Arama

Twitter Hesabı Açmak ve Kullanmak

Güncelleme: 17 Temmuz 2014 Gösterim: 74.297 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
25 Mayıs 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Twitter Hesabı Nasıl Açılır? - Twitter Nedir? - Twitter Üye Ol

Sponsorlu Bağlantılar
Kelime anlamı cıvıldamak olan Twitter, bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. Kullanıcılarına 140 karakterlik metinler yazma imkânı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen Facebook gibi sosyal bir ortamdır.
2006 yılında Jack Dorsey tarafından geliştirilmesinden bu yana, Twitter dünya çapındaki popülaritesini gün geçtikçe arttırmış ve içerdiği uygulamaların programlama arayüzünün kısa mesaj gönderim ve alımı konusundaki olanaklarıyla internet dünyasının SMS (Kısa Mesaj)'i olarak anılmaya başlamıştır.
İşin mantığı oldukça basit aslında. O an başınıza gelen bir olay, duyurmak istediğiniz bir haber, düzenlenen bir kampanya, firmanız hakkındaki bir gelişme, seçim kampanyanızdaysanız katıldığınız miting ya da çıkacağınız televizyon kanalını duyurmak gibi aklınıza gelebilecek hemen her şeyi Twitter üzerinden takipçilerinize duyurabilirsiniz. Tek bir şartla, mesaj başına 140 karakter sınırınız var.
Temel olarak Twitter “Şu anda ne yapıyorsunuz?” sorusunu baz alıp kullanıcılara kolay kullanılabilir bir mobil ve internet uygulaması sunuyor. Asıl gücünü dilediğiniz yerden cep telefonu ile SMS göndererek güncelleme yapılabilmesinden alıyor.
Twitter’a bir platform olarak bakarsak hemen göze çarpan özellikleri mobil erişim sağlaması, bir çok kişiye bir anda erişimin hızı, geniş kullanıcı kitlesi, kullanım kolaylığı ve düşük ya da sıfır kullanım maliyeti. Bu özellikler duyurular, anında haber takibi gibi kullanımlar için de önemli özellikler. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğim sorunun kapsamında düşündüğümüzde de bir markanın kendini tanıtımı için de bulunmaz bir fırsat.
Diğer kullanıcıları takip edebilmek için onları arayarak bulabilirsiniz veya onların verdikleri adreslere girip üye olduktan sonra resimlerinin altında yer alan "Follow" linkine tıklayarak onları takip etmeye başlayabilirsiniz.

Twitter Hesabı Açmak

Twitter desteklediği diller arasına Türkçe’yi de eklediğinden bu yana üye olmak daha da kolaylaştı.
Twitter'da hesap açmak veya Twitter üyesi olmak için, Twitter (twitter.com) adresine girin ve resimlerde anlatıldığı şekilde hesabınızı oluşturmaya başlayın.
Adınızı, soyadınızı ve e-posta adresinizi yazın. Twitter üyeliğinizde kullanacağınız şifreyi girin.
twit 1
Twitter, girdiğiniz bu bilgileri güvenlik kontrolünden geçirip verdiğiniz bilgilere onay verecek. Alt resimde görüldüğü üzere verdiğiniz bilgiler onaylandıktan sonra "Hesabımı oluştur" yazan yere tıklayın. Bununla birlikte Twitter'ın üyelik sözleşmesini de kabul etmiş olacaksınız.
twit 2
Sonraki aşamalar ise ilgi alanlarınızı belirlemeniz ve arkadaşlarınızı eklemeniz için, isterseniz bu aşamaları atlayıp doğrudan blog sayfanıza geçiş yapabilirsiniz.
twit 3

twit 4

Twitter bu arada e-posta adresinize doğrulama mesajı göndermektedir. Bu uyarı mesajında da görüldüğü gibi hemen ulaşamayabiliyor. Tekrar göndermesi komutunu verin, birkaç denemeden sonra bu doğrulama mesajı e-postanıza ulaşıyor, açın, bilgileri doğrulayın ve Twitter hesabınızı kullanmaya başlayın.
twit 5

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 6 üye beğendi.
Son düzenleyen Mira; 17 Temmuz 2014 16:24 Sebep: Yazı boyutu değiştirildi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

14 Mart 2015 / hellboy726 Sosyal Ağlar
10 Şubat 2013 / hellboy726 Sosyal Ağlar
14 Ağustos 2013 / Misafir Cevaplanmış
9 Haziran 2009 / KisukE UraharA X-Sözlük