Arama

Bıyıklı Sumru (Chlidonias hybridus)

Güncelleme: 7 Haziran 2016 Gösterim: 1.780 Cevap: 1
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
30 Ekim 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi

Bıyıklı Sumru


MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Bıyıklı sumru (Chlidonias hybridus), sumrugiller (Sternidae) familyasından bir kuş türü.

Özellikler


Boyut, siyah başlık, kuvvetli
Ad:  sumru.jpg
Gösterim: 336
Boyut:  50.1 KB
gaga (erkeklerde 25-27 mm, dişilerde daha kısa, kalın 29-34 mm) ve daha pozitif uçuş, bayağı veya kutup sumrusunu andırır ama kısa çatallı görünen kuyruğu ve koyu gri yukarı ve aşağı üreme kuş tüyleri, tipik olarak bataklık sumrularının karakteristikleridir. Yaz erişkininin, beyaz yanakları ve kırmızı bacakları ve gagası vardır.

Alt türler


Bu kuşun, birkaç coğrafi formu vardır, çoğunlukla boyut ve küçük kuş tüyü ayrıntılarıyla ayrılırlar. C.h. hybridus, Avrupa ve Asya'nın daha ılık parçalarında görülürler. Daha küçük-gagalı ve daha koyu C.h. delalandii doğu ve güney Afrika'da bulunur ve soluk renkli Cava adasından Avustralya'ya görülen alt tür C.h. javanicustur.

Yayılış


Tropikal formlar yerleşiktir ama Afrika ve güney Asyalı kuşlar kışı güneyde Avrupa ve güney Asya'da geçirirler. Bu türün kuşları, iç bölge bataklıklarında kolonilerde görülürler, bazen bazı korumayı sağlayan karabaş martıların arasındadırlar.
Derlemedir

Son düzenleyen perlina; 7 Haziran 2016 21:13 Sebep: Sayfa düzeni,moderatör ekleri .
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
7 Haziran 2016       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı

Bıyıklı Sumru (Chlidonias hybridus)



Sponsorlu Bağlantılar
bsIMG 1560 01

Tanım



Boyu 25 cm, kanat açıklığı 73 cm'dir. Çoğu zaman normal sumru ile karıştırılır.
Diğer bataklık sumrularından daha geniş kanatlı, çatal kuyruklu, uzun bacaklı ve kalın gagalıdır.
Siyah tepesi ve beyaz yanaklarıyla daha çok sumruyu andırır. Ancak daha ufak ve tıknazdır. Karnı gıdısına kadar koyu renkli, kanat ve kuyruk altı beyazdır.
Üreme dışı giysisinde sumruya benzer, alnı daha geniştir, siyah sürmesi ensesine doğru genişler ve tepesinin gerisinde ince siyah çizgiler vardır. Kanatları diğerlerinden açık renklidir. Yaz erişkininin bacakları ve gagası kırmızıdır.


Kara sumrudan daha iridir, gagası kama şeklindedir ve uçuşu daha düz ve çeviktir. Yazın tepesi siyah, yüzü ve boğazı beyaz, gövdesinin alt tarafı koyu gri, kanat altı beyaz ve uçlara doğru solarak neredeyse beyazımsı olan kanat üstü çok açık renktir. Gagası koyu kırmızıdır. Kışın tepesi çizgili, sırtı ve kuyruk sokumu açık gridir. Gencinin de sırtında zencefil kahverengisi ve kalın çizgiler vardır ve bunlar kısa sürede, koyu renk hücum hattı bulunmayan daha beyaz kanatlarda kaybolur.

Beslenme


Çoğunlukla su üzerindeki parçacıkları alarak beslenir ama zaman zaman dalarak beslendiği de bilinmektedir. Toprakta ve suda yaşayan böcekler,örümcekler,kurbağalar,su kabukluları,küçük balıklar,sülükler, ve Odonata türleri ile beslenirler.Bulundukları kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgelerine bağlı olarak uçan karınca, kanatlı sucul böcekler, orta boy çekirgeler ve örümcükleri de yedikleri kaydedilmiştir.
-Derlemedir-

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

30 Ekim 2008 / Gabriella Zooloji
24 Mart 2009 / Gabriella Taslak Konular
7 Haziran 2016 / _KleopatrA_ Zooloji
12 Haziran 2009 / asla_asla_deme Zooloji
30 Ekim 2008 / Gabriella Zooloji