| | #21 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Rap Müzik ve Terimleri Diss Nedir? Günümüzde çoğu rapper bazen haklı olarak bazen kıskançlıktan bazen de ismini duyurabilmek için tanınmış MC'lere diss yapmakta ya da yaptığı şeyin diss olduğunu sanmaktadır. Peki dissin asıl anlamı nedir? Diss, bir MC ya da grubun başka bir MC ya da gruba yaptığı eleştiri dolu RAP'tir.Bu eleştiriler içinde öfke ile beraber alaycı bir atışmayı saklasa da doğru yapılan ve doğruluk payı olan diss'ler diss respect konumunda RAP'leri oluşturur.Diss, içinde küfür barındırdığı gibi Diss'te anlatılanlar çoğunlukla MC'lerin hayal gücü ile bir senaryoda birleşir.Diss'te anlatılan tehdit,öfke,eleştiri ve dokundurmalar gerçek hayata taşınmaz ve taşınmamalıdır.Yoksa Diss anlamını yitirir.Diss'in diğer bir anlamını da mikrofon başında kavga/tartışma olarak nitelendirebiliriz.Zekice yapılan okuyuş tarzları ve kelime oyunları,doğrudan atışma yerine,içine mizah katılarak RAP'in bir vazgeçilmezi haline gelir.Diss yerine Türkçe'si olarak çok yakın bir anlamdaki yermek manasındaki hiciv'i kullanıyoruz. kaynak | |
|
| | #22 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Rap Müzik ve Terimleri Paylasım İcin Tskler . . . Emegine Sağlık ! | |
|
| | #23 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Rap Müzik ve Terimleri Hani bi hiciv ci vardı eski bir yazar Adını Unuttum O olacaktıda diss yapacaktı : ) ) ) | |
|
| | #24 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Rap Müzik ve Terimleri
Bit*h ne anlamına geliyor ****** olarak yazmışsın ![]() | |
|
| | #25 (mesaj-linki) | |
Bu yukardaki yabancı terimler türkçe raptadamı kullanılıyor?
| |
|
| | #26 (mesaj-linki) | |
Amma Felsefe yapmışsınz yaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kısaca RAP = RHTMIC AMERİKAN POEM (Ritmik Amerikan Şiiiri) demek.Ztn klasikleişmiştir artık,rap hayat felsefesi ,rap özgün yaşamak ,serbestlik fln.Şahsen ben d R&B yapıyorum ama Rap kelimesinin cevabı olmadan,açılımı dışında o kadar çok yorum var ki.... komedi olmuş tam | |
|
| | #27 (mesaj-linki) | |
Flex ve rex ne demek?
| |
|
| | #28 (mesaj-linki) | |||||||||
![]()
rex bizim komşumuzun köpeğinin adıydı anlamınıda hiç merak etmedim ama iii döüşüodu kerata ![]() ![]() Son Düzenleyen kneph; 27-08-2009 @ 11:42. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |||||||||
|
![]() |
| Etiketler |
| müzik, rap, terimleri |
| rap muzigi nedir, rep muzik nedir, turk rap muzigi nedir, |
Rap Müzik ve Terimleri Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Müzik Nedir? (Müzik Estetiği) | arrjin | Müzik | 8 | 24-08-2009 19:21 |
| Müzik Kutusu - Müzik Kutusu Nedir - Müzik Kutusu Hakkında | asla_asla_deme | X-Sözlük | 1 | 24-08-2009 19:17 |
| Müzik âletleri - Müzik âletleri Nedir - Müzik âletleri Hakkında | Fırtına | X-Sözlük | 0 | 25-11-2007 12:01 |
| Müzik Platformu (Müzik Hakkında Makaleler) | Blue Blood | Müzikhol | 4 | 28-09-2007 11:37 |
| Edebiyat Terimleri | virtuecat | Edebiyat | 0 | 08-11-2006 22:35 |