Arama

Altın Kurbağa (Bufo periglenes)

Güncelleme: 2 Temmuz 2008 Gösterim: 3.730 Cevap: 1
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
30 Haziran 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
340pxbufoperiglenes1qk8

Sponsorlu Bağlantılar
Altın kurbağa (Bufo periglenes), küçük ve parlak sarı-turuncu renkli, tropikal ormanlarda bulunan ve günümüzde soyu tükendiği sanılan bir kurbağa türüdür.

1989'dan beri dünyanın hiç biyerinde görülmemiş ve rapor edilmemiştir ve IUCN tarafından soyu tükenmiş olarak sınıflandırmıştır.Soyunun tükenmesinin küresel ısınmanın getirdiği iklim değişimine ve ikiyaşayışlı nüfusunun azalmasının kanıtıdır.

Karıncalardan Zehir Üreten Altın KurbağalarOrta ve Güney Amerika’da yaşayan altın kurbağanın görüntüsü çok güzel olmasına rağmen salgıladığı zehir sebebiyle son derece tehlikeli bir hayvandır. Bu zehirin kaynağı ise derisinden salgıladığı alkaloid adlı bir kimyasaldır. Tek bir altın kurbağanın salgıladığı zehir, 10 kişiyi öldürecek kuvvettedir.

Geçtiğimiz günlerde araştırmacılar altın kurbağanın bu toksinleri “özenli besin seçimi” sayesinde elde ettiğini keşfettiler. Araştırmalar kurbağaların bol miktarda “karınca” ihtiva eden beslenme şekillleri sayesinde alkoloid ürettiklerini belirledi. Kolombiya Üniversitesi’nden Valerie Clark ve New York Doğa Tarihi müzesi çalışanları Madagaskar’da yaşayan kurbağa türlerinden aldıkları 3 zehri analiz ettiler ve kurbağaların “yedikleri karıncalar” sayesinde, toksik salgılar ihtiva eden kimyasallar salgıladıklarını belirlediler. Bu kurbağalar karıncaları hem besin hem de savunma faktörü olarak kullanmaktaydılar.


Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Altın Kurbağa (Bufo periglenes)

Sponsorlu Bağlantılar
272008bc9


Benzer Konular

19 Ağustos 2012 / Misafir Sanat
24 Mart 2009 / Gabriella Taslak Konular
19 Nisan 2009 / KisukE UraharA Ekonomi
16 Ağustos 2012 / mhmmdcngz Genel Mesajlar
14 Mart 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular