Arama

Beykent Üniversitesi

Güncelleme: 1 Şubat 2009 Gösterim: 16.299 Cevap: 4
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2007       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
header sub 03
TARİHÇE
Adem Çelik - Beykent Eğitim Vakfı, 1996'da Adem Çelik tarafından kurulmuştur. Bu vakfa ait olan Beykent Üniversitesi 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla kurulmuş, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir.
Sponsorlu Bağlantılar
1997-1998 akademik yılında Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı Matematik-Bilgisayar bölümü; Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı Sinema ve Televizyon bölümü; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı İşletme bölümü; Mühendislik - Mimarlık Fakültesi’ne bağlı Mimarlık bölümüyle; Yabancı Diller Yüksekokulu’na bağlı Hazırlık Programı ile; 4 fakülte ve bu fakültelere bağlı 4 bölüm ile eğitim-öğretime başlamıştır.
1998-1999 akademik yılında, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası İlişkiler, İç Mimarlık, Tekstil Tasarımı ve Grafik Tasarımı bölümleri, 2000-2001 akademik yılında, Uluslararası Ticaret, İletişim ve Tasarım ve Oyunculuk Bölümleri, 2003 – 2004 akademik yılında, Bilgisayar Mühendisliği bölümü; 2004 – 2005 akademik yılında, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Resim, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik bölümleri, 2005 – 2006 akademik yılında Sinema ve Televizyon (Türkçe), Bankacılık ve Finans, turizm İşletmeciliği, İktisat, Mütercim Tercümanlık (İngilizce) bölümleri, 2006 – 2007 akademik yılında, Türk Dili ve Edebiyatı, Psikoloji, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümleri, 2007-2008 akademik yılında İşletme (Türkçe), Mütercim Tercümanlık (Rusça) bölümleri eğitim – öğretime açılmıştır.
2002-2003 akademik yılında, METEB (Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi) kapsamında Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretime açılmıştır. İkinci öğretim olarak; Tekstil, Grafik, Otomotiv, Muhasebe, Mobilya ve Dekorasyon bölümleri ile Meslek Yüksekokulu’na bağlı II. öğretimde 5 programla eğitime başlamış, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında İşletme, 2004-2005 eğitim-öğretim yılında Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Elektrik, Makine-Resim-Konstrüksiyon programları açılmıştır.
Meslek Yüksekokulu 2003-2004 akademik yılında birinci öğretimde (gündüz) Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İşletme, Pazarlama, Radyo ve TV Programcılığı programları ile eğitime başlamış; 2004-2005 akademik yılında, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Lojistik, Muhasebe, Grafik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Bankacılık ve Sigortacılık, Turizm Rehberliği ve Tekstil programları, 2005-2006 akademik yılında ise Masaüstü Yayıncılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Gümrük İşletme ve Çocuk Gelişimi programları; 2007-2008 akademik yılında ise Restorasyon, Borsa ve Finans, Turizm ve Seyahat İşletmeciliği programları açılmıştır. Ayrıca Meslek Yüksekokulu, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ulaşmış olduğu eğitim-öğretim imkan ve kabiliyetlerini, gündüz çalıştığı için okuma imkanı olmayan öğrencilere hizmet sunmak amacıyla ek yerleştirmede ikinci öğretim (gece) programlarını açmıştır. Bu programlar; Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ), Borsa ve Finans (İÖ), Grafik (İÖ), Gümrük İşletme (İÖ), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (İÖ), İşletme (İÖ), Pazarlama (İÖ), Radyo ve TV Programcılığı (İÖ), Uluslararası Ticaret (İÖ) ve Uluslararası Lojistik (İÖ)’tir.
1999 – 2000 akademik yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2002-2003 akademik yılında ise Fen Bilimleri Enstitüsü kurulmuştur.
1997-1998 akademik yılında eğitim öğretime başlayan Beykent Üniversitesi’nin öğretim dili İngilizcedir. Üniversitemizde bugün;
Fen Edebiyat Fakültesi’ne bağlı Matematik-Bilgisayar, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı ve Psikoloji bölümü; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı İşletme, İşletme (Türkçe), Uluslararası Ticaret, Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm İşletmeciliği, İktisat ve Bankacılık ve Finans bölümü; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne bağlı İç Mimarlık, Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümü; Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı Sinema TV, Sinema TV (Türkçe), Tekstil Tasarım, Grafik Tasarım, Oyunculuk, İletişim Tasarım, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve Resim Bölümü ile 4 fakültede 25 bölüm, Yabancı Diller Yüksekokulu’nabağlı Hazırlık Sınıfları, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Mütercim Tercümanlık (İngilizce) ve Mütercim Tercümanlık (Rusça) bölümü olmak üzere toplam 28 bölümde Lisans; Meslek Yüksekokulu’na bağlı, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo ve TV Programcılığı, İşletme, Pazarlama, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Lojistik, Muhasebe, Grafik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Bankacılık ve Sigortacılık, Turizm Rehberliği, Tekstil, Çocuk Gelişimi, Gümrük İşletme, Hazır Yemek ve Aşçılık, Masaüstü Yayıncılık, Restorasyon, Borsa ve Finans ve Turizm ve Seyahat İşletmeciliği ile 20 programda birinci öğretim (gündüz), Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ), Borsa ve Finans (İÖ), Grafik (İÖ), Gümrük İşletme (İÖ), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (İÖ), İşletme (İÖ), Pazarlama (İÖ), Radyo ve TV Programcılığı (İÖ), Uluslararası Ticaret (İÖ) ve Uluslararası Lojistik (İÖ) olmak üzere 10'u ise ikinci öğretim (gece) eğitim veren 30 program ile eğitim öğretime devam edilmektedir.
Sosyal Bilimler Enstitüsü; İngiliz Dili ve Edebiyatı, Uluslararası İlişkiler, Sinema-TV Anabilim Dalı ve İşletme Yönetimi Anabilim Dalına bağlı; İşletme, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim, Küresel Pazarlama, Lojistik ve Üretim Stratejileri, Uluslar arası Ekonomi Politik ve İşletmecilik, Stratejik İşletme Yönetimi, Uluslar arası İşletmecilik, Muhasebe, Üretim Yönetimi ve Endüstriyel İşletmeciliği, Pazarlama, Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler, Tekstil İşletmeciliği ve Pazarlaması, Turizm İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Sayısal Yöntemler bilim dallarında, Fen Bilimleri Enstitüsü; Bilgisayar Mühendisliği, Mimarlık ve Matematik-Bilgisayar anabilim dalına bağlı; Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Ağları ve İnternet Teknolojileri, Uygulamalı Matematik bilim dallarında olmak üzere 2 Enstitü’de Yüksek Lisans eğitim öğretimi 30 farklı programda sürdürülmektedir.
Bugün Beykent Üniversitesi %20'si burslu olmak üzere, yaklaşık 8000 öğrencisi, seçkin akademik kadrosu, dünya standartlarında teknik donanım ve uygulama alanı ile ihtiyaçlar doğrultusunda kendini yenileyebilen farklı bir kurum olarak varlığını sürdürmektedir.

Vizyon ve Misyon

Beykent Üniversitesi'nin vizyonu; dünya standartlarında çağdaş ve bilimsel düşünce sistemini benimseyen, teknolojik altyapısı ve donanımı ile bilgi kaynaklarına hızla ulaşabilen, kendi tarihinden ve kimliğinden güç alarak geleceğe yön verebilen, bilimin etik değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek; ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilen, her alanda kendine güvenen, bilgi çağının gereklerini yerine getiren bir dünya üniversitesi olmaktır.
Beykent Üniversitesi tüm birimleri ve çalışanları ile birlikte, çağdaş dünyada yaşanan kentleşme olgusuna paralel olarak öğrencilerine şehirleşme kültürünü de yaşatan bir "Kent Üniversitesi"dir. Üniversitemiz, Türkiye'de ve dünyada yaşanan bilim ve eğitim alanlarındaki gelişmelere paralel olarak eğitim ve araştırma çalışmalarını son hızla sürdürmektedir. Vizyonumuz "Beykent Üniversitesi Bir Dünya Üniversitesidir" sloganını daha da güçlendirmektir.

Şişli Ayazağa Kampüsü

BeykentAyazagaTemiz
Üniversitemizin İstanbul İli Şişli İlçesi sınırları içerisinde yer alan 8.000 öğrenci kapasiteli Şişli Ayazağa Kampüsü 2005-2006 eğitim-öğretim yılında açılmıştır. Derslikleri, kütüphanesi, sanat merkezi, konferans salonları, laboratuvarları, atölyeleri, stüdyoları ve aktivite alanları ile Türkiye'nin en modern eğitim kampüsü olmaya aday olan Ayazağa Kampüsü'nde Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik ve Bilgisayar, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı, Psikoloji Bölümleri; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme (İngilizce), İşletme (Türkçe), Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri, İktisat, Turizm İşletmeciliği, Bankacılık ve Finans Bölümleri; Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon (İngilizce), Sinema Televizyon (Türkçe), Tekstil Tasarım, İletişim ve Tasarım, Grafik Tasarım, Oyunculuk, Resim, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümleri'yle; Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık Bölümleri; Yabancı Diller Yüksekokulu Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Mütercim Tercümanlık (İngilizce) ve Mütercim Tercümanlık (Rusça) Bölümleri'nde eğitim-öğretim yapılmaktadır.

Beykent Üniversitesi Büyükçekmece Beylikdüzü Kampüsü
Üniversitemiz Büyükçekmece Beylikdüzü Kampüsü, İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi sınırları içerisinde, Beylikdüzü Beykent yerleşim bölgesinde kurulmuştur. Bu yerleşim bölgesi, yeni İstanbul kent yaşamının sağlık ve alışveriş merkezlerini, barınma, fuar ve oyun alanlarını içermektedir.
16.000 m2'lik kapalı alana sahip eğitim kompleksimizde, modern eğitim alanları, laboratuvarlar, atölyeler, stüdyolar, cep sineması, konferans salonu, sanat merkezi, açık ve kapalı spor alanları, yüzme havuzu ve alışveriş merkezi yer almaktadır.
Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde, çağdaş bir teknoloji ve altyapı kullanarak ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayacak şekilde, 20'si gündüz, 10'u ise gece eğitim veren 30 program bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulu, ulaşmış olduğu eğitim-öğretim imkan ve kabiliyetlerini, gündüz çalıştığı için okuma imkanı olmayan öğrencilere hizmet sunmak amacıyla 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilk defa ek yerleştirmede ikinci öğretim (gece) programlarını açmıştır. Fiziki imkanları, teknik donanımı, laboratuvar, atölye ve diğer altyapısı, eğitim-öğretim deneyimi ve yetkin öğretim kadrosu ile mesleki teknik eğitimde bir marka olan Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, eğitim-öğretim faaliyetlerini Büyükçekmece Beylikdüzü Kampüsü'nde sürdürmektedir.

Taksim Kampüsü
volkan 117 Türkiye'nin kültür ve sanat alanında en önemli bölgesi Taksim Sıraselviler Caddesinde 5000 m2 kapalı alana sahip olan Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsü 2004 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.
Taksim Kampüsü'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne ve Fen Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak Yüksek Lisans Eğitimi yapılmaktadır.
Beykent Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Beykent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi, bu kampüste faaliyet göstermektedir.
Bir “Bilim, kültür ve sanat merkezi” olarak da hizmet veren bu merkezde Necati Abacı Sanat Galerisi yer almaktadır.






Ortaköy Eğitim Merkezi
Ortaköy Eğitim Merkezi Beşiktaş ilçesi sınırları içerisindedir.

Beykent Üniversitesi

Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 22:49
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
arda_rapforlife - avatarı
arda_rapforlife
Ziyaretçi
27 Aralık 2007       Mesaj #2
arda_rapforlife - avatarı
Ziyaretçi
bende beykent üni. sinde 2 yıllık okuyorum gelcek arkadaslara tavsıye ederım . Msn Grin gusel bıyer sayılır ..
Sponsorlu Bağlantılar
gfbuse - avatarı
gfbuse
Ziyaretçi
29 Aralık 2007       Mesaj #3
gfbuse - avatarı
Ziyaretçi
Bende gittim gördüm ayazağa kampüsünü..Baya güzeldi..Kazanmak biraz zor ama Msn Happy
haliloguzhan85 - avatarı
haliloguzhan85
Ziyaretçi
19 Eylül 2008       Mesaj #4
haliloguzhan85 - avatarı
Ziyaretçi
ya arkadaşlar bende beykentte yüksek lisans - (mba) yapmak istiyorum. Yüksek lisans okuyan arkadaşlar acaba mba için beykenti önerirmisiniz ? eğitimi nasıl ? zormu? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
moon_walker - avatarı
moon_walker
Ziyaretçi
1 Şubat 2009       Mesaj #5
moon_walker - avatarı
Ziyaretçi
beykentlı olan arkadaslarımızı ve dıger unıversıtelı arkadaslarımızı yakında www.unibeykent.com'da gormek ısterız.tum unıversıtelı genclık ıcın...

Benzer Konular

3 Ekim 2008 / Tiglon Taslak Konular
11 Eylül 2007 / Tiglon Taslak Konular
15 Nisan 2010 / Tiglon Taslak Konular
16 Ocak 2009 / Kral_Aslan Taslak Konular
16 Mart 2008 / Kral_Aslan Taslak Konular