş, Hande Keçeci, Hülya Aydın, Nevra Ertan, Nihal Erdoğan, Özge Kırıkıoğlu, Özlem Engin, Sine Eteke, Zerrin Çağlar, Deren Baybars, İpek Gürol, Şule Karaeminoğulları, Yasin Kınay, Atilla Kılıç, Murat Usanmaz, Yunus Çakıroğlu, Mert Hürol, Atalay Göktaş, Baturay Vural, Çetin Karakul, Gürhan Altundaşan, Gürkan Karaoğlu, İsmet Tamer, Kemal Gökhan Denizci,Korhan Enis Yavuz, Mehmet Hürmüzlü, Mustafa Baldemir, Orhan Akbıyık, Ömer Selçuk Ünal, Şenol Yıldız, Tanzer Hacıarifoğlu, Barış Randa, Hakan Akdemir, Mahmut Çalı, Mesut Dalaz, Şenol Karınca yer alıyor. Konu: “ Cumhuriyetimiz, öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her tarafta kırmız kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız - Mustafa Kemal Atatürk (1923) -”
25 Nisan Salı günü prömiyer yapacak olan Oscar Wilde’ın yazdığı, Nureddin Sevin’in çevirdiği, Müge Gürman’ın yönettiği “SALOME” 28, 30 Nisan tarihlerinde de sanatseverlerle buluşacak. Dekoru Zeki Sarayoğlu’na, kostümü Arzu Kaprol’e, müziği Erkan Oğur’a, koreografisi Müge Gürman - Yıldız Çankaya’ya ait oyunda; Erol Kardeseci, Pelin Dikmenoğlu, Burçak Işımer, Durukan Ordu, Tolga Tekin, Volkan Ünal, Tolga Tecer, Buğra Koçtepe, Cüneyt Mete, Nusret Şenay, Ercan Eker, Cem Balcı, Acan Aksoy, Erdal Beşikçioğlu, Suat Karausta, Ali Yoğurtçuoğlu, Aybar Taştekin, Engin Özyürek, Ömer Eryiğit, Utku Oğuz, Uğur Çiçek, Aynur Senir, İsmail Duruşkan rol alıyor. Konu:
“M.S. 30 yıllarında, Roma İmparatorluğu yönetimi altındaki eski Filistin ve İsrailiye’de, Galile Kralı Herod Antipos, üvey kızı Salome, kahin Yahya ve diğer ilginç karakterler arasında geçen şiirsel bir dille anlatılan trajik bir öykü.”
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU:
Taksim Sahnesi’nde;
Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı, Ali İpin’in yönettiği “HARPUTTA BİR AMERİKALI” 1, 25 – 29 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Behlüldane Tor’a, kostümü Şirin Dağtekin’e, ışığı Ayhan Güldağları’na ait olan oyunda; Canberk Uçucu, Kürşat Alnıaçık, Saydam Yeniay, Ali Fuat Çimen, Umut Demirel, Canan Türker, Mine Tüfekçioğlu, Cemal Ünlü, Hidayet Erdinç, Ömer Hüsnü Turat, Tayfun Savlıoğlu rol alıyor. Konu: “Çocuk yaştayken babasıyla Harput’tan Amerika’ya göç eden milyoner Maderus, kırk sene sonra geride bırakılan kardeşini aramaya gelirse ne olur? Karşısına bir kardeş yerine batı hayranı üç kardeş ve bir de kardeşin karısıyla kızı çıkarsa, kimin öz kardeşi olduğu nasıl anlaşılır? Bir de bu grubun arasına bir delinin karıştığı öğrenilirse hangisi deli, nasıl bulunur? Harput’ta Bir Amerikalı, Amerika’dan, varlık sebebini kaybeden bir kente yapılan yolculuk sırasında olanları, hem keyifli hem de eleştirel bir gözle izleyiciye aktarıyor.”
2, 9 Nisan tarihlerinde Hasan Erkek’in yazdığı, M. Levent Niş’in yönettiği çocuk oyunu “YAŞASIN BARIŞ” seyredilebilecek. Dekoru Şirin Dağtekin’e, kostümü Medine Yavuz’a, ışığı İ. Önder Arık’a, müziği Targan Berk Türe’ye, dansları Erdal Uğurlu’ya ait olan oyunda; Kerim Yağcı, Oğuz Utku Güneş, Ezgi Kepti, Nezihe Özcan, Tufan Öztürk, Aygün Tevfik Hiçyılmaz, Arda Öztürk, Aytuğ Civan, Doğan Şirin, Hasret Susur, Nurten Öner, Duygu Paracıkoğlu, Pınar Bekaroğlu, Tuğba Begde, Murat Okay rol alıyor.
4 – 8 Nisan tarihleriarasında Civan Canova’ nın yazdığı, Turgay Kantürk’ün yönettiği “FUL YAPRAKLARI” sahnelenecek. Dekoru Ethem Özbora’ya, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Önder Arık - Enver Başar’a ait olan oyunda; Musa Uzunlar, Özlem Türker, Özden Çiftçi rol alıyor. Konu: “Oyun sahnede yer alan kameralar yardımıyla internetten de yayınlanıyor. Yaşam hiç bir evresinde kucak açmamıştır koca şehrin ortasında, tek kişilik hücrelerinde yaşamak zorunda bırakılanlara. Tek yol kendilerine benzer birilerini bulmaktır. Ama ‘kendilerine benzer’ biri de yoktur aslında. Çünkü o ortamda kendileri bile kendilerine benzememektedir. Ful Yaprakları sesleri çıkmadığı halde hayata haykırmaya çalışanların oyunudur.”
Molier’in yazdığı, Orhan Veli Kanık’ın türkçeleştirdiği, Kazım Akşar’ın yönettiği “TARTUFFE” 11 – 15 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek.Dekoru Ali Cem Köroğlu’na, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Önder Arık’a ait olan oyunda; Cengiz Baykal, İsmail İncekara, Meral Bilginer, Burak Şentürk, Ebru Bilingen, Nişan Şirinyan, M.Ali Kaptanlar, Serap Eyüpoğlu rol alıyor. Konu: “ Varlıklı ve iyi yürekli bir insan olan Orgon; kilisede rastladığı Tartuffe’e acıyıp evine alır ve ona tüm varlığını bağışladığı gibi kızı ile de evlendirmeyi düşünür. Önce karısının kurduğu düzen ile Tartuffe’un nasıl bir insan olduğu ortaya çıkarsa da Tartuffe’e teslim ettiği gizli bir ‘çekmece’ işleri karıştırır. Ama Kral da işin içine girince her şey tersine döner…”
16 – 23, 30 Nisan tarihlerinde izlenebilecek olan Cervantes’ in ünlü eseri “DON KİŞOT” u Özen Rodop uyarladı ve Seda Yıldız yönetti. Dekoru Hakan Dündar’a, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Halit Akgül’e ait olan oyunda; Derya Keykubat, Dilara Akın, Nevin Doğan, Ayça Ertürk, Nihan Büyükağaç, Zelal Sevgi Atay, Sonay Özden, Pınar Bekaroğlu, Su Güneş Mıhladız, Sema Şahingöz, Meltem Koç, Birsen Karacan, Nurcan Yanık, Erdinç Tok, Hasan Küçükçetin, Ahmet Taşdemir, Erkut Emre Sungur, Eylem Ünüver, Serhan Süsler, Murat Okay, Kadim Yaşar rol alıyor. Konu: “Öyle bir kahraman ki ne Batman, ne de Örümcek adam. Dur durak bilmeyen maceradan maceraya koşan şövalyelerin şövalyesi. Don Kişot ve onun değerli atı Rosinant ve sadık uşağı Sanço Panza’yla girdikleri akıl almaz fantastik maceralar. ”
18 – 22 Nisan tarihleri arasında Çehov’ un yazdığı, Işıl Kasapoğlu’ nun yönettiği “ÇOK YAŞA KOMEDİ”izleyicisiyle buluşuyor. Dekoru Hakan Dündar’a, kostümü Funda Çebi’ye, ışığı Enver Başar’a, müziği Cenap Oğuz’a ait oyunda; Zafer Algöz, Zeynep Erkekli, Galip Erdal rol alıyor.Konu: “İnsanlık komedyası” nın rengarenk albümünden ödünç alalım. Hayatın ve insanoğlunun tuhaflığını Çehov’ un eşsiz karakterlerinden izleyelim.”
AKM Oda Tiyatrosu’nda;
Melih Cevdet Anday’ın yazdığı, Sönmez Atasoy’un yönettiği “ ÖLÜMSÜZLER ” 1 , 25 – 29 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Ethem Özbora’ya, kostümü Serpil Tezcan’a, ışığı Enver Başar’a, dansı Alev Meral Tokgöz’e ait olan oyunda; Adnan Biricik, Hatice Aslan, Okday Korunan, Fikret Urucu, Hakan Meriçliler, Ceren Cevahir Gündoğan, Özden Didar, Kamil Gençtürk, Emre Sungur, Erdinç Tok, Ş. Süha Tezel, Gerçek Öner, Serhan Çetin, Ercan Koçak, Serkan Çetinkaya, Burcu Barutçuoğlu, Tuğba Ünal, Ayşegül Taştan, Elif Verit, Z. Sevgi Atay, Tuğçe Tamer, Meltem Koç, M. Erhan Işıktaş, Güzin Ercan, Hale Şenözen, Nuran Yanık, Aslı İktu, Gürsan Pirionurlu rol alıyor. Konu: “Tarih denen olgunun ironik bir dille sorgulanması…”
Keva Apostolova’nın yazdığı Aleksander Berovski’nin yönettiği “ALTIN KIZ” 2, 9, 23, 30 Nisan tarihlerindesergilenecek. Dekor - kostüm ve kukla tasarımı Hannah Swartz’e, ışığı Önder Arık’a ait oyunda; Deniz Altaş, Bihter Gülgeç, Burcu Barutçuoğlu, Ethem Tuncay, Utku Güneş, Elif Verit, Senem Karabıyık, Reha Kadak, Gökhan Esentürk, Destan Batmaz rol alıyor. Yapımda çok sayıda kukla figürü yer alıyor. Konu: “Üvey annesi tarafından hep horlanan, ezilen güzel kız, kalbinde taşıdığı insan sevgisi ve yardım severliliği ile herkesin Altın Kızı’dır. Prens’de Altın Kız’ı çok beğenir ama üvey anneden kurtulmak o kadar kolay mı?”
Sibylle Berg’in yazdığı, Sibel Arslan Yeşilay’ın çevirdiği, Hakan Çimenser’in yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu “KÖPEK – KADIN - ERKEK” 4 - 8 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.
11 – 16 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek olan “YANGIN DUASI” nı yazan ve reji tasarımını yapan Berkun Oya. Müziği Tan Tunçay’a ait olan oyunda; Ülkü Duru, Ahmet Uğurlu, Ali Atay rol alıyor. Konu:
“ Herhangi bir tanrıya sorgusuz sualsiz inanmayı ve kollarımı gökyüzüne kaldırıp, histerik tezahürlerle şükretmeyi hiç bu kadar arzulamamıştım. İnananlar bu şükür anını görkemli yaşamak uğruna sabır diye adlandırmayı bir erdem edinirler...Ama tanrılar ticarette zayıftır, onlarla alışverişte teslimat günleri her zaman aksar...”
Tom Kempinski’nin yazdığı, Lale Eren’in çevirdiği, Emin Olcay’ın yönettiği “TEK KİŞİLİK DÜET” 18 – 22 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Serpil Tezcan’a, ışığı Ayhan Güldağları’na ait oyunda; Ayşen İnci, Erdoğan Ersever rol alıyor. Konu:“Psikiyatrist Dr.Feldmann kariyerinin doruğunda MS hastalığına yakalanan Keman virtiözü Stephanie’yi onda oluşan ruhsal enkazı kaldırmak için beklemektedir. Peki Stephanie bu çöküntünün farkında mıdır?”
AKM Aziz Nesin Sahnesi’nde;
Friedrich Durrenmatt’ın yazdığı, Yücel Erten’in çevirdiği, Şakir Gürzümar’ın yönettiği “UYARCA ” 1, 18 – 22 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Ali Cem Köroğlu’na, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Yakup Çartık’a ait olan oyunda; Atsız Karaduman, Atilla Olgaç, Tarık Ünlüoğlu, Macit Sonkan rol alıyor. Konu: .“Ekonomik kriz kurbanı ve bilim adamı Doc yer altı dünyasının büyük şefi ile tanışır ve hayatını yerin beş kat altında ölü çözeltici olarak kazanır. Uyarca, bilimin yer altı örgütlerinin emrine girebileceği ve yer altı örgütlerinin de devlet ile ilişki kurabileceği gerçeğinin tehlikeli boyutlarına bir kara komedi duyarlılığı ile yaklaşıyor.”
2, 9, 16, 23, 30 Nisan tarihlerinde izlenebilecek olan çocuk oyunu “KURŞUN ASKERİN UTANCI” nı Haluk Işık yazdı, Oğuz Tunç yönetti. Dekoru Burhan Yılmaz’a, kostümü Mihriban Oran’a, ışığı Önder Arık’a , müziği Oğuz Tuncay’a ait olan oyunda; Erkan Horzum, Göksel Arslan, Erkan Gökpınar, Arda Öztürk, Ayhan Anıl, Özden Dündar, Dilek Aslan, Gülşah Gülebenzer rol alıyor. Konu: “Savaş düşkünü bir kralın savaştan sonra yıkılmış ülkesinde kendisi ile bir kurşun asker kalmıştır sadece. Barış ve Sevgi adında iki çocuğun oyuncakları bu ülkede kaybolur, onları arayan çocuklar ülkeyi yeniden mutluluğa kavuştururlar.”
4 – 8 Nisan tarihleri arasında “BEN RUHİ BEY NASILIM”izlenebilecek. Oyunu Edip Cansever yazdı, Cüneyt Çalışkur yönetti. Dekoru Ethem Özbora’ya, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Önder Arık’a, müziği Tamer Çıray’a ait olan oyunda; Uğur Polat, Taner Birsel, Rüçhan Çalışkur, Mahmut Gökgöz, Ali Fuat Çimen, Ali Ersin Yener, Celal Kadri Kınoğlu, Canan Sanan, Yurdaer Okur rol alıyor. Konu:
“Ruhi Bey’in yaşam alanı; geçmişi, düşleri, fantazileri ve de gerçekler, ölümle, dünle, bugünle ve yarınla hesaplaşması...”
11 – 15 Nisan tarihleri arasında Nazım Hikmet’in yazıp, Mehmet Ulusoy’unuyarladığı “BENERCİ KENDİNİ NİÇİN ÖLDÜRDÜ” izlenebilecek.Dekor-kostümü Michel Launay’a, ışığı Yakup Çartık’a, müziği Kutsi Ergüner’e ait olan oyunda; Celal Kadri Kınoğlu, Hakkı Ergök, Kürşat Alnıaçık, Hülya Çelik, Yurdaer Okur rol alıyor. Konu: “Kavganın içinde olmak mı yoksa kavganın dışında kalmak mı? Hangisi ölümcüldür?”
25 – 29 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek olan “LEENANE’NİN GÜZELLİK KRALİÇESİ” ni Martin Mc Donagh yazdı, Sevgi Sanlı dilimize çevirdi, Cüneyt Çalışkur yönetti. Dekoru Ethem Özbora’ya, kostümleri Serpil Tezcan’a, ışığı Önder Arık’a ait olan oyunda; Sumru Yavrucuk, Rüçhan Çalışkur, Hakkı Ergök, Yurdaer Okur rol alıyor. Konu:
“Kendi topraklarında kiracı gibi yaşayan, sıradan insanların sıradışı öyküsü.”
AKM Büyük Salon’da;
2, 30 Nisan tarihlerinde Nazım Hikmet’in yazdığı, Ergin Orbey’in yönettiği “KUVAYİ MİLLİYE”seyredilebilecek. Kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Ersen Tunççekiç’e, dansları Öze Gamze Önal’a, müziği Can Atilla’ya ait oyunda; Serpil Tamur, Tijen Par, Deniz Gökçer, Sevinç Niş, Zekai Müftüoğlu, Levent Özdilek, Uğur Polat, Metin Belgin, Cevdet Arıcılar, Levent Güner, Adnan Biricik rol alıyor. Konu: “ Bize bugünü armağan eden Kuvayi Milliye insanlarıyla tanışın. Onların mütevazı görünüşlerinin ardındaki büyük kahramanlarla yüz yüze gelin. Kendi ellerimizle yazdığımız Kurtuluş Savaşı Destanımızı, bir de büyük şairimizin gözleriyle görün.”
9, 23 Nisan tarihlerinde Gogol’un yazdığı, Nihal Yalaza Talu’nun çevirdiği, Müge Gürman’ın yönettiği “MÜFETTİŞ” izlenebilecek. Dekoru Murat Şahinler’e, kostümü Şirin Dağtekinler’e, ışığı Yüksel Aymaz’a ait olan oyunda; Hakan Meriçliler, Zerrin Tekindor, Güzin Alkan, Şahin Çelik, Selçuk Kıpçak, Hakan Vanlı, Atilla Şendil, Bülent Emin Yarar, Ali Ersin Yenar, Yetkin Dikinciler, Kubilay Karslıoğlu, Cengiz Şanlı, Ercüment Serpil, Namık Ersayın, Özgür Atkın, Işıl Dayıoğlu, Zeliha Güney, Binnaz Ekren, Selda Bakırtaş, Evrim Doğan, Sena Işıldar, Nedim Noyan, Fatih Ertüre, Aytunç Şabanlı rol alıyor. Konu:“Rusya’nın küçük bir kentine gizli bir emirle ve kılık değiştirmiş olarak bir müfettişin geleceğini öğrenen yöneticiler neye uğradıklarını şaşırırlar. ‘Çarlık Rusyası’nda bugünkü Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nı kapsayan resmi bir makam…’ Her sahnelenişinde sert tartışmalara yol açan tiyatro edebiyatının en ünlü klasik güldürülerinden biri…”
16 Nisan Pazar günü izlenebilecek olan “ÇAYHANE”nin yazarı Vern Sneider, uyarlayan John Patric, türkçesi Ayşe Sarıalp, yöneten Şakir Gürzumar. Dekoru Ali Cem Köroğlu’na, kostümü Gülhan Kırçova’ya, ışığı Önder Arık’a, dans düzeni Nil Berkan’a ait oyunda; Bülent Emin Yarar, Hakkı Ergök, Ali Düşenkalkar, Atilla Şendil, Gılman Peremeci, İşdar Gökseven, Ayumi Takano, Fikret Urucu, Seval Gökçe, Tunç Günbay, Metin Beyen, Orhan Tetikcan rol alıyor. Konu:
“Amerika’nın işgal mantığı ve bu mantığın öngörülemeyen sonuçları üzerine muhteşem bir komedi.”
Şişli Cevahir Sahnesi’nde;
Melih Cevdet Anday’ın yazdığı, Sönmez Atasoy’un yönettiği “ ÖLÜMSÜZLER ” 12 - 15 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek.
15, 29 Nisan tarihlerinde Hasan Erkek’in yazdığı, M. Levent Niş’in yönettiği çocuk oyunu “YAŞASIN BARIŞ” seyredilebilecek.
Keva Apostolova’nın yazdığı Aleksander Berovski’nin yönettiği “ALTIN KIZ” 18 – 22 Nisan tarihleri arasında sergilenecek.


26 – 29 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek olan Barillet ve Gredy’ nin yazdığı, Serpil Tamur’ un yönettiği “KAKTÜS ÇİÇEĞİ” adlı oyunda; Seray Gözler, Civan Canova, Sevinç Yıldız, Orhan Kurtuldu, Seval Gökçe, Tunç Günbay, Gökalp Kulan rol alıyor. Konu: “ ‘Her yalan, başka bir yalana gebedir’ derler.. Eğer yalanlar gerçekleri yönetmeye başlamışsa, işlerin sarpa sarması kaçınılmaz demektir... ”


İZMİR DEVLET TİYATROSU:
Konak Sahnesi’nde;
Müsahipzade Celal’in yazdığı, Yaşar Ürük’ün yönettiği “İSTANBUL EFENDİSİ” 1 Nisan Cumartesi günü izlenebilecek. Dekoru Aylin Dinler’e, kostümü Candan Günay’a, ışığı Fahrettin Özen’e, müziği Leon Hancıyan – Nevit Kodallı’ya, özgün müziği Hüseyin Çebi’ye, dansları Tarkan Erkan’a ait oyunda; Hülya Savaş, Zeynep Hasdal, Hülya Dilek Kural, Dilek Çetiner, Fatih Kahraman, H. Mete Şahinoğlu, İ. Raci Öksüz, Y. Evren Serter, Melek Çekmece, Hande Kılıç, Nurhayat Boz, Ozan Uçar, Sadık Yağcı, Rüçhan Gürel, Tayfun Bakırdöken, Alptekin Ertürk, Ç. Serdar Kamalıoğlu, Musa Zindan, Ozan Yıldırım, Ö. Devrim Akaya, Çağatay Özçelik rol alıyor. Konu: “Romantik bir aşk öyküsünün dolambaçlı serüveninin anlatıldığı oyunda, Lale devrinin hemen sonrasında yaşanan olaylarda dönemin İstanbul’unun gizemli ve ilginç dokusu renkli sahneler ve etkileyici bir müzikle izleyiciye aktarılmaktadır.”
Turgut Denizer’in yazdığı, Levent Ulukut’un yönettiği çocuk oyunu “BÜYÜYÜNCE NE OLACAKSIN” 2, 3, 9, 16, 17 – 23, 30 Nisan tarihlerinde izlenebilecek. Dekoru Savaş Çevirel’e, kostümü Yıldız İpeklioğlu, ışığı Mehmet Alacı’ya, müziği Levent Güray’a, dansları Meltem Yorulmaz’a ait olan oyunda; Hülya Dilek Kural, Melek Çekmece, Çağatay Özçelik, Devrim Akaya, Ozan Uçar, Zeynep Çolakoğlu rol alıyor. Konu:” Büyüyünce ne olacaksın? Bunu bilen ama aldırmayan büyüklere bir serzeniş…Aslında biz büyüklerin içinde kalmış meslekler vardır. İyi ki çocukları olmuş…’E, büyüyünce ne olacaksın? Ben büyüdüm ama olamadım, keşke olabilseydim…Ama
sen olabilirsin…’ iç sesi ile ne komiktir düştükleri durum. Koskoca bir Avukatın şarkıcı olma isteği ya da bir Doktorun ***sör olma isteği o anki mesleği ile nasıl uyuşabilir? Tüm çocuklar
bu konuda büyüklere şunu söylemeli: ‘Avukat, Futbolcu, Doktor, Eczacı, Hakim, ***sör hatta Aslan Terbiyecisi…Ne olursa olsun bırakın benim istediğim olsun!’ Hadi çocuklar…Gelin sizinle bir oyun oynayalım… “BÜYÜYÜNCE NE OLACAKSIN?”
4 – 8 Nisan tarihleri arasında Behiç Ak’ın yazdığı, Metin Oyman’ın yönettiği “AYRILIK” izlenebilecek. Dekor ve kostümü Savaş Çevirel’e, ışığı Hasan K.Yalman’a ait oyunda; Şebnem Doğruer ve Gürol Tonbul rol alıyor. Konu: “Ayrılıklarının üstünden bir yıl geçtikten sonra buluşan bir çiftin, aşk, evlilik, kadın-erkek ilişkilerini irdeledikleri bir güldürü.”
11 Nisan Salı günü prömiyer yapacak olan Hidayet Sayın’ın yazdığı, Alptekin Ertürk’ün yönettiği “UZUN BİR HECEDİR AŞK” 12 – 15, 18 – 22 Nisan tarihlerinde de izleyiciyle buluşacak. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Yıldız İpeklioğlu’na, ışığı Kemal Gürgün’e ait olan oyunda; Doğan Yağcı, Serpil Aktaş rol alıyor.Konu: “Hepimizin hayatında geçmişe dönük özlemler, keşkeler, pişmanlıklar vardır. Yaşamımızın yalnızlığında bizimle birlikte yaşarlar. Günün birinde hiç haberiniz yokken, en büyük aşkınız ve hayal kırıklığınız elinde bir demet çiçekle kapınızı çalarsa ne yaparsınız?”
Sam Shepard’ın yazdığı, Şükran Yücel’in çevirdiği, Ege Aydan’ın yönettiği “ AŞK DELİSİ”
25 – 29 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Savaş Çevirel’e, kostümü Reyhan Karabulut’a, ışığı Fahrettin Özkönü’ye ait olan oyunda; Hakan Özgömeç, Süreyya Kilimci İdiz, Vedat Özkök, Yusuf Köksal rol alıyor. Konu: “Lise yıllarında masumca başlayan bir aşkın nasıl olanaksızlaştığı, hem gerçek hem de gerçeküstü ögelerle anlatılmakta”
Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde;
Barbara Schottenfeld’in yazdığı, Sevgi Sanlı’nın çevirdiği, Metin Oyman’ın yönettiği “7 KADIN” 1 Nisan Cumartesi günü izlenebilecek. Dekor- kostümü Candan Günay’a, ışığı Hasan K.Yalman’a, müziği Zafer Çebi’ye, koreografisi Neslihan Öztürk’e ait oyunda; Seval Erözmen Kip, Sevda Özgömeç, Alev Soysal, Aylin Önal, Canan Erener, Nalan Örgüt, Neşe Arat Zindan, Yasemen Büyükağaoğlu rol alıyor. Konu: “ Beklentileri hemen hemen aynı doğrultuda olan yedi farklı kadın, buluştukları ‘Terapi Salonu’nda birkaç saate sığdırılan serüvende iç dünyalarını anlatırlar. Birbirlerini daha önce tanımayan yedi kadın, içlerinden birinin yönlendirmesi ile hem kendi iç seslerini dinlerler, hem de terapi arkadaşlarının seslerine kulak verirler… Değişmek için çok gayret gösterirler ve bir karara varırlar…”
2, 19 – 23 Nisan tarihleri arasında Nilbanu Engindeniz’in yazdığı, Evren Serter”in yönettiği “KILÇIK MAHALLESİ” küçük sanatseverlerce seyredilebilecek. Dekor - kostümü Savaş Çevirel’e, ışığı Adnan Ağcahan’a, müziği Levent Güray’a, dansları Kenan Özdemir’e ait olan oyunda; Aytaç Özgür, Duygu Karakılınç, Hakan Fidan, Eda Söz, Yonca Ginyol, Taylan Demir, Gabbar Akay, Hüseyin Can, Handan Dağdeviren, Sıtkı Miman, Sinem Arslanoğlu, Emin Üreden rol alıyor. Konu: “ Kılçık Mahallesi’nde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayan kediler, Cipsi, Pisi, Hapsi, Horsi ve Bayan Missi Kediler Bayramı’nın 1000. yılı nedeniyle hazırlık yapmaktadırlar. Şenlik günü tüm kediler eğlenirken, bir grup kötü kalpli köpek, kedileri Kılçık Mahallesi’nden atıp buraya yerleşmeye karar verirler. Bir daha mahallelerinde yaşayamayacaklarını anlayan kedicikler, dostları fareden yardım isterler. Fare ile birlikte çok zekice bir plan yaparlar ve mahallelerini kötü kalpli köpeklerden kurtarırlar.”
Sönmez Atasoy’un yazdığı, Rüçhan Gürel’in yönettiği “YAŞASIN TİYATRO” 6 – 8, 13 - 15 tarihleri arasında izlenebilecek. Dekoru Murat Gülmez’e, kostümü Günnur Orhon’a, ışığı Zeki Kayar’a, müziği Cumhur Bakışkan’a,dansları Meltem Yorulmaz’a ait olan oyunda; Güray Kip, Aylin Kumbaracıoğlu, Ali Ulvi Hünkar, Şuayip Ünsal, Cemalettin Çekmece, Duygu Eke, Şenda Kabay, Harika Lafçıoğlu, Müge Sarışın Özelge, Şerif Bozkurt rol alıyor. Konu: “Oyun; iki gencin tiyatro müzesinde kapalı kalmasıyla başlar. Bu müze bildiğimiz müzelerden değildir. Her şeyin bir bir canlanması ile uzun bir tiyatro yolculuğu başlar. Fantastik ögelerin, müziğin ve dansın iç içe olduğu oyunda başlangıcından günümüze tiyatronun serüveni eğlenceli bir biçimde gözler önüne serilmektedir.”
Nil Ünlü Aycıl’ın yazdığı, Sabiha Sonkan’ın yönettiği çocuk oyunu “SİHİRLİ KÖPEK” 9, 16, 17, 18, 30 Nisan tarihlerindeküçük sanatseverlerce seyredilebilecek. Dekor-kostümü Candan Günay’a, ışığı Hasan K.Yalman’a, müziği Ali Aycıl’a ait oyunda; Burak Aşkın Çimen, Evren Teoman, Fuat Şarbalkan, Çelen Kaytaş, Filiz Yağcı, Ediz Akşehir, Erdoğan Eğmen rol alıyor. Konu: “Oyunun ana konusu olan arkadaşlık ve dostluk kavramları, çocuklarımızın toplumsal bir varlık olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için çok önemlidir. Bu nedenle, oyunda amaç; bu düşünceden yola çıkarak onları arkadaşlık ve dostluk duygusu içinde kaynaştırmak ve mutlu etmek olacaktır.”
20 - 22 Nisan tarihleri arasında sahnelenecek olan “HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM” un yazarı Aziz Nesin, yönetmeni Filiz Övün. Dekoru Suar Şeylan’a, kostümü Yıldız İpeklioğlu’na, ışığı Kemal Gürgün’e ait olan oyunda; Selmin Barutçuoğlu, Meltem Ertürk, Necmettin Amaç rol alıyor. Konu: “ Kurmaca yaşamlarında, yalnızlıklarını paylaşmaya çalışan iki yaşlı kadın, “kadın kasabı” diye duyurulan havagazı memurunu beklerler. Kapı çalınır ve... Bir dakika! Galiba kapınız çalınıyor. Sizce kim olabilir?
Nazım Hikmet’ in yazdığı, Seval Erözmen Kip’in yönettiği “YOLCU” 27 – 29 Nisan tarihleri arasında seyredilebilecek. Dekoru Savaş Çevirel’e, kostümü Gülay Taş’a, ışığı Mehmet Yaşayan’a ait olan oyunda; Murat Çobangil, Şenay Ünsal, Necmettin Amaç, Ozan Yıldırım rol alıyor. Konu: “Oyun, 1921 yılında Anadolu’nun ücra bir köşesinde bir tren istasyonunda geçmektedir. Kar ve buzla kaplı istasyonda çok seyrek olarak duran trenler, artık hiç durmadan yollarına devam etmektedir. İstasyon şefi, karısı ve makasçı, devrilen telgraf direğiyle birlikte tamamen dış dünya ile bağlantılarını kaybetmiş ve kendi yalnızlıkları içinde birbirleriyle iletişimlerini koparmışlardır. İstasyona gelen ‘atlı’ onlara hem dış dünyadan haber, hem de umut getirmiştir. Kurtuluş Savaşı sürmektedir. Gün birlik olma ve mücadele etme günüdür. Oyun bir yandan kahramanların iç dünyasını sergilerken, bir yandan da ülkenin içinde bulunduğu koşulları göz önüne sermektedir.”
Karşıyaka Oda Tiyatrosu’nda;
4, 5, 11, 12 Nisan tarihlerinde seyredilebilecek olan “HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM” un yazarı Aziz Nesin, yönetmeni Filiz Övün.
18, 19, 25, 26 Nisan tarihlerinde Behiç Ak’ın yazdığı, Metin Oyman’ın yönettiği “AYRILIK” izlenebilecek.

Son düzenleyen Blue Blood; 12 Eylül 2006 22:07
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Nisan 2006       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU'NDA YENİ SEZON
İstanbul Devlet Tiyatrosu 2005-2006 tiyatro sezonu 11 Ekim 2005 tarihinde açıldı. Ekim ve Kasım aylarında prömiyer yapan 3 yeni oyunun yanı sıra geçtiğimiz sezonlardan devam eden 14 oyun, Taksim Sahnesi, Oda Tiyatrosu, Aziz Nesin Sahnesi, AKM Büyük Salon' da izleyicisiyle buluşuyor. Yeni Sezon ile ilgili detaylı bilgiye Basın Bültenleri Yeni Bölüm Basın Bülteni bölümünden ulaşabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU
2005-2006 SEZONU İLK TUR OYUNLARI

AKM Büyük Salon
Devam Eden Oyunlar:

Çayhane

Yazan: Vern Sneider
Oyunlaştıran: John Patric
Reji: Şakir Gürzumar


Kuvayi Milliye

Yazan: Nazım Hikmet
Reji: Ergin Orbey
Müzik: Can Atilla


Müfettiş

Yazan: N.V Gogol
Reji: Müge Gürman

AKM Oda Tiyatrosu
Yeni Oyun:

Tek Kişilik Düet

Yazan: Tom Kampinski
Reji: Emin Olcay

Devam Eden Oyunlar:

Sersemler Evi

Yazan: Toby Wilsher
Reji - Tasarım: Toby Wilsher
(Trestle Theatre Company - London)


Yangın Duası

Yazan: Berkun Oya
Reji: Berkun Oya


Ful Yaprakları

Yazan: Civan Canova
Reji: Turgay Kantürk


Kır

Yazan: Martin Crimp
Reji: Işıl Kasapoğlu


Ölümsüzler

Yazan: Melih Cevdet Anday
Reji: Sönmez Atasoy

AKM Aziz Nesin Sahnesi
Devam Eden Oyunlar:

Leenane'nin Güzellik Kraliçesi

Yazan: Martin McDonagh
Reji: Cüneyt Çalışkur


Ben Ruhi Bey Nasılım

Yazan: Edip Cansever
Reji: Cüneyt Çalışkur


Benerci Kendini Niçin Öldürdü

Yazan: Nazım Hikmet
Reji: Mehmet Ulusoy


Kamyon

Yazan: Memet Baydur
Reji: Osman Wöber


Uyarca

Yazan: Friedrich Dürrenmatt
Reji: Şakir Gürzumar

Taksim Sahnesi
Devam Eden Oyunlar:

Çok Yaşa Komedi

Yazan: Anton Cheov
Reji: Işıl Kasapoğlu


Kaktüs çiçeği

Yazan: Barillet ve Gredy
Reji: Serpil Tamur


Tartuffe

Yazan: Moliére
Türkçesi: Orhan Veli Kanık
Reji: Kazım Akşar


Harputta Bir Amerikalı

Yazan: Cevat Fehmi Başkut
Reji: Ali İpin

arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
23 Nisan 2006       Mesaj #3
arwen - avatarı
Ziyaretçi
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü

Görevi
5441 sayılı kanunla nitelikli Türk eserleri ile evrensel değerdeki yabancı eserleri yüksek düzeyde temsil etmek, kültürel gelişmemize katkıda bulunmak, şive birliğinin sağlanmasına çalışmak, yerli yazarların yetişmesine yardımcı olmak, milli repertuarı oluşturmak, tiyatro sanatını geliştirmek, tiyatroyu yurt içinde yaymak, Türk oyun yazarlarının eserlerinin yabancı ülkelerde tanıtılmasına çalışmaktır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Nisan 2006       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YENİ SEZONDAN YENİ OYUNLAR
Sığıntı, yeşil Gece, Ramazanla Cülide, Schubert ve Şevki Bey, Oyun Nasıl oynanmalı, Ferhat ile Şirin, Atları da vururlar, İki Pazartesi Hikayesi, Köleler Adası, Canavar


Schubert ve Şevki Bey


Ali İhsan Kaleci’nin yazdığı ve ünlü besteci Schubert ile Türk Müziği’nin ünlü bestecisi Şevki Bey’in hayâlî dostluklarını konu alan ‘Schubert ve Şevki Bey’ adlı oyun, 2 Ekim’den itibaren Şinasi Sahnesi’nde Başkent seyircisini selamlayacak.

İki romantik kahramanın aşklarını, arkadaşlıklarını, sanatlarını, tutkularını ve ortaklıklarını konu alan oyunda, iki sanatçının farklı lezzetlerdeki bestelerini piyanist Nihan Turnagöl seslendirecek. Mustafa Avkıran’ın yöneteceği oyunda, Ünsal Coşar, Harun Özer ve Elvin Beşikçioğlu rol alıyor.
Yönetmen Mustafa Avkıran, Şinasi Sahnesi’nde düzenlediği toplantıda oyuna ilişkin bilgiler verdi. Oyunun yazarı Ali İhsan Kaleci’nin Paris’te yaşadığını ve burada tiyatro üzerine araştırmalar yaptığını anlatan Avkıran, yazarın 1992 yılından bu yana üzerinde çalıştığı oyunun çok yeni olduğunu söyledi. Oyunda çok özlenen bir çalışma ortamı bulduklarını ve keyifle çalıştıklarını ifade eden Avkıran, “Seyircilerin çok hoşuna gidecek bir sanat eseriyle 2 Ekim’den itibaren Ankaralı seyirciyle buluşacağız” diye konuştu.
Oyunda Doğu’ya yüzünü dönen besteci Schubert ile Türkler’in Schubert’i Şevki Bey arasındaki düşsel bir karşılaşmanın konu edildiğini belirten Avkıran, çökmekte olan iki imparatorluğun merkezleri Viyana ve İstanbul’da yaşamış iki sanatçı üzerinden o döneme ışık tutulduğunu kaydetti. Avkıran, “Oyunda biz Viyana ve İstanbul’da yaşayan bu iki sanatçının gözünden, o dönemde sanata, aşka ve ölüme bakıyoruz” dedi.

“HER İKİSİ DE ÇOK DEĞERLİ...”
Avkıran şunları kaydetti: “Schubert ve Şevki Bey’in müziği üzerinden aslında bir dünyayı konuşuyoruz. Schubert ve Şevki Bey birbirlerini hiç görmedikleri halde nasıl birbirlerine çok yakın olduklarını ve çok fazla ortak yönleri olduğunu farketmeye başladık. Biz kültürümüz gereği Schubert’i sadece klasik müzik reyonlarındaki ucuz CD’ler arasında arayanlar, Şevki Bey’i de TRT’nin tozlu Osmanlı müziği raflarında arayanlar olarak aslında ikisinin de ne kadar değerli olduğunu farketmeye başladık. Ancak şunu itiraf etmeliyiz ki, derinleştikçe Schubert ile Şevki Bey’in ne kadar gözardı edilmiş olduklarını farkettik.
Belki de bu oyunda seyirciler, hem tiyatro oyunu izlerken hem de Klasik Batı Müziği ile Klasik Türk Müziği arasındaki ilişkiyi, bugün romantizm akımının ne anlama geldiği, çağdaş sanat yapıtı dediğimiz şeyin ne olduğu üzerine daha çok düşünmek ve araştırma yapmak isteyecekler.”
Rejisör yardımcılığını Volkan Özgömeç’in üstlendiği oyunun dekor ve kostümlerini Ali Cem Köroğlu, ışık düzenini Osman Uzgören, dans düzenini ise Övül Avkıran hazırladı.

AT Yazan Gyula Hay Çeviren Özdemir Nutku Rejisör Özdemir Nutku Dekor Sertel Çetiner Kostüm Nursun Ünlü Işık Zeynel Işık Oyuncular: HAKAN BOYAV, AHMET ERKUT, PELİN DİKMENOĞLU, KURTULUŞ ŞAKİRAĞAOĞLU, ALİ ÇÖLOK, FARUK GÜNUĞUR, ADVİYE ÖZTÜRK, BİRSU EREN, ÇETİN AZER ARAS, ENGİN DELİCE, ENGİN ÖZSAYIN, KAYHAN SARIGÖLLÜ, TOLGA TECER, MÜMTAZ MENGİ, ATİLLA KILIÇ,ÖZLEM TOPTAŞ, RABİA BAŞARAN, SEBİLAY YOLDAŞ,DUYGU YALÇINKAYA, SİMGEM TOKMAK, SİNAN HÜRKARDEŞ,ÖZGÜR CENGİZ, TUNCAY AYNUR ve TANSEL AKYOl “AT”; ezen ile ezileni naif bir biçimde gösteren ama değindiği gerçeklerle çağımızın ciddi sorunlarına yönelen bir oyundur. Oyunun amacı yalnızca güldürmek değildir. Güldürürken, eğlendirirken çağların dehşet veren Caligula’larına akıldan çıkarmamamız gerektiğine bir kez daha anımsatmaktadır.
aykiri ikili small AYKIRI İKİLİ Yazan Neil Simon Çeviren Murat Somay Rejisör Serhat Nalbantoğlu Dekor Işın Mumcu Kostüm Nursun Ünlü Işık Zeynel Işık Rol Dağılımı: SERAP SAĞLAR, GÜLSEREN GÜLTUNCA, GÜLİZAR IRMAK, SERVET PANDUR, BERRİN ÖNEY, EMİNE SEMRA GÖKALP, LEVENT ÜLGEN, ŞAHAP SAYILGAN 2 Perde 2 saat 15 dakika. Neil Simon’un en müthiş komedilerinden “Aykırı İkili”nin kadın versiyonu. Kocasından ayrılan Florance’la tek başına yaşayan Olive aynı evi paylaşırlarsa ne olur? Zıt karakterler bir arada yaşayabilirler mi? Her biri başka alem olan kız arkadaşları ve yakışıklı İspanyol komşuları da çabası. Neil Simon insan ilişkilerinde rastlanabilecek sorunları tatlı bir komedi üslubuyla sahneye taşımış.
bahcemdeki ayi 1 small BAHÇEMDEKİ AYI : Refik Erduran'ın yazdığı, Kemal Başar'ın yönettiği "Bahçemdeki Ayı" adlı müzikal, 27 Mart'ta, Ankara Devlet Tiyatrosu Küçük Tiyatro'da 100. temsilini yapıyor. Müziklerini Kemal Günüç'ün bestelediği ve orkestrasını opera orkestrası sanatçılarının oluşturduğu yapımda başlıca rolleri Miraç Eronat, Ali İpin, Adnan Erbaş, Benian Dönmez ve Dilara Keyf Günüç paylaşıyorlar. Oyunun dekor tasarımı Suar Şeylan, kostüm tasarımı ise Berna Yavuz imzasını taşıyor.
Bahcemdekiayi22
BİR KUŞLUK VAKTİ Yazan Raşit Çelikezer Rejisör Ali İpin Dekor Gül Emre Kostüm Gül Emre Işık Ahmet Karademir Oyuncular: Erol Kardeseci İhsan Sanıvar Yaşlı ve yalnız yaşayan, emekli iki erkeğin dostlukları, kavgaları, yalnızlık korkuları ve huysuzluklarının anlatıldığı burum bir komedi.
bir umit icin small BİR ÜMİT İÇİN (Sivas D.T.) Yazan Emmanuel Robles Çeviren Mina Urgan Rejisör Mehmet Ege Dekor Sertel Çetiner Kostüm Nursun Ünlü Işık Fahrettin Özen Rol Dağılımı: E. ERDİNÇ DOĞAN, BÜLENT ÇİFTÇİ, OZAN UÇAR, M. ORKUN GÜLŞEN, ULAŞ ERSOY, CEBRAİL ESEN, DEMET BÖLÜKBAŞI, A. TOLGA ÇİFTÇİ, Ö.DEVRİM AKKAYA, ARİF YAVUZ, EMRE BAŞER, GÜLİN AKDEVİLİOĞLU, İSMET NUMANOĞLU, N.MERT EGEMEN, MENEKŞE BENDEŞ 2
perde 2 saat 15 dakika 19. yüzyılın başında Venezuella’da İspanyol işgalcilere karşı –kurtarıcı- Simon Bolivar’ın önderliğinde verilen “Bağımsızlık Savaşı” anlatılıyor. Yazarın deyişi ile oyun : "Yalnızca tarihsel gerçeği yansıtmak adına değil, konuyu evrensel kılmaya özen gösterilerek yazılmış". Orta Çağın engizisyon mahkemelerinin işkence sehpalarında kalıba uygun hale getirilenlerden, modern işkence odalarında işkence altında can verenlere uzanan evrensel bir sesleniş... Bağımsızlık uğruna dünyanın herhangi bir yerinde işgalcilere karşı verilen savaşlara kadar evrensel bir gerçek...
cimri adana small
CİMRİ (Adana D.T.) Yazan Moliere Çeviren Sabahattin Eyüboğlu Reji Işıl Kasapoğlu Dekor Hakan Dündar Işık İbrahim Karahan Kostüm Funda Çebi Oyuncular: Tevfik Tarhal, Nimet İyigün, Mustafa Kurt, Cüneyt Mete, Demet İyigün, R.Hikmet Çam, Burçin Börü Özyumuşak, Şekip Taşpınar, Tolga Tekin, Erdal Cindoruk, Murat Özben, Funda Mete Mal varlığından başka bir şey önemsemeyen cimri Harpagon'un öyküsü anlatılmaktadır. Harpagon çocuklarının zengin insanlarla evlenmesini ister. Kızını yaşlı bir adamla, oğlunu ise dul bir kadınla evlendirme düşüncesinde olan Harpagon'un karşısına uşak La Fleche çıkacaktır. Sonuçta aşıklar birbirine kavuşacak, Harpagon acı bir dersin sonunda kaybettiği çocuklarını bulacaktır.
DEMİR Yazan Rona MUnro Çeviren Eray Eserol Rejisör Kazım Akşar Dekor Ethem Özbora Kostüm Gülümser Erigün Işık Ersen Tunççekiç Oyuncular: Tülay Bursa, Yakut Urağ, Gülçin Yaşaroğlu, Altan Gördüm Müebbet hapisle cezalandırılmış olan Fay'in 15 yıl sonra kızıyla karşılaşmasının öyküsü. "Dünyada hiç kimse, kendine duyulan aşkı böylesine boşa harcamamıştır."
gazeteciden dost small GAZETECİDEN DOST Yazan Recep Bilginer Rejisör Ensar Kılıç Dekor Işın Mumcu Kostüm Funda Karasaç Işık Burhanettin Yazar Oyuncular: Yavuz Köken, Edip Tümerkan, Şirin Çelikbilek, Pervin Balcı, Erkan Alpago, Deniz Alver Çamlıdağ, Osman Nuri Ercan, Ayşe Atak, Nuray Kocabıyık 2 Perde 2 saat 20 dakika. Gazeteci halkın dostudur. Vurguncunun, soyguncunun ve talancının tabiyki dostu değildir. Şebeke kurarak devleti ve halkı soyanların ise hiç dostu değildir.
uc kurusluk2 small GERÇEK ÇEŞİTLEMELERİ Yazan Eric Emanuel Schmitd Çeviren Serap Babür Rejisör M.Bozkurt Kuruç Dekor Güven Öktem Kostüm Fatma Görgü Işık Mehmet Yaşayan Rol Dağılımı: ALPAY İZBIRAK, OKAN ŞENOZAN 2 Perde 2 saat 30 dakika. Gerçeğin kendisi ile insanın düşünceleri arasındaki kopukluğu (uçurumu) vurgulanır. Hayatın kendisi bir sırdır. Aşık olduğumuzda kimi severiz? Kendimizi mi? Yoksa karşımızdakini mi? Oyun bu “çeşitlemeler” ve sürprizler üzerine kuruludur.
GHETTO Yazan Joshua Sobol Çeviren Ahmet Necdet Rejisör Erhan Gökgücü Dekor Ali Cem Köroğlu Kostüm Çevren Sarayoğlu Işık Ersen Tunççekiç, Mehmet Ataay Besteler Can Atilla Dans Düzeni İhsan Bengier Rejisör Asistanları Sükun Işıtan, T. Tolga Tecer, Ahmet Burak Bacınoğlu Oyuncular: Ünsal Coşar Hüseyin Avni Danyal Funda Gönlüşen Gökgücü Ergün Uçucu Elvan Eker İlhan Kantarcı Selçuk Özdoğan T.Tolga Tecer Engin Özsayın Şener Aytemur Ahmet Burak Bacınoğlu Sibel Türkoğlu Murat Bayer Orkun Gülşen Ali Aziz Çölok M.Serhat Kılıç Esat Tanrıverdi Bahadır Tunç 2 perde, 3 saat Bir anlatıcı ile başlayan oyun, geriye dönüşlerle devam eder. Olaylar, Panory Toplama Kampı'nın yanındaki Wilna gettosunda 1941-1943 yılları arasında geçmektedir. Yetmiş altı bin Wilna Yahudisi'nden yalnız on altı bini hayatta kalmıştır.
gulyabani small GULYABANİ Yazan Hüseyin Rahmi Günpınar Rejisör Tayfun Erarslan Dekor Behlüldane Tor Kostüm Fatma Görgü Işık İzzettin Biçer Oyuncular: Selda Özler, Gözen Müftüoğlu, Selim Bayraktar, Mine Medya Haktanır, Pınar Gün, M.Lebip Gökhan, Sertel Uğur, N.Hakan Dönmez, Birkan Görgün 2 perde 1 saat 50 dakika Batıl inançların, hurafelerin özellikle cahil insanlar üzerindeki etkileri komik ve abartılı bir dille anlatılıyor.
HAYVAN ÇİFLİĞİ Yazan George Oruell Çeviren Aclan Buyukturkoglu Uyarlama : Nelson Bond Reji Aclan Büyüktürkoğlu Dekor-Kostüm Hakan Dündar Işık Zeynel Işık Oyuncular: Durukan Ordu, Z.Ali Sinan Demir, Hakan Meriçliler, İclal Karaduman, Suat Karausta, Murat Çidamlı, Uğur Keleş, Buğra Koçtepe Erdinç Gülener, Leyla Aykan Gülener, Dilek Güven, Meltem Gülenç, OKtay Gözpınar, Şebnep Koçtepe, İlkay Akdağlı, Mesut Yüce, Cemalettin Çekmece, M.Ali Toklu Sınıf ayrımcılığını vurgulayan, toplumsal adaletin baskın olduğu kitlelerde bile, insanlardaki ayrımcılık eğiliminin nasıl ve neden ortaya çıktığını dile getiren bir yapıttır.
ikinci cad mahkumu 01 small
İKİNCİ CADDENİN MAHKUMLARI Şinasi Sahnesi Yazan: Neil Simon Çeviren: Cemil Büyükutku Rejisör: Emre Kınay Dekor: Ali Yenel Kostüm: Ayçin Tar Işık: Murat İpek Oynayanlar: Emre Kınay, Fidan Tek, Ayşe Demirel, Nurhayat Atasoy, İlter Genay ve Sait Genay Konu : Tipik bir Amerikan orta sınıf ailesi olan Mel ve Edna`nın trajikomik öyküsü üzerine kurulu olan oyun boyunca Mel ve Edna`nın, Amerikan kapitalizminin ve maddeci değerlerin ironik sembolü olarak karşımıza çıkan İkinci Cadde'deki evlerinde birer mahkuma dönüşmelerine tanıklık ederiz. Başdöndürücü temposu çileden çıkarsa da bir türlü terk edemediği New York'ta sinir krizinin eşiğinde gezinen Mel ile karısı Edna'nın
gürültücü komşular, umursamaz doktorlar, cam açtırmayan trafik ve hava kirliliğiyle boğuşma halinde geçen "modern hayat"larını mizahi bir dille anlatan "İkinci Caddenin Mahkumu"nda, yaşamı kolaylaştırmak üzere geliştirilen kimi teknolojilerin zaman zaman hayatı nasıl da zorlaştırdığının altını çiziyor.
komsu koyun delisi 01 small
KOMŞU KÖYÜN DELİSİ Yazan Üstün Dökmen Rejisör Ergün Uçucu Dekor Güven Öktem Kostüm Fatma Görgü Işık Burhanettin Yazar Dans Düzeni Deniz Çığ Müzik Düzeni Nedim Yıldız Oyuncular: Ali Hürol, Savaş Tamer, Hakan Çimenser, Bilal Gürdere, Nusret Şenay, Sinan Pekinton, Ahmet Türkoğlu, Tuncer Yığcı, Şemsettin Zırhlı, Levent Şenbay, Ercan Eker, Pervin Ünalp, Meltem Eserol, Ekin Turan, Mehtap Öztepe, Yeşim Şaşmaz, Refika Özbayar Deliyim, delisin, deli. Deliyiz, delisiniz, deliler. Sevginin, anlayışın, dostluğun, yardımlaşmanın delilik sayıldığı günümüzde, deliler deliliği yorumluyor. Haydi, içinizdeki deliyi salın dışarı... Bambaşka bir pencere açılacak önünüze.
KURTULUŞTAN KURULUŞA Yazan Orhan Asena Rejisör Mehmet Ege Dekor Sertel Çetiner Kostüm Sevgi Türkay Işık Osman Uzgören, Varol Tüfekçi Özgün müzik Can Atilla Dans Düzeni Handan Özer Oyuncular: Adnan Başer, Adnan Erbaş, Aykut Ünal, Bahadır Özyurt, Cahit Öztüfekçi, Dara Tan, Günaydın Yaltırak, Mehmet Gürkan, Nezih Işıtan, N.Mert Tanık, Orhan Aral, Orhan Özyiğit, Özcan Pala,Umut Karadağ Atatürk'ün söylevi ve Orhan Asena'nın Kurtuluş Savaşı Destanı adlı eserinden yararlanarak Mehmet Ege tarafından uyarlanmıştır.
papuccu small
PABUCÇU AHMED'İN GARİP MACERALARI Yazan İskerleç Rejisör Ahmet Mümtaz Taylan Dekor Ali Cem Köroğlu Kostüm Ali Cem Köroğlu Işık Ersen Tunççekiç Müzik Düzeni Yalçın Tura Dans Düzeni Yasemin Altıoklar Oyuncular: ÜNSAL ÇOŞAR, NEJAT ARMUTÇU, CEM BALCI, GÜVEN BESİMOĞLU, TOLGA TECER, BENİAN DÖNMEZ, BAHADIR TUNÇ, SAFFET YÖRÜKEL ve ESAT TANRIVERDİ 1809’da yazılmış olup, kimi kaynaklarda ilk Türk oyunu olarak nitelendirilmektedir. Bağdat’ta pabucçuluk yapan Ahmet’in, Kütahya’da Deli Osman adında cevahirci bir ikiz kardeşi vardır. Deli Osman Bağdat’a gelince ikiziyle karıştırılır. Paşanın ailesinin oyunları ile olaylar karmaşıklaşır, komikleşir. Geleneksel tiyatromuzun pek çok motifine göndermeler içeren oyun, aynı zamanda klasik batı komedyasının dramaturjik özelliklerini taşır.
scarpin small SCAPIN'İN DOLAPLARI
Yazan Moliere Çeviren Orhan Veli Kanık Rejisör Ahmet Mümtaz Taylan Dekor Sertel Çetiner Kostüm Sevgi Türkay Işık Ersen Tunççekiç Oyuncular: Sadık Yağcı, Emre Erçil, Kuvvet Yurdakul, Uğur Kaya, Fulya Koçak, M.Serhat Kılıç, M.Fatih Dokgöz, Dilek Çetiner, Ahmet Burak Bacınoğlu, Meral Taytuğlu, Serkan Kunter Zeki ve uyanık uşak Scapin,

efendisinin sevdiği kızla evlenebilmesi için, bu evliliği istemeyen efendisinin babasına bir tuzak kurar. Oyunun sonunda genç aşıkların birbirlerine kavuşmasını sağlar.
seyh bedrettin small SİMAVNALI ŞEYH BEDRETTİN Yazan Orhan Asena Rejisör Cemil Özbayer Dekor Ali Cem Köroğlu Kostüm Funda Karasaç Işık Ersen Tunççekiç Müzik Turgay Erdener Koreografi Binnaz Dorkip Oyuncular: ERDAL KÜÇÜKKÖMÜRCÜ, FATMA ÖNEY, ZEYNEP YASA, ZAFER GÜLLÜ, ÇETİN AZER ARAS, CAN ÖZTOPÇU, ERAY ESEROL, EMRE ALPAGO, KURTULUŞ ŞAKİRAĞAOĞLU, ŞAHİN ERGÜNEY, ÜMİT HASRET ASLAN, MESUT TURAN, HAYRETTİN ENGİN, ALİ FUAT DAVUTOĞLU, TAYFUN ORHON, EDİP TÜFEKÇİ, ERDAL BEŞİKÇİOĞLU ”Moğol saldırısı sonrası taht kavgasına giren Beyazıt’ın oğulları döneminde halk savaştan ve fakirlikten kırılmaktadır. Şeyh Bedreddin, “Herkes kendinin efendisidir. Herkes tuttuğu işin
sahibidir.” diyerek başlar ilminin ışığını yaymaya. Taht kavgasını kazanan Mehmet Çelebi zamanında da, “halkın çektiği acı, masumun gözyaşı” gelir bulur Şeyh Bedreddin’i. Hıristiyan, müslüman, rum, tatar demeden”Herkesin malı mülkü. Yarın yanağından gayrı paylaşacak ne varsa” diyerek Şeyh Bedreddin düzene karşı gelir.
sen gara degilsin 01 small
YAŞASIN KAVUNİÇİ - SEN GARA DEĞİLSİN Yeni Sahne - 1 Perde - 1 Saat 15 Dakika Yazan : Aziz NESİN Rejisör : Münir CANAR Reji Asistanı : Okan ŞENOZAN Dekor Tasarımı: Buğra İLGÜN Kostüm : Berna YAVUZ Sahne Amiri : Sibel GÜVERCİN Kondüvit : Bayram UÇAR Işık : Zeynel IŞIK Işık Kumanda : Kemal KOYUNCU Oynayanlar :Haydar GÜLTEPE, Aydın UYSAL, Okan ŞENOZAN, Eylül AKTÜRK, Mustafa ŞEKERCİOĞLU, Işıl POYRAZ (Sen Gara Değilsin) Konu : Bir put yaparız, sonra ona taparız. Ama işin bir de gerçeği var. Hangi gerçek, gerçek? Halkın gerçeği mi, gerçek gerçek mi? (Yaşasın Kavuniçi) Konu : Toplumun çekirdeği olan aile, sevgi üzerine kurulması gerekirken bakalım neyin üzerine kuruluyor?
yerdemirgokbakir small YER DEMİR GÖK BAKIR
Yazan Yaşar Kemal Uyarlayan Nihat Asyalı Rejisör Şakir Gürzumar Dekor Sertel Çetiner Kostüm Gülümser Erigür Işık Ersen Tunççekiç Müzik Can Atilla Dans Düzeni İhsan Bengier Oyuncular: MEHMET EGE, ALPAY İZBIRAK, VOLKAN ÖZGÖMEÇ ERDAL BEŞİKÇİOĞLU, OKTAY DAL, ŞAHİN ERGÜNEY OSMAN NURİ ERCAN, ÜMİT HASRET ASLAN, ZAFER GÜLLÜ TÜLAY ARTUK, SERPİL GÜL, BUKET TÜRKYILMAZ PELİN DİKMENOĞLU, LALE BAŞAR, FÜSUN AKAY

VEKURTULUŞ ŞAKİRAĞAOĞLU Kötü tarlaya düştükleri için pamuk dönüşü borçlarını ödeyemeyen köylü göreneği bozmuştur. Alacaklı Adil’in adamı olan muhtar Sefer’de durumdan faydalanıp köylüyle oynamaktadır. Çaresiz kalan köylü kurtuluş yolunu Taşbaş’ı ermiş etmekte bulmuştur.
YİRMİBİRONBEŞ TRENİ Yazan Toygun Orbay Rejisör Cem Emüler Dekor Hakan Dündar Kostüm Hakan Dündar Işık Osman Uzgören Oyuncular: Şefika Ümit Tolun Nihat Hakan Güney Teoman Gülen Bir kadın... Bir erkek... Bir istasyon şefi... Ve hep beklediğimiz O TREN!
palyaco prens small
PALYAÇO PRENS - ÇOCUK OYUNU Yazan Turgay Yıldız Rejisör Eray Eserol Dekor Güzin Yamaner Evliyaoğlu Kostüm Güzin Yamaner Evliyaoğlu Işık Şükrü Kırımoğlu Müzik Ali Aykaç Dans Düzeni Nurdan Menemencioğlu Rol Dağılımı: ELVAN EKER, MEHMET AKAY, YAPRAK ONAT ATİK,YASEMİN KARATAŞ ŞEYDA AKOVA 1 saat 30 dakika. Aynı gün iki farklı ülkede biri kız biri oğlan iki çocuk dünyaya gelir. İkisi içinde iyi dileklerde bulunmaları için periler çağrılır. Fakat saraya çağrılmayan cadı iki çocuğa da farklı büyüler yapar.
dişi_kartaL - avatarı
dişi_kartaL
Ziyaretçi
24 Nisan 2006       Mesaj #5
dişi_kartaL - avatarı
Ziyaretçi
ysahneimzaherayheriltiy Herşeye Rağmen ( Elele )
Gösterim Tarih ve Saatleri:
"Çayyolu Tiyatrosu"
02-05-09 Mayıs Saat:20.00
07 Mayıs Saat:15.00

Yazan : Refik Erduran
Yöneten : Murat Atak
Dekor Tasarımı : Sertel Çetiner
Giysi Tasarımı : Sevgi Türkay
Işık Tasarımı : Ersen Tunççekiç
Müzik : Can Atilla
Dans : İhsan Bengier
Dans Çalıştıran : Serhat Elat
Yönetmen Yardımcısı : Adnan Erbaş
Asistanlar : Tolga Çiftçi, Tolga Tuncer, Erdinç Gülener,
Çağan Pala Özdöver
Dramaturg : Osman Özkan
Sahne Amiri : Pınar Güldü
Kondüvit : Olgun Tekin
Işık Kumanda : Murat Gültekin Suflöz : Mine Başaran Özkan


eleleafis
2 Perde

Rol Dağılımı :
Tomris Çetinel, Erdal Küçükkömürcü, Nihat Hakan Güney, Altan Gördüm, Haluk Cömert, Yavuz Sepetçi, İpek Çeken, Yunus Emre Bozdoğan, Elvin Beşikçioğlu, Tolga Tuncer,
Murat Çidamlı, Neşe Baykent, Tolga Çiftçi, Erdinç Gülener, Erdinç Doğan, Sedat Keçeci, Dilek Bozkurt, Azade Küçükaycan, Meliha Savaş, Emine Tekin Ünal, Zuhal Taşar Gökhan, Selma Baytargil Denizci
Dansçılar :
Volkan Ersoy, Ateş Selçuk, Yekta Oktay, İsmail Kutlu, Ertuğrul Bolat, Serkan Tahsin Ceylan
Göktürk Arıkan, Emrah Keskin, Özlem Sayın, Seda Özgiş, F. Gülben Oğuz
Koro :
Aslı Nilsen, Çağman Pala Özdöver, Eylem Altay, Fikriye Musluoğlu, Gamze Karababa,
Gözde Baytaş, Hande Keçeci, Hülya Aydın, Nevra Ertan, Nihal Erdoğan, Özge Kırıkıoğlu, Özlem Engin, Sine Eteke, Zerrin Çağlar, Deren Baybars, İpek Gürol, Şule Karaeminoğulları, Yasin Kınay, Atilla Kılıç, Murat Usanmaz, Yunus Çakıroğlu, Mert Hürol, Atalay Göktaş,
Baturay Vural, Çetin Karakul, Gürhan Altundaşan, Gürkan Karaoğlu, İsmet Tamer,
Kemal Gökhan Denizci, Korhan Enis Yavuz, Mehmet Hürmüzlü, Mustafa Baldemir,
Orhan Akbıyık, Ömer Selçuk Ünal, Şenol Yıldız, Tanzer Hacıarifoğlu, Barış Randa,
Hakan Akdemir, Mahmut Çalı, Mesut Dalaz, Şenol Karınca

Cumhuriyetimiz, öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her tarafta kırmız kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız

- Mustafa Kemal Atatürk (1923)



elelefoto2elelefoto
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2006       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ADIYAMAN

İçerdekiler................................................................ .: 03 Nisan 2006
AĞRI

Batakhane Güzeli........................................................: 17 Nisan 2006

ARDAHAN

Kırkından Sonra..........................................................: 05 Nisan 2006

ARTVİN

Kırkından Sonra..........................................................: 04 Nisan 2006

AYDIN - Şükrü Güngör Sahnesi

7 Kadın...................................................................... : 07-08 Nisan 2006
Ayrılık.................................................................... ....: 22 Nisan 2006
İstanbul Efendisi..........................................................: 29 Nisan 2006

BANDIRMA

Nafile Dünya...............................................................: 24 Nisan 2006

BATMAN

İçerdekiler................................................................ : 28 Nisan 2006

BESNİ

İçerdekiler................................................................ .: 04 Nisan 2006

BİLECİK

Ay Tedirginliği.............................................................: 22 Nisan 2006

BOLU

Ay Tedirginliği.............................................................: 20 Nisan 2006

ÇORUM

Uçurtmanın Kuyruğu............................................ ......: 20-21 Nisan 2006

DOĞUBEYAZIT

Kırkından Sonra..........................................................: 08 Nisan 2006

DÜZCE

Ay Tedirginliği.............................................................: 19 Nisan 2006

ESKİŞEHİR

Ağaçlar Ayakta Ölür...................................................: 19-20 Nisan 2006

GİLAN - Yurt Dışı Turnesi

Kaktüs Çiçeği..............................................................: 06 Nisan 2006

IĞDIR

Kırkından Sonra..........................................................: 07 Nisan 2006

İSKENDERUN

Aşk Bir Masaldır..........................................................: 18-19 Nisan 2006

KOCAELİ

Ay Tedirginliği.............................................................: 17 Nisan 2006

KOSOVA - Yurt Dışı Turnesi

Kaktüs Çiçeği..............................................................: 03 Nisan 2006

MALATYA

İçerdekiler................................................................ : 30 Nisan 2006

MERSİN

Uyuyan Güzel.............................................................: 08 Nisan 2006

MUĞLA

7 Kadın...................................................................... : 19 Nisan 2006
İstanbul Efendisi..........................................................: 26 Nisan 2006

NEVŞEHİR

Siz Ne Dersiniz............................................................: 15 Nisan 2006

PRİSTİNE - Yurt Dışı Turnesi

Kaktüs Çiçeği..............................................................: 09 Nisan 2006

PRİZREN - Yurt Dışı Turnesi

Kaktüs Çiçeği..............................................................: 04-05 Nisan 2006

RİZE

Kırkından Sonra..........................................................: 03 Nisan 2006

SAKARYA

Ay Tedirginliği.............................................................: 18 Nisan 2006

SAMSUN

Bir Mahalle Ki.............................................................: 09 Nisan 2006

SULTANHİSAR

İstanbul Efendisi..........................................................: 28 Nisan 2006

S.AKÇİÇEK KÜLTÜR SARAYI

Kılçık Mahallesi...........................................................: 04-05 Nisan 2006

ÜRGÜP

Siz Ne Dersiniz............................................................: 16 Nisan 2006

VEZİRKÖPRÜ
Bir Mahalle Ki.............................................................: 10 Nisan 2006
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
26 Haziran 2006       Mesaj #7
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
SANAT KURUMU
2005-2006
42 nci GELENEKSEL TİYATRO ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ


sanat kurumu

Sanat Kurumunda 4 Haziran 2006 Pazar günü yapılan ve Ö. Atilla SAV, Prof. Dr. Ayşegül YÜKSEL, Gülşen KARAKADIOĞLU, Dr. Türel EZİCİ, Şenol TİRYAKİ, Filiz ELMAS, H. İlker ÇETİN ile M. Nurkut İLHAN’dan oluşan “Tiyatro Sanatı Seçici Kurulu” toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda, 2005-2006 dönemi tiyatro ödülleri aşağıdaki şekilde belirlendi.

EN İYİ YAPIM: Başarılı ve pırıltılı olmayan aynı zamanda yeni bir soluk getirmeyen bu dönemde, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Ayşe Emel MESCİ ve Müge GÜRMAN’ın yorumuyla oluşturulan “ANTİGONE” ve “SALOME” adlı oyunlara;

antigone
salomeaifs



EN İYİ YÖNETMEN: Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği “SALOME” adlı oyundaki yönetimiyle, MÜGE GÜRMAN’a;

ÖVGÜYE DEĞER KADIN OYUNCU: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “YILDIZ OLMAK KOLAY MI” adlı oyundaki performansıyla SERVET PANDUR’a;

EN İYİ KADIN OYUNCU: Kent Oyuncularının sahnelediği “GECE MEVSİMİ” adlı oyundaki performansıyla YILDIZ KENTER’e;

EN İYİ ERKEK OYUNCU: Ekin Tiyatrosunun sahnelediği “VATAN KURTARAN ŞABAN” adlı oyun performanslarıyla HAKAN GÜVEN ve MURAT DEMİRBAŞ’a;

EN İYİ SAHNE TASARIMI: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “ANTİGONE” ve “HAYATI YAŞAMAK” adlı oyunlardaki çalışması ile MURAT GÜLMEZ’e;

EN İYİ GİYSİ TASARIMI: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “SALOME” adlı oyundaki yaratıcı giysi tasarımı nedeni ile ARZU KAPROL’e ve Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği “HAYATI YAŞAMAK” adlı oyundaki dönem kostümlerindeki başarısı ile FUNDA ÇEBİ’ye;

EN İYİ IŞIK TASARIMI: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “ANTİGONE” adlı oyundaki çalışması ile ZEYNEL IŞIK’a;

EN İYİ MÜZİK: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “SALOME” adlı oyundaki çalışması nedeni ile ERKAN OĞUR’’a;

EN İYİ ÇEVİRİ: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “ANTİGONE” adlı oyunun çevirisi nedeni ile GÜNGÖR DİLMEN’e;

EN İYİ HAREKET TASARIMI: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “ANTİGONE” adlı oyunundaki çalışması ile AYŞE EMEL MESCİ’ye verilirken;

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “KELOĞLAN KELEŞOĞLAN” adlı oyundaki yönetimiyle ULVİYE BURSA’ya verildi.

SANAT KURUMU ONUR ÖDÜLÜ: Sanat Kurumu Yönetim Kurulunca;
“YAPISALCILIK VE BİR UYGULAMA”, MELİH CEVDET ANDAY TİYATROSU (1981), “HALDUN TANER TİYATROSU (1986)”, “BECKETT TİYATROSU (1992)”, “ÇAĞDAŞ TÜRK TİYATROSUNDA ON YAZAR (1997)”, “SAHNEDEN İZDÜŞÜMLER (2000)”, “DRAM SANATINDA EZGİ VE UYUM (2004)” adlı yapıtları ve 30 yılı aşkın tiyatro eleştirmenliğiyle tiyatro sanatına yaptığı katkılar nedeniyle Prof. Dr. AYŞEGÜL YÜKSEL’e verilmesi kararı alındı.


eros_sonya - avatarı
eros_sonya
Ziyaretçi
18 Temmuz 2006       Mesaj #8
eros_sonya - avatarı
Ziyaretçi



TİYATROLAR YALNIZ OYUNCULARLA SINIRLI DEĞİLDİR İŞTE DİĞER GÖREVLİLER
GENEL MÜDÜR:
Genel Müdür

GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI:
Genel Müdür Yardımcısı
Genel Müdür Yardımcısı
Genel Müdür Yardımcısı
Genel Müdür Yardımcısı

KURULLAR
Devlet Tiyatroları Seçici Kurulu
Devlet Tiyatroları Yüksek Kurulu
Devlet Tiyatroları Yönetim Kurulu
Devlet Tiyatroları Disiplin Kurulları

DANIŞMA VE DENETİM BİRİMLERİ:
Teftiş Kurulu Başkanlığı
Hukuk Müşavirliği
Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı

YARDIMCI BİRİMLER:
Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı
Teknik Hizmetler Daire Başkanlığı
Savunma Sekreterliği

BAĞLI TİYATROLAR:

BİRİM TİYATRO:
Sanat Yönetmeni
Birim Tiyatro Yönetim Kurulu





SANATÇI MEMURLARI

Sanat Yönetmeni Müdürler
Başrejisörler
Başdramaturglar
Başdekoratörler
Rejisörler
Oyuncular
Sahne Tasarımcıları
Giysi Tasarımcıları
Işık Tasarımcıları
Müzik Tasarımcıları
Dans Tasarımcıları
Dramaturglar
Sanat Danışmanları
Sanat Öğretmenleri
Müzikçiler
Dansçılar
Stajyer Oyuncular



SANAT UYGULATICI UZMAN MEMURLARI

Reji Asistanları
Dramaturgi Asistanları
Tasarım Asistanları
Sahne Amirleri
Salon Amirleri
Atölye Realizatörleri
Sahne Realizatörleri
Film-Video ve Ses Realizatörleri
Basın-Yayın Halkla İlişkiler Uzmanları
Sahne Uzmanları
Işık Uzmanları
Grafikerler
Sahne Fotoğrafçıları
Bilgisayar İşletmenleri



SAHNE UYGULATICI UZMAN MEMURLARI
Sahne Işıkçıları
Suflörler
Sahne Amir Yardımcıları
Salon Amir Yardımcıları
Prodüksiyon Amirleri
Kondüvitler
Ressamlar
Perukacılar
Aksesuvarcılar
Makinistler
Makyajcılar
Marangozlar
Mobilyacılar
Demirciler
Mekanikçiler
Terziler
Kunduracılar
Boyacılar
Plastikçiler
Bezlemeciler
Döşemeciler
Çiçekçiler
Şapkacılar
Butaforlar
Kostüm Temizleyicileri
Turne Organizatörleri
Toplu Satış Görevlileri
Yer Göstericiler
Grafik ve Basım-Yayım Teknisyenleri
Film-Video ve Fotoğraf Teknisyenleri
Elektro-Akustik Teknisyenleri ile Yönetim Kurulu tarafından görevlerinin özelliği belirtilecek ihtisası bulunan elemanlar

eros_sonya - avatarı
eros_sonya
Ziyaretçi
20 Temmuz 2006       Mesaj #9
eros_sonya - avatarı
Ziyaretçi
Devlet Tiyatroları, Europen Theatre Convention’a Katılımcı Üye Oldu

Devlet Tiyatroları, 23 – 25 Haziran 2006 tarihleri arasında Almanya’nın Wiesbaden şehrinde yapılan 21 Avrupa Ülkesinden, 30 tiyatro grubunun üye olduğu E.T.C. (Europen Theatre Convention) Avrupa Tiyatroları konvansiyonunun toplantısına katıldı.

E.T.C.,Avrupa Birliği’nin ve Avrupa’nın diğer ülkelerinin önde gelen tiyatrolarının bir araya geldiği ve sanatsal işbirliği yaptıkları topluluktur. Karşılıklı olarak oyuncu, teknik ekip, prodüksiyon anlamında değişim yapılabilmektedir. Bu topluluk çeşitli ülkelerin yeni oyun yazarlarını da desteklemektedir ve bu değişimler E.T.C. ve Avrupa Birliği’nin bütçesinden karşılanmaktadır.

Devlet Tiyatroları’ndan yapılan açıklamaya göre: “Bu toplantıda değişik ülkelerin en üst düzeydeki festivallerinden davetler almış bulunmaktayız. Örneğin; Edinburg, Bologne, Notthingam.”

D.T.’ları toplantının sonucunda E.T.C.’ye katılımcı (associaoted) üye olunmuştur.

Açıklamada: “Devlet Tiyatrosu Uluslararası projelerle dışa açılma olanağı elde ederek Avrupa Birliği sürecindeki Türkiye politikasına tiyatro sanatı yoluyla katkıda bulunmuş olacaktır.” denilmektedir.


trnstrnstrnsAntigone turneye çıkıyor A.D.T

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Antigone’, “Antik Tiyatrolar Turnesi” kapsamında, Efes, Aspendos ve Side Antik Tiyatroları’nda sahnelenecek.
Ankara Devlet Tiyatrosu’nca sahnelenen ve Sanat Kurumu’nca 2005-2006 sezonunda ‘En İyi Yapım’, ‘En İyi Sahne Tasarımı’ ödüllerine layık görülen oyun, 20 Temmuz Perşembe günü Efes, 14 Ağustos Pazartesi günü Aspendos, 16 Ağustos Çarşamba günü de Side Antik Tiyatrosu’nda Antalyalılar’ın yanı sıra yerli ve yabancı tiyatroseverlerle buluşacak






eros_sonya - avatarı
eros_sonya
Ziyaretçi
21 Temmuz 2006       Mesaj #10
eros_sonya - avatarı
Ziyaretçi
İSTANBUL D.T OYUN AFİŞLERİ
2005-2006
benerciraket cayhane
cokyasakomediraket fulyapraks
kaktuscicegiraket kamyonraket
kirraket kuvayimilliyeraket
mufettisraket sersemlereviraket


Benzer Konular

24 Mart 2014 / A'zel Soru-Cevap
31 Mayıs 2015 / tedua Soru-Cevap
4 Haziran 2008 / Misafir Siyasal Bilimler
11 Kasım 2014 / meri73 Cevaplanmış