Geri Dön   MsXLabs Hi-Tech Forum > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 03-07-2006   #1 (mesaj-linki)
Düş Sokağı Sakinleri (Düş Sokağı Sakinleri Hakkında) Düş Sokağı Sakinleri (Düş Sokağı Sakinleri Hakkında)
Düş sokağı sakinleri grubu, öyle, herkesin dinlediği, genel anlamda "popüler" bir grup değildir bildiğim kadarıyla.. Sebebiyse basit bence; adamlar, kendi içlerinden geldiği gibi, maddi kaygılara bağlı kalmadan albüm yapıyorlar. Tabi bir grup insan da bunları dinliyor ama bu insanlar onların her yerde ün sağlamasına yetmiyor tabi. Neyse, asıl konumuza dönelim.. Şimdi, Murat Yılmazyıldırım ve Murat Çelik diye iki tane aslan gibi müzisyen arkadaş bindokuzyüz bilmem kaç yılında (ya, kasetlerine hiç tarih yazmıyorlar ya..) bir grup kurarlar.

Adı da Düş Sokağı Sakinleri dir... Öyle çok ünlü olma hayalleri de yoktur, güzel müzik, hoş melodiler ve manalı sözler eşliğinde bir albüm dizileri vardır. Son kasetleri olan "Üç" adlı albümden sonra, sanıyorum elemanlar, bireysel bir şeyler çıkarmak sevdasına tutuldular. İşte, bunlardan, Murat Çelik alınmasın ama, daha yetenekli ama, hafif kötü sesli olan, (tabi bence) Murat Yılmazyıldırım, kendi kasetini çıkarıyor.. Adı "Yelkenin Gözyaşları" ve ondan sonra ikinci albümü "Kırık Yelken". Düş Sokağı Sakinleri' ni dinleyenler zaten bilirler, adam çok hoş melodiler yazıyor (ama tabi sevdan bir ateş, gayret et güzelim gibi herkesin bildiği, "karizmatik" şarkıların da yazanı Murat Çelik bu arada..)

Bu albüm de, tamamen kendi içinden kopmuş gibi bir hava var sanki. Mesela şarkı sözü yaptığı şiirlerinin tarihlerini de yazmış.. (Adam, 27-28 Temmuz günlerinde gaza gelmiş yaw.. 5 tane şiiri var o günlerde yazılmış..) Ve, kapağında da , sanırım eşi ile kendisinin çocukluk resimleri, orta da kırık bir yelken.

Müziğe gelince, çok içten söylemiş, özellikle ilk şarkının girişi etkileyici. Ama ikinci şarkı için baya bir "kasmış" sanırım.. İlk başta sevmemiştim o şarkıyı ama bir kaç kere dinleyince alıştım. Diğer şarkıların hepsi çok hoş şarkılar.. Özellikle, "Gülen Bebek", "Gözyaşlarım" "Sabaha çok var" ve "Kendindendir olup biten herşey".

Albümde yine teknik yönden coşmuş.. Yaw, gitar, akustik gitar, 12 telli gitar, bas gitar, davul.... Ve daha bir sürü şey.. Hepsini kendi çalmış maşallah..

Sonuç olarak albüm son derece güzel bir albüm.. Gidin alın, dinleyin..

(alıntıdır..)
birikinti - Murat Yilmazyildirim, Kirik Yelken
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 03-07-2006   #2 (mesaj-linki)
Cvp: Düş Sokağı Sakinleri Cvp: Düş Sokağı Sakinleri
Düş Sokağı Sakinleri, Türk müzik grubu.
Grup 1993'te Murat Çelik ve Murat Yılmazyıldırım tarafından kuruldu.
Konu başlıkları

[gizle]//

Albümleri
  • Düş Sokağı 1993 - Eylül (Piccatura)
  • Yaşadıkça 1997 - Şubat (EMI)
  • Üç 1999 - Kasım (EMI)

Solo Çalışmaları

Kitap
  • Murat Yılmazyıldırım "Serbest Vezin Sembolik Şizofreni", psikolojik deneme, Beyaz Balina Yayınları, 2002
  • Murat Çelik "GÜLZİYA", roman, Birun Yayınları, 2004
  • Murat Çelik "Aşk'ın Elif Hâli", şiir, Birun Yayınları, 2005
Eski 06-07-2006   #3 (mesaj-linki)
asla vazgeçemiyceim şarkısı...

Sevdan Bir Ateş

Senin alev gözlerin
Eritse şu ruhumu
Buz olur kesilirim
Yanarken içim

Sesin bir uçurum
Çağırırsa beni
Kuş olur uçarım
Yanarken içim

Sevdan bir ateş oldu bende
Gönlüm bir deli coştu sende

Saçların rüzgarından
Savururken gönlümü
Sürgün olur göçerim
Bu diyarlardan

Kime dokunur ellerim
Kimi görür gözlerim
Ölüm çıkar karşıma
Yine sen derim

Sevdan bir ateş oldu bende
Gönlüm bir deli coştu sende
Eski 14-07-2006   #4 (mesaj-linki)
melish
Gayret Et Güzelim
Gitmem gerebu şehirden
Bir rüya oldun sevdamın gergefinde
Neden çocuklar beni gösteriyor
Yağmur yağsa güneşin yerine
Ha gayret güzelim gayret
Biter elbet bu yağmur sabret

Sensizlikten olsa gerek
Çekilmez oldu buralar
Hep benle beraber bulamadıklarım
Bak cesaretim yok artık
Geç oldu yorgunum
Yine deli oldum sayende
Saçında rüzgar

Ha gayret güzelim gayret
Ayrılıktan olsa gerek
Gecikiyor sabahlar
Hep benle beraber unuttuklarım
Dönmüyor epeydir başım
Denizler yalan
Sevmek ateş olurmuş derler
Yanmak yalan
Şimdi öyle uzakki geldiğim yollar
Yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz

Bir çocuktum sevmiştim
Avuçlarımda aynalar
Gayret et güzelim elini uzat
Ha gayret güzelim gayret
Eski 14-07-2006   #5 (mesaj-linki)
Benim sevdiğim parçalarından ilk 3'e girer

HÜZÜN KOVAN KUŞU

Gözyaşına dök yağmuru
Düş uçacak bahara doğru
Yollar açılıp konuşacak
Mutlu edeceğim yokluğunu

Huyumdur hep ölürüm
Nice aşklara bölünürüm
Ayımdır hep tutulurum
Nice ışıkla korunurum

Hüzün kovan kuşu gelmiş
Gecenin yanağına konuvermiş
Ay tenli aşık şarkıma karşılık vermiş

Dışım içimden gelir
Yani gölgem kendimden
Aşktır ölümden güzel olan
Bak ve gör yaşam düşlerdedir

Huyumdur hep dirilirim
Nice dağlardan dökülürüm
Ayımdır hep kararırım
Nice öpüşle aklanırım

Hüzün kovan kuşu gelmiş
Gecenin yanağına konuvermiş
Ay tenli aşık şarkıma karşılık vermiş

Söz-Müzik: Murat Yılmazyıldırım
Slim Cream
Cevap Yeni Konu Aç
En fazla yapılan 15 arama
Bu Sayfa İçin Yapılan Aramalar
düş sakinleri düş sokağı sakinleri düş sokağı sakinleri gurubu resimleri düş sokağı sakinleri resimler düş sokağı sakinleri resimleri düş sokağı sakinleri yalan düş sokağı sakinlerinin kaç albümü var düşler sokağı düşler sokağı yağmur yağsa düşler sokağı şarkısı düşsokağı sakinleri resimleri rock grupları düş sokağı sakinleri senin alev gözlerin senin alev gözlerin şarkısı
Konu Araçları

Düş Sokağı Sakinleri (Düş Sokağı Sakinleri Hakkında) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Abdül Fettah Rauf (Abdül Fettah Rauf Kimdir? - Abdül Fettah Rauf Hakkında) Kral_Aslan Edebiyat tr 1 26-05-2008 16:20
Dış Gebelik (Ektopik Gebelik) NihLe Tıp Bilimleri 3 23-03-2008 17:21
Türkiye’nin Ekonomisini Etkileyen Coğrafi Etmenler eXeLLanC Coğrafya 1 22-09-2007 01:47
Türkiye Ekonomi Tarihi virtuecat Ekonomi 2 01-06-2007 17:02
Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu (Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu Hakkında) virtuecat Bilim tr 0 20-02-2007 15:26
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 03:36
Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.18419909 saniyede (78.61% PHP - 21.39% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR