Arama

Marmoset (Callithrix)

Güncelleme: 31 Mart 2009 Gösterim: 1.724 Cevap: 1
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
30 Ekim 2008       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
MARMOSET. Marmosetler Orta ve Güney Amerika'nın tropik ormanlarında yaşayan küçük yapılı maymunlardır. Görünüşleri son derece sevimli ve göz okşayıcı olan bu may­munlar ancak küçük bir sincap iriliğindedir. Genellikle baş ve boyunlarından, ayrıca bir­çoğunun kulaklarından uzun tüyler sarkar.

Sponsorlu Bağlantılar
pygmymarmosetti0

Oldukça sık ve kabarık tüylü kuyruklarında halka biçiminde lekeler bulunabilir. Marmosetlerin alt ve üstçenelerinde öbür maymunlardan farklı olarak üçüncü azıdişi yoktur. Yalnız arka ayaklarındaki başpar­maklar yassı tırnaklı, öbür parmaklarının tümünde bulunan tırnaklar yuvarlak ve sivri uçludur. Ayaklarına pençe görünümü veren bu tırnaklar, ağaç gövdelerine kolayca tır­manmalarını sağlar. Marmosetlerin temel be­sini meyveler ve böceklerdir.

Güney Amerika'da yaşayan bayağı marmo­set (Callithrix jacchus) ev hayvanı olarak yaygın biçimde beslenir. Postu boz ve siya­hımsı benekli; uzunluğu 28 santimetrelik kuy­ruğu dışında yaklaşık 23 santimetredir. Altın aslan marmoseti (Leontopithecus rosalia) par­lak altın şansı gövdesi ve kuyruğuyla dikkat çe­ker. Bu tür, bayağı marmosetten daha iridir.

Marmosetlerin alt köpekdişleri daha uzun olan türleri tamarin adıyla da tanınır. Tamarinlerin ya kulakları püskülsüzdür ya da kuy­ruklarında halka biçimli lekeler bulunmaz.

Kaynak: MsXLabs.org & Temel Britannica

Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
31 Mart 2009       Mesaj #2
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
3240389367 5a28d31fb6

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

29 Mart 2009 / bi quan Taslak Konular
2 Nisan 2009 / bi quan Taslak Konular