| | #1 (mesaj-linki) | |
| Eski - Eski Nedir - Eski Hakkında Eski sıfat 1 . Çoktan beri var olan, üzerinden çok zaman geçmiş bulunan, yeni karşıtı: "Ey benim eski duygularım, eski düşüncelerim. Neden böyle uzaksınız benden?"- N. Ataç.2 . Önceki, sabık: "Bu durumun eski sevgilinin onurunu kırması doğal."- A. Kutlu.3 . Geçerli olmayan. 4 . Herhangi bir meslekte uzun süreden beri çalışmış olan. 5 . Mesleğinde uzmanlaşmış, deneyimi olan: "Eski öğretmen."- .6 . isim Çok kullanmaktan yıpranmış, harap olmuş şey: "Ben babamın eskilerinden uydurma şeylerle giyiniyordum."- H. Z. Uşaklıgil.7 . isim, alay yollu Herhangi bir görevden düştüğü veya durumunu yitirdiği için bir kimsenin eski saygınlığının kalmadığı durumlarda kullanılan bir söz: "Mebus eskisi. Müdür eskisi."- . Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
Birleşik Sözler
| |
|
![]() |
| Etiketler |
| eski, hakkında, nedir |
Eski - Eski Nedir - Eski Hakkında Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Eski geometri terimleri ve anlamları nedir? | ADA | Soru-Cevap | 4 | 12-10-2009 16:26 |
| Eski devirde Türk şairinin özellikleri nedir? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 1 | 15-12-2008 22:47 |
| Eski Medeniyet Dinleri - Eski Roma Dini | Blue Blood | Din/İlahiyat | 0 | 26-01-2007 14:55 |
| Eski Medeniyet Dinleri - Eski Yunan Dini | Blue Blood | Din/İlahiyat | 0 | 26-01-2007 14:12 |
| Eski Medeniyet Dinleri - Eski Mısır Dini | Blue Blood | Din/İlahiyat | 0 | 02-10-2006 17:07 |