Arama

Su Mokaseni (Agkistrodon piscivorus)

Güncelleme: 6 Eylül 2008 Gösterim: 1.967 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
6 Eylül 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
800pxagkistrodonpiscivoux0

Su makoseni (Agkistrodon piscivorus), Birleşik Devletler'in doğusunda bulunan zehirli bir Yeni Dünya engereği türüdür. Acı veren ve potansiyel olarak ölümcül bir ısırığa sahip büyük bir yılandır, ancak saldırganlığı konusunda haketmediği bir şöhrete sahiptir. Bu tür dünyanın tek yarı sucul engereğidir. Genellikle su yakınlarında dingin, sığ göllerde ve akarsularda bulunur. Bu yılan çok iyi bir yüzücüdür. Tehdit hissettiğinde olduğu yerde davetsiz misafire doğru ağzını açıp içteki beyaz yüzeyi açığa çıkarır. Yaygın isimlerinin çoğu yılanın bu özelliğini işaret eder (pamuk ağız vb.).
Sponsorlu Bağlantılar

Türün diyeti çoğunlukla balık ve kurbağalara dayanır, ancak başka bakımlardan diyet yüksek ve eşsiz bir şekilde çeşitlidir. Leş yediği dahi rapor edilmiştir. Agkistrodon piscivorusun adı Latince piscis (balık) ve voro (yemek) kelimelerinden türetildi. Türün tanımlanmış üç tane alt türü bulunur.

Özellikler


Su makoseni, Agkistrodon cinsindeki en büyük türdür. Erişkinler genellikle 80 cm'yi aşarlar ve erkekleri dişilerden daha fazla büyür. Nadiren bazı bireyler özellikle doğu kısımda 180 cm'yi aşabilir. Gloyd ve Conant'a (1990) göre A.p. piscivorusun kaydedilmiş en büyük örneği Dismal Swamp bölgesinde yakalanıp Philadelphia Zoological Garden'a verilen 188 cm uzunluğundaki yılandı (Conant, 1975). Ancak yılanın yakalanırken yaralandığı ve birkaç gün sonra da öldüğü ve ölçümün bu esnada yılanın düz bir hal alıp gevşemiş olduğunda yapıldığı belirtilmelidir.

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

27 Ağustos 2009 / asla_asla_deme Taslak Konular