Arama

Şeker Kuşları (Cyanerpes cynaneus)

Güncelleme: 2 Nisan 2009 Gösterim: 2.383 Cevap: 0
bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
2 Nisan 2009       Mesaj #1
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
Purple Honeycreeper 1 308x248

Sponsorlu Bağlantılar
ŞEKER KUŞLARI


ŞEKER KUŞLARI» tropikal Orta ile Güney Amerika'nın ve Büyük ile Küçük Antiller, Bahama' lar ve Galapagos'lar gibi adaların ufak ve zarif kuşlarıdır. Kavisli gagaları ve borumsu uzun dilleri çiçeklerin içindeki küçük böceklerle ve nektar'la beslenmelerine elverişlidir. Bu bakımdan kolibrilerle rekabet etmek zorunda oldukları için mi nedir,şeker kuşları tür sayısı itibariyle Eski Dünya'daki akrabaları nektar emengiller ve Avustralya balcıgillerinden daha fakirdirler: «Coerebidae» ailesi yalnız otuz beş kadar türden meydana gelir.
Şeker kuşları da, çiçek nektarryle beslenen ve ormanların dıştaki güneşli kısımlarına rağbet eden birçok kuşlar gibi çok kere parlak renklidirler. «Mavi şeker kuşu» nun (Cyanerpes cynaneus) kanatları, kuyruğu ve omuzları siyah, vücudunun geri kalan kısmı pırıl pırıl bir mavidir. Batı Hint adaları ile Güney Amerika'daki «pitpit» in (Coereba flaveola). sırtı grimsi, karnı ise sarıdır, gözlerinin üzerinde çizgiler ve kuyruk tüylerinin ucu ve dış kuyruk tüyleri beyazdır. Bu tür 10 santim uzunluğundadır. .
Şeker kuşları, yandan kubbesi olan yuvalar yaparlar. Bu yuva ev deyimine öbür kuşların yuvalarından daha ziyade hak kazanır: Zira şeker kuşu, onu yumurtaları için kullandıktan başka, bazen içine tüner.



Benzer Konular

19 Ocak 2017 / Ziyaretçi Cevaplanmış
30 Nisan 2012 / by charisma Soru-Cevap
4 Temmuz 2014 / VURKACOGLU Cevaplanmış
23 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
17 Mayıs 2012 / buz perisi Mitoloji