Arama

Dinozorlar - Eohippus (İlk At)

Güncelleme: 28 Ağustos 2012 Gösterim: 3.874 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Haziran 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
eohippus 31052009
Günümüzdeki atların evrimindeki ilk aşamayı simgeleyen hayvan.
Sponsorlu Bağlantılar

55 milyon yıl kadar önce Kuzey Amerika ve Avrupa'da yaşayan, yaklaşık 38 milyon yıl önce soyu tükenen, "ilk at" da denilen Eohippus'un, bulunan fosil kalıntılarından küçük köpekler büyüklüğünde birkaç türü olduğu, küçük dişleriyle yumuşak bitkilerle beslendiği, günümüzdeki atların tersine arka ayaklarında 3'er ön ayaklarında 4'er parmak bulunduğu anlaşılmıştır (bu parmakların bataklık alanda yürüme kolaylığı sağlamak için yanlara doğru açılıp yayılabildiği sanılmaktadır).
Kaynak

buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
2 Temmuz 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Eohippus

Sponsorlu Bağlantılar
Evrimciler, at fosillerini küçükten büyüğe doğru dizerek sıralamalar oluşturmuşlardır. Atın sözde evrimi ile ilgili öne sürülen bu soyağaçları hakkında evrimciler arasında bir görüş birliği yoktur. Tek ortak nokta, 55 milyon yıl önceki Eosen devrinde yaşamış Eohippus (Hyracotherium) adlı köpek benzeri bir canlının, atın ilk atası olduğuna inanılmasıdır. Oysa atın milyonlarca yıl önce yok olmuş atası olarak sunulan Eohippus, halen Afrika'da yaşayan ve atla hiçbir ilgisi ve benzerliği olmayan Hyrax isimli hayvanın hemen hemen aynısıdır. (Francis Hitching, The Neck of the Giraffe: Where Darwin Went Wrong, New York: Ticknor and Fields, 1982, s16-17, 19)

Atın evrimi iddiasının tutarsızlığı, her geçen gün ortaya çıkan yeni fosil bulgularıyla daha açık olarak anlaşılmaktadır. Eohippus ile aynı katmanda günümüzde yaşayan at cinslerinin de (Equus nevadensis ve Equus occidentalis) fosillerinin bulunduğu tespit edilmiştir. (Francis Hitching, The Neck of the Giraffe, s.16-17, 19) Bu, günümüzdeki at ile onun sözde atasının aynı zamanda yaşadığını göstermektedir ki, atın evrimi denen sürecin hiçbir zaman yaşanmadığının kanıtıdır.

Evrimci yazar Gordon R. Taylor, Darwinizm'in açıklayamadığı konuları ele alan The Great Evolution Mystery (Evrimin Büyük Sırrı) adlı kitabında at serileri efsanesinin aslını şöyle anlatır:

Darwinizm'in belki de en ciddi zaafiyeti, paleontologların büyük evrimsel değişiklikleri gösterecek olan akrabalık ilişkilerini ve canlı sıralamalarını ortaya koyamamalarıdır... At serisi genellikle bu konuda çözüme kavuşturulmuş olan yegane örnek gibi gösterilir. Ama gerçek şudur ki, Eohippus'tan Equus'a kadar uzanan sıralama çok tutarsızdır. Bu sıralamanın, giderek artan bir vücut büyüklüğünü gösterdiği iddia edilir, ama aslında sıralamanın ileriki aşamalarına konan canlıların bazıları (sıralamanın en başında yer alan) Eohippus'tan daha büyük değil, daha küçüktürler. Farklı kaynaklardan gelen türlerin biraraya getirilip ikna edici bir görüntüye sahip olan bir sıralamada arka arkaya dizilmeleri mümkündür, ama tarihte gerçekten bu sıralama içinde birbirlerine izlediklerini gösteren hiçbir kanıt yoktur. (Gordon Rattray Taylor, The Great Evolution Mystery, London: Sphere Books, 1984, s.230)

Tüm bu gerçekler, evrimin en sağlam delillerinden birisi olarak sunulan atın evrimi şemalarının hiçbir geçerliliği olmayan hayali sıralamalar olduklarını ortaya koymaktadır. Diğer türler gibi atlar da, evrimsel bir ataya sahip olmadan var olmuşlardı


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
In science we trust.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
28 Ağustos 2012       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Adının anlamı şafak atıdır. otçul bir memeliydi. yaklaşık 50 milyon yıl önce yaşadı. ilk fosilleri ingiltere'de bulundu. yaklaşık 60 cm uzunluğundaydı. bir köpek büyüklüğündeydi. bilinen en eski at türüdür.

Kaynak:

Benzer Konular

11 Mayıs 2013 / The Unique Zooloji