Arama

Marlin (Makaira sp.)

Güncelleme: 31 Mart 2009 Gösterim: 1.157 Cevap: 1
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
13 Ekim 2008       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
MARLIN. Marlinler yüzeye yakın sularda yaşayan iri yapılı ve uzun burunlu deniz balıklarıdır. Çok iyi birer yüzücü olan bu hayvanlar küçük orkinoslar gibi sürü halinde yaşayan balıklan izler. İzledikleri sunilere saat­te 65 kilometreye ulaşan bir hızla saldırdıklann-da, uzun ve sivri uçlu üstçenelerini sağa sola savurup avlannı şaşkınlığa uğratırlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Mavi marlin (Makaira nigricans) denizlerde çok geniş bir yayılım gösterir. Sırt yüzgeci öbür türlerden farklı olarak önde belirgin bir yükselti yapmadan kuyruğa doğru uzar. Bu­rundan kuyruğa uzunlukları ortalama 4,6 metre, ağırlıkları en çok 450 kilogramdır.

Kara marlin (Makaira indica) ortalama 3,7 metre uzunluğunda, ama daha kalın gövdeli­dir. Sert göğüs yüzgeçleri gövdesine yatma­dan dik bir biçimde durur. Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus'un sıcak sularına yayılmış olan kara marline en çok Güneydoğu Asya kıyılarında rastlanır. Gene aynı bölgede yaşa­yan çizgili marlin (Tetrapterus audax) ise etinin lezzetiyle ünlü ufak yapılı türlerdendir.

Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında da görülen tek marlin türü, sırt yüzgecinin yüksek ön bölümü nedeniyle yelkenbalığı (Tetrapterus belone) adıyla tanınır.

Kaynak: MsXLabs.org & Temel Britannica

Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
31 Mart 2009       Mesaj #2
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
marlinnoaa

Sponsorlu Bağlantılar