| | #1 (mesaj-linki) |
Bertuğ Cemil (Bertuğ Cemil Kimdir? - Bertuğ Cemil Hakkında) ![]() Biyografisi 1974 yılında Bursa’da doğdu.İlköğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra,1992’de İstanbul Erkek Lisesi’ni,1998’de de İ.Ü. Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Küçük yaşlardan itibaren müzik,edebiyat,tiyatro ve halk oyunlarına merak salan Bertuğ,1985’te klavye,1990’da da gitar çalmaya başladı.Başlangıçta sadece amatör bir zevk olarak hayatına giren müzik,yıllar içinde yaşama amacı haline geldi.Şiire olan merakı,onu şarkı yazmaya da itti.Gitar çalmaya başladığı yıl ilk bestesi olan “KAYGI”yı yazdı.Artık gitarını elinden hiç düşürmeyecekti. Lise yıllarında çeşitli gruplarla İstanbul ve Bursa’da okul konserlerine çıktıktan sonra,1992’de gazetecilik okurken Cengiz Köroğlu’yla tanıştı.Bu tanışma, Moğollar’dan Engin Yörükoğlu’nun işlettiği Jazz-Stop isimli klüpte Bertuğ’un profesyonel müzik hayatının başlamasına önayak oldu.Bu tarihten itibaren ondört yıl boyunca sayısız bar performansı sergiledi.Kendi kurduğu Kaos ve Sustain isimli gruplarla çok geniş bir cover repertuarıyla sevdiği şarkıları seslendirme ve çok değerli birçok müzisyenle tanışma ve jam session yapma imkanı buldu. Ancak kendi şarkılarını canlı çalma ve albüm yapma sevdasından hiç vazgeçmeyen Bertuğ,bu yıllar boyunca üretmeye ve kayıtlar yapmaya devam etti. 2000 yılında askerden geldikten sonra,2002’de ,demo kayıt aşamasında,aynı tarihlerde aynı stüdyoda albüm kaydeden Kıraç’la tanışması onun için dönüm noktası oldu.Kıraç’ın tavsiyesiyle TMC ailesine katılan Bertuğ, Cengiz Köroğlu’yla birlikte şubat 2006’da albümünü tamamlamak için stüdyoya girdi.Haziran 2006’da ondört yıllık hayali gerçek oldu ve ilk abümü “DUYGUSAL TUZAKLAR” tamamlandı. Bundan sonrası için hedefi : “Dolu dolu yaşamak,yeni şarkılar yazmaya devam etmek,ölene kadar durmadan gitar çalıp şarkı söylemek,sevmek,sevilmek,sevdirmek... Albüm >> Duygusal Tuzaklar 1- Kaygı bir baktım uzaklardayım duygusal tuzaklardayım her sokak bir yol ayrımı anlatamam ki ben kaygımı kimse yoktu oralarda unuttum nefreti, kini bulamam ki seni, beni sevgiyi arayayım, sevgiyi arayayım yağmurlarda ıslandık birbirimizi kıskandık kaybettiğim için seni anlıyorum yeni yeni anlıyorum yeni of uykumdan uyandım sandım meğer yine aldanmışım hep aynı yalana kanmışım kaygımı ben anlatamadım herkez bana deli dedi bilmeden o esen yeli inan unutmadım seni kaygımı ben anlatamadım sevgimle gözünden düştüm belki de ben de bir düşüm bilmeden kendimi aştım anlıyorum yeni yeni anlıyorum yeni yeni yağmurlarda ıslandık kaygılarım yedi beni of söz müzik : bertuğ cemil 1991 2- Gel Bana duygular akar, durduramazsın bazen işte, öyle bir anda, gel bana korkular büyür, güven olmaz ya hani işte, öyle olsa da, güven bana kalbim gizli bahçe şehrin ortasında aşk eski hikaye anlatayım sana gel bana, gel bana, sevdiceğim isterse tersine dönsün dünya gel bana, gel bana, hep seveceğim sen yeter ki gel bana sözler biter, konuşamazsın bazen sen sakın susma, gel bana kalpler kırılır, onaramazsın ya bazen sen sakın küsme, gel bana kalbim gizli bahçe gel bana söz müzik : bertuğ cemil 2000 3- Dua bu sevda adına çıkıversek yarına yoluna kurban, kadın ol bana vurupta gitseydin, bir gün beni seversin diye diye beklerdim anamın duasını aldım da çıktım yola yolumu kaybettim senin uğruna herkese dert olmus meğer, meğerse derdim ana gibi yar olmaz dememiş miydin bu sevda adına çıkıversek yarına yoluna kurban, kadın ol bana vurup ta gitseydin; bir gün beni seversin diye, bir gün bana dönersin diye, bir gün benim olursun diye, diye beklerdim anamın duasını... söz müzik : çetin zor 1992 4- Biçare bi çare gönlüm biçare ağlıyor bak kapında kovulunca kalbinde çile çekiyor kalbimde gönlüm gönlüm bi çare gönlüm biçare dönüp dolaşıp şu alemde bir mülteci kapında sırasını bekliyor gönlüm gönlüm neden yoksun sana geldiğimde neden yoktum bana geldiğinde oysa birbirimize yazılmışız unutulmuş bir kitabede unutulmuş bir kitabede biçare biçare gönlüm biçare ağlıyor bak kapında sensizlik olası diye, ölümü kolluyor gönlüm gönlüm bi çare gönlüm, biçare dönüp dolaşıp şu alemde bir dilenci kapında şefkat dileniyor senden gönlüm gönlüm gönlüm neden yoksun biçare söz müzik : bertuğ cemil 5- Ben Hiç Sevemem kapıdan çıktın, aklımdan çıktın ne hain çıktın sen, kalbimden de çıktın oynamayı sevdin, aldatmayı sevdin her kimi sevdiysen git onu sev arama, sorma, buna hiç gelemem beni sevmeyen kadını ben hiç sevemem olmaz ne çabuk bıktın, ümidim yıktın her neden bıktıysan, başkasını yık oynamayı sevdin, aldatmayı sevdin her kimi sevdiysen git onu sev arama, sorma beni sevmeyen kadın ben hiç sevemem söz müzik : bertuğ cemil 6- Aheste aheste çek kürekleri bana geldiğin gibi, aheste seni aldığım gibi aheste aheste çek kürekleri seni aldığım gibi aheste benim olduğum gibi aheste bunca yıl koşturdu gönlüm yol geçen hanına döndüm ben eriyen ne sevdalar gördüm bırak, ay ışığında yol alsın aşkımızın teknesi aheste çek kürekleri bana geldiğin gibi, aheste benim olduğun gibi aheste yok olduğumuz gibi aheste söz müzik : bertuğ cemil 7- Bırakmam Peşini yalan girmiş sözlerine, niyetini bilemem senin başkası girmiş yüreğine, sevgini bulamam senin dağ gibi dalgalar aştım geldim ne olur beni mağdur eyleme bir çok güzele hayır dedim geldim ne olur beni pişman eyleme içimde bir korku var artık sevmez mi yar beni eğer öyleyse güzel yar benden çok çekeceğin var bırakmam peşini yar bırakmam peşini yalan girmiş sözlerine bakıyorum da boş durmamışsın nerde verdiğin sözler başka birine sevdalıysan niye bana vermedin bir haber içimdeki korku gerçek oldu sevmez olmuş yarim beni şansıma küsmeye hic niyetim yok bırakmam asla peşini bırakmam peşini yar dizinin dibinden ayrılmam yar bırakmam peşini söz müzik : bertuğ cemil 8- Son Kez kalabalığın ortasında itiraf ettim herşeyi kaç zamandır söylediğim onca yalan boşa gitti inanmadığım soluk aşkım bitiyor bak bu sözlere bu sözler son olacak gönlümdeki harabeye son kez son kez çiğniyorum kendimi son kez sence buna değdi mi soruyorum son kez onun için değer mi soruyorum son kez oysa ne kadar umutluyduk dost notalar bizden yanaydı mevsim döndü dönmedi şansım yeter artık nasıl insansın göze alamadığın aşkım batıyor bak bu sözlere bu sözler son olacak merak etme son kez beni bir soru işareti uğruna reddettin ya ben sana denizleri ve yüreğimi vaat etmedim mi söyle inanmadığın soluk aşkım son kez söz müzik : bertuğ cemil 9- Bana Sen Gelmelisin bana senin gibi biri gelse hem masmavi hem puslu hem sımsıcak hem ayazlı bana senin gibi biri gelse of aydan geçtim dağdan geçtim günden geceden bağdan geçtim döndüm yalnızlığı seçtim bana senin gibi biri gelmez gelmez bana senin gibi biri gelse dokunuşuyla beni titreten gülüşüyle yüreğim hoplatan bana senin gibi biri gelse of aydan geçtim bana sen gelmelisin söz müzik : bertuğ cemil 10- Yağmur küçük hesaplarla geçiyor yaşam büyük kavgalar hep küçük şeyler için arsız ayaklar altında alın teri kırılgan naif elleri yalanlar yalanlar yalanlar bulutların ardındaki güneş gibi gerçek sevilmeye muhtaçken kimileri kirli avuçlara düşüverecek yağmur geri verecek buharlaşan sevgimizi yağmur sessizce silecek kibirimizi vadide akmayı öğrendi nehrimiz kas katı insanların arasında sevincin resmi olacak doğa birgün biz genişleyip denize varınca yağmur bazen tutkudan delirince kapanmalı kendine yağmurun kucağında doymalı sessizliğe yağmur söz müzik : bertuğ cemil 11- Soran Kalmadı yüzyıllar nasılda geçti nükleer süper güçlere nasıl da dönüştü kumdan kaleler çiçek ve meyva toplayan eller kirlendiler nasıl da hoyratça sıkıldı mermiler, o mermiler beyaz tenli olmayanlar, sıkça yok edildi kimyevi çamura nasıl da dönüştü çocukların yüzdüğü nehirler soran kalmadı bir zamanlar aşk vardı onun yerini et aldı eski dizilerde kaldı insani şeyler zaten çok hırsız vardı hırsızlık harifet oldu enayilere kaldı düşünceler kutuplar eridi de insanların arasındaki buzlar erimedi gitti, niye mesafeler soran kalmadı ezelden beri düz dönen dünya, dönüverdi tersine hava bedava su bedavaydı satılık oldu insani şeyler zaten kanlı olan ellere, petrol bulaştı çıplak ayaklı insanların üstüne atıldı bombadan misketler beyaz gelinlik tek hayali olan küçük kızlar taşlandı namus kisvesine yenildi ataerkil vicdanlar soran kalmadı söz müzik : bertuğ cemil Son Düzenleyen NoRanynn; 03-01-2008 @ 10:15. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) |
Cvp: Bertuğ Cemil
1974 yılında Bursa’da doğdu.İlköğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra,1992’de İstanbul Erkek Lisesi’ni,1998’de de İ.Ü. Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Küçük yaşlardan itibaren müzik,edebiyat,tiyatro ve halk oyunlarına merak salan Bertuğ,1985’te klavye,1990’da da gitar çalmaya başladı.Başlangıçta sadece amatör bir zevk olarak hayatına giren müzik,yıllar içinde yaşama amacı haline geldi.Şiire olan merakı,onu şarkı yazmaya da itti.Gitar çalmaya başladığı yıl ilk bestesi olan “KAYGI”yı yazdı.Artık gitarını elinden hiç düşürmeyecekti. Lise yıllarında çeşitli gruplarla İstanbul ve Bursa’da okul konserlerine çıktıktan sonra,1992’de gazetecilik okurken Cengiz Köroğlu’yla tanıştı.Bu tanışma, Moğollar’dan Engin Yörükoğlu’nun işlettiği Jazz-Stop isimli klüpte Bertuğ’un profesyonel müzik hayatının başlamasına önayak oldu.Bu tarihten itibaren ondört yıl boyunca sayısız bar performansı sergiledi.Kendi kurduğu Kaos ve Sustain isimli gruplarla çok geniş bir cover repertuarıyla sevdiği şarkıları seslendirme ve çok değerli birçok müzisyenle tanışma ve jam session yapma imkanı buldu. Ancak kendi şarkılarını canlı çalma ve albüm yapma sevdasından hiç vazgeçmeyen Bertuğ,bu yıllar boyunca üretmeye ve kayıtlar yapmaya devam etti. 2000 yılında askerden geldikten sonra,2002’de ,demo kayıt aşamasında,aynı tarihlerde aynı stüdyoda albüm kaydeden Kıraç’la tanışması onun için dönüm noktası oldu.Kıraç’ın tavsiyesiyle TMC ailesine katılan Bertuğ, Cengiz Köroğlu’yla birlikte şubat 2006’da albümünü tamamlamak için stüdyoya girdi.Haziran 2006’da ondört yıllık hayali gerçek oldu ve ilk abümü “DUYGUSAL TUZAKLAR” tamamlandı. Bundan sonrası için hedefi : “Dolu dolu yaşamak,yeni şarkılar yazmaya devam etmek,ölene kadar durmadan gitar çalıp şarkı söylemek,sevmek,sevilmek,sevdirmek... “
| |
|
| | #3 (mesaj-linki) |
Cvp: Bertuğ Cemil (Bertuğ Cemil Hakkında - Bertuğ Cemil Kimdir?) ![]() Ailecek sewerek dinliyoruz | |
|
| | #4 (mesaj-linki) |
Cvp: Bertuğ Cemil (Bertuğ Cemil Kimdir? - Bertuğ Cemil Hakkında) Mükemmel Müzik adamı | |
|
| | #5 (mesaj-linki) |
Cvp: Bertuğ Cemil (Bertuğ Cemil Kimdir? - Bertuğ Cemil Hakkında) Bertuğ Cemil - Ben hiç sevemem. Klip ve canlı performanslar Bertug Cemil - Ben Hic Sevemem ( Klip ) - Video Bertug Cemil - Ben Hic Sevemem ( balbal Show ) - Video Bertug Cemil - Ben Hic Sevemem ( Akustik ) - Video | |
|
![]() |
Bertuğ Cemil (Bertuğ Cemil Kimdir? - Bertuğ Cemil Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Bertuğ Cemil (Bertuğ Cemil Kimdir? - Bertuğ Cemil Hakkında) | TiglonBoYs | Müzik tr | 1 | 12-10-2008 20:25 |
| Bertuğ Cemil - Yağmur | MaRCeLLCaT | Türkçe Şarkı Sözleri | 0 | 06-03-2008 22:27 |
| Bertuğ Cemil - Son Kez | MaRCeLLCaT | Türkçe Şarkı Sözleri | 0 | 06-03-2008 22:26 |
| Bertuğ Cemil - Kaygı | MaRCeLLCaT | Türkçe Şarkı Sözleri | 0 | 06-03-2008 22:25 |
| Bertuğ Cemil - Dua | MaRCeLLCaT | Türkçe Şarkı Sözleri | 0 | 06-03-2008 22:23 |
| |||||
| MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2009 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||