Arama

Tilapiini Balık Cinsi

Güncelleme: 27 Ekim 2008 Gösterim: 3.627 Cevap: 0
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
27 Ekim 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
800px Tilapia mariae
Tilapiini, Cichlidae familyasının en fazla tür içeren cinslerini kapsayan bir oymakdır.
Sponsorlu Bağlantılar
Cins ismi ve terim olarak ilk defa, 1840'ta İskoç zoolog Andrew Smith tarafından kullanılmıştır. Bir çok ülkede besin olarak tüketimde kullanıldıklarından ülkelere göre değişik isimleri vardır.
Tilapiini 3 ayrı cinse verilen ortak addır. Bu cinsler;
  • Tilapia,
  • Serronochromus ve
  • Oreochromis’ tir.


Özellikleri [değiştir]

Sıcak iklim balıklarıdırlar. Afrika, Orta Doğu ve Uzak Doğu'da yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemiz sularında doğal olarak bulunmamakla beraber yetiştirilmektedirler. Daha çok yumuşak sucul bitkiler ve tortu (detritus) ile beslenen hepçillerdir. Tuzlu sulara dayanıklı olup acı sularda da yaşarlar. İstilacı balıklardır, bırakıldıkları sulara kolayca uyum sağlarlar.

Üremeleri

Tilapia cinsinde yumurtalar zeminde açılan yuvalara bırakılır. Döllenmeden sonra ebeveynler yumurtaların yanında dolaşıp onları tehlikeden korurlar. Sarotherodon genellikle dişi balık tarafından ağza alınır. Kuluçka dönemi burda olur. Daha sonra larvalar ortama bırakılır ve ebeveynler tarafından korunur. Tehlike zamanlarında yavrular dişi bireyin ağzına girerler.[1]

Akvaryum balığı olarak Tilapiini

Kavgacı ve hırçındırlar. İyi bir akvaryum balığı değildirler çünkü akvaryumdaki bitkileri ve kendilerinden küçük balıkları tüketebilirler. Tilapia buttikoferi, Tilapia rendalli, Tilapia joka gibi türler tercih edilir.


Kaynak:Vikipedi


Benzer Konular

29 Nisan 2014 / Akbaş Soru-Cevap
13 Nisan 2012 / HerHangiBiri Taslak Konular