Arama

Maltepe Üniversitesi

Güncelleme: 13 Ekim 2008 Gösterim: 4.588 Cevap: 1
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
5 Eylül 2007       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
maltepenilogotk6

Sponsorlu Bağlantılar


Maltepe Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tarihçe

Maltepe Üniversitesi, 1991 yılında, "Anaokulundan Üniversiteye" sloganıyla eğitim hizmetine başlayan Marmara Eğitim Kurumlarının başarılı eğitim geçmişinin son halkasıdır. İstanbul Marmara Eğitim Vakfı (İMEV) tarafından 9 Temmuz 1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla kurulan Üniversite, 2547 sayılı kanunun vakıf ve yükseköğretim kurumlarına ilişkin yasa ve yönetmelik hükümlerine tabi bir kamu tüzel kişiliğidir.
Maltepe Üniversitesi, Maltepe’de Feyzullah Caddesindeki tarihi köşkte yönetim birimini kurup 1997 yılında ek kontenjandan öğrenci alarak öğretime başlamıştır.
Bugün Üniversitemiz, 9 fakülte, 2 enstitü, 1 meslek yüksekokulu ile eğitim-öğretim hizmeti vermekte, bilimsel araştırma ve yayınlarıyla Türk ve dünya bilimine katkıda bulunmaya çalışmaktadır.
Üniversitemiz, seçkin ve deneyimli akademik ve idari kadrosuyla kurumsallaşmasını büyük ölçüde tamamlamış olarak Türk Üniversite Sistemi içindeki seçkin yerini almıştır.
Akademik Birimler

Fakülteler
  • Eğitim Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Mimarlık Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
Meslek Yüksek Okulları
  • Meslek Yüksek Okulu
  • E-MYO
Marmara Eğitim Köyü

Kent yaşamının hızlı ve yorucu temposundan uzakta, 1999 yılında yapımına başlanan Marmara Eğitim Köyü 1000 dönümlük bir arazi üzerinde konumlandırılmaktadır.
Kam****a ilk aşamada anaokulu, ilköğretim okulu ve lise binaları bitirilerek 2002-2003 öğretim yılında hizmete açılmıştır. 2003-2004 eğitim-öğretim yılında da Üniversitemiz Marmara Eğitim Köyü kampusunda bulunan kendi binalarına taşınarak eğitime başlamıştır.
Modern teknolojinin bütün olanakları kullanılarak gerçekleştirilen Marmara Eğitim Köyü’nde, bir kam****a bulunması gereken hemen tüm birimler yer almaktadır. Kam****a, eğitime ayrılmış fakülte binalarının yanı sıra 504 öğrenciyi barındırabilecek öğrenci evleri, sosyal ve kültürel çalışmalarla spor etkinlikleri için gerekli olanaklarla donatılmış alanlar bulunmaktadır. Bunlar arasında konferans-konser salonları, amfitiyatro, sergi salonları, tam olimpik kapalı yüzme havuzu, açık-kapalı basketbol ve voleybol sahaları, futbol sahaları, tenis kortları, badminton, jimnastik, bilardo, fitness, mini golf sahaları, buz pateni pisti, sera ve hobi bahçeleri, konuk dinlenme tesisleri özellikle anılabilir.
Dragos Kampusu

Üniversitemizin Dragos Kampusu, İstanbul'un Anadolu yakasında, Kartal sahilyolu Dragos mevkiinde bulunmaktadır. 15 dönümlük alan üzerinde bulunan kam****a; Yüksek Lisans programları, sertifika programları gerçekleştirilmektedir. Ayrıca gündüz ve gece öğretimi yapan Meslek Yüksekokulumuz da bu kampus içindedir.
Tıp Fakültesi ile Uygulama Hastanesi

Tıp Fakültesi ile Uygulama Hastanesi; Maltepe Feyzullah Caddesinde, Üniversitenin ilk açıldığı yapılarda hizmet vermektedir


Son düzenleyen Kral_Aslan; 13 Ekim 2008 12:56
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
sedoz - avatarı
sedoz
Ziyaretçi
28 Aralık 2007       Mesaj #2
sedoz - avatarı
Ziyaretçi
Maltepe Üniversite li olmak kesinlikle bir ayrıcalık=))
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

12 Mart 2010 / The Unique Osmanlı İmparatorluğu