Üye Ol - Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik > Türkçe Rock
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 03-07-2006   #1 (mesaj-linki)
green almond
Düş Sokağı Sakinleri (Düş Sokağı Sakinleri Hakkında)

Düş sokağı sakinleri grubu, öyle, herkesin dinlediği, genel anlamda "popüler" bir grup değildir bildiğim kadarıyla.. Sebebiyse basit bence; adamlar, kendi içlerinden geldiği gibi, maddi kaygılara bağlı kalmadan albüm yapıyorlar. Tabi bir grup insan da bunları dinliyor ama bu insanlar onların her yerde ün sağlamasına yetmiyor tabi. Neyse, asıl konumuza dönelim.. Şimdi, Murat Yılmazyıldırım ve Murat Çelik diye iki tane aslan gibi müzisyen arkadaş bindokuzyüz bilmem kaç yılında (ya, kasetlerine hiç tarih yazmıyorlar ya..) bir grup kurarlar.

Adı da Düş Sokağı Sakinleri dir... Öyle çok ünlü olma hayalleri de yoktur, güzel müzik, hoş melodiler ve manalı sözler eşliğinde bir albüm dizileri vardır. Son kasetleri olan "Üç" adlı albümden sonra, sanıyorum elemanlar, bireysel bir şeyler çıkarmak sevdasına tutuldular. İşte, bunlardan, Murat Çelik alınmasın ama, daha yetenekli ama, hafif kötü sesli olan, (tabi bence) Murat Yılmazyıldırım, kendi kasetini çıkarıyor.. Adı "Yelkenin Gözyaşları" ve ondan sonra ikinci albümü "Kırık Yelken". Düş Sokağı Sakinleri' ni dinleyenler zaten bilirler, adam çok hoş melodiler yazıyor (ama tabi sevdan bir ateş, gayret et güzelim gibi herkesin bildiği, "karizmatik" şarkıların da yazanı Murat Çelik bu arada..)

Bu albüm de, tamamen kendi içinden kopmuş gibi bir hava var sanki. Mesela şarkı sözü yaptığı şiirlerinin tarihlerini de yazmış.. (Adam, 27-28 Temmuz günlerinde gaza gelmiş yaw.. 5 tane şiiri var o günlerde yazılmış..) Ve, kapağında da , sanırım eşi ile kendisinin çocukluk resimleri, orta da kırık bir yelken.

Müziğe gelince, çok içten söylemiş, özellikle ilk şarkının girişi etkileyici. Ama ikinci şarkı için baya bir "kasmış" sanırım.. İlk başta sevmemiştim o şarkıyı ama bir kaç kere dinleyince alıştım. Diğer şarkıların hepsi çok hoş şarkılar.. Özellikle, "Gülen Bebek", "Gözyaşlarım" "Sabaha çok var" ve "Kendindendir olup biten herşey".

Albümde yine teknik yönden coşmuş.. Yaw, gitar, akustik gitar, 12 telli gitar, bas gitar, davul.... Ve daha bir sürü şey.. Hepsini kendi çalmış maşallah..

Sonuç olarak albüm son derece güzel bir albüm.. Gidin alın, dinleyin..

(alıntıdır..)
birikinti - Murat Yilmazyildirim, Kirik Yelken

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 03-07-2006   #2 (mesaj-linki)
Cvp: Düş Sokağı Sakinleri

Düş Sokağı Sakinleri, Türk müzik grubu.
Grup 1993'te Murat Çelik ve Murat Yılmazyıldırım tarafından kuruldu.
Konu başlıkları

[gizle]//

Albümleri
  • Düş Sokağı 1993 - Eylül (Piccatura)
  • Yaşadıkça 1997 - Şubat (EMI)
  • Üç 1999 - Kasım (EMI)

Solo Çalışmaları

Kitap
  • Murat Yılmazyıldırım "Serbest Vezin Sembolik Şizofreni", psikolojik deneme, Beyaz Balina Yayınları, 2002
  • Murat Çelik "GÜLZİYA", roman, Birun Yayınları, 2004
  • Murat Çelik "Aşk'ın Elif Hâli", şiir, Birun Yayınları, 2005
Eski 14-07-2006   #3 (mesaj-linki)

Eski 15-07-2006   #4 (mesaj-linki)

AL GOTUR ASKLARİMİ
ORT BENİ DALGALARA
KUSLAR GECECEK İCİNDEN
ACİK BU AKSAM
KAPİLARİ.
SEVİSİNCE OLUMLE KALPLER
GUL KANAYACAK GECEYE
AGLAMADAN.
YAKİN GEL GULEN MOR YEL
YAKİN GEL KARA DUSLERİME
ATESLER AT
USUYEN BEDENİME
UYKULARA YAT...
Eski 21-07-2006   #5 (mesaj-linki)
hani nerde?

seyyah

Bu şehirden bana acılar kaldı
Şarap sundum aya ben ayrılık tattım
Seyyah oldum şu alemde öyküler yazdım
Oturup anlattım kendi halimce
Seyyah oldum şu alemde türküler yaktım
Oturup söyledim kendi halimce

Gözlerinden mektup ellerinden su
Bekledim durdum ben ne zor yolmuş bu
Seyyah oldum sözüm bildim gizlendim içime
Çığlık oldu gözlerim kendimi vurdum
Seyyah oldum şu alemde niceler gördüm
Anladım ki insan kalbine yolcu

Bana aşk lazım
Aşkta ateş ararım
Kapanmış kapılardan geçtim
Yanmayan bedenlerden güzelim ben yolumu sildim
Dünyanın hali bu
Çeker giderim
Yalnızlık yolcusu gönlüm
Bir garip seyyahım anla kendime göçerim

soz: Murat Celik

Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
düş sakinleri, düş sokagı sakinleri, düş sokagı sakinleri resimleri, düş sokağı sakinleri, düş sokağı sakinleri resimleri, düş sokağı sakinleri senin alev gözlerin, düş sokağı sakinlerinin resimleri, düşsokagı sakinleri, düşsokağı sakinleri, senin alev gözlerin eritse şu ruhumu,
Düş Sokağı Sakinleri (Düş Sokağı Sakinleri Hakkında) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Düş Sokağı Sakinleri - Mor Yel MaRCeLLCaT Türkçe Şarkı Sözleri 0 12-03-2008 21:56
Düş Sokağı Sakinleri - Kış ve Hüzün MaRCeLLCaT Türkçe Şarkı Sözleri 0 11-03-2008 15:16
Düş Sokağı Sakinleri - Düş Sokağı Sakinleri 2 MaRCeLLCaT Türkçe Şarkı Sözleri 0 10-03-2008 23:46
Düş Sokağı Sakinleri - Düş Sokağı Sakinleri MaRCeLLCaT Türkçe Şarkı Sözleri 0 10-03-2008 23:45
Düş Sokağı Sakinleri - Düş Sokağı MaRCeLLCaT Türkçe Şarkı Sözleri 0 10-03-2008 23:44
Saat Dilimi: GMT +2 - Saat: 04:56Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2009 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.16929603 saniyede (73.31% PHP - 26.69% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz