Arama

Bakır Kafalı Çıngıraklı Yılan (Agkistrodon contortrix)

Güncelleme: 27 Ağustos 2009 Gösterim: 2.849 Cevap: 1
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
27 Ağustos 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
bakrkafal

Sponsorlu Bağlantılar
Bakır kafalı çıngıraklı yılan (Agkistrodon contortrix), Kuzey Amerika'da bulunan bir çukur engerek türü. Tanımlanmış beş alt türü bulunmaktadır.

Bazıları 1 m'yi aşabiliyorsa da yetişkinler genellikle 50–95 cm uzunluğa erişebilir. Erkekler genellikle dişilerden daha büyüktür. Agkistrodon contortrix mokasen (Ditmars, 1931) 134.6 cm ile bu tür içinde rapor edilen en büyük yılandır.

Dağılımı

ABD'de Texas, Oklahoma, Kansas, Missouri, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia, Florida, South Carolina, North Carolina, Tennessee, Kentucky, Virginia, West Virginia, Illinois, Indiana, Ohio, Iowa, Pennsylvania, Maryland, New Jersey, Delaware, New York, Connecticut ve Massachusetts eyaletlerinde, Meksika'da Chihuahua ve Coahuila eyaletlerinde bulunur.

Davranış

Bütün çukur engerekler gibi bakır kafalı da pusu kuran bir avcıdır. Pozisyonu alır ve uygun bir av gelinceye kadar bekler. ABD'nin güneyinde sıcak yaz günlerinde gececidir ancak ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde genellikle gündüz vakitlerinde aktiftir.

Çoğu Kuzey Amerika engereği gibi bu yılanlar da insanlardan kaçınır ve ısırmadan bölgeden ayrılmak için fırsat verilmesini bekler. Ancak diğer engereklerden farklı olarak sürünmek yerine genellikle donmuş vaziyettedir, bu yüzden de çoğu ısırık insanların onun üzerine veya yakınına bilmeden basması sonucunda olur. Bu hareketsiz bekleme eğilimi yılanın oldukça etkili kamuflajının sonucunda gelişmiştir. Killi toprak ya da dökülmüş yaprakların üzerindeyken farkedilebilmesi neredeyse imkansızdır. Çok yaklaşıldığında dahi sıklıkla beklemeye devam eder ve fiziksel bir temas olmadığı sürece de saldırmaz.

Alt türler

* Agkistrodon contortrix contortrix
* Agkistrodon contortrix laticinctus
* Agkistrodon contortrix mokasen
* Agkistrodon contortrix phaeogaster
* Agkistrodon contortrix pictigaster

Vikipedi


Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
KnocKout - avatarı
KnocKout
Ziyaretçi
27 Ağustos 2009       Mesaj #2
KnocKout - avatarı
Ziyaretçi
Bakır - kafalı çukur engereği», Urubunun en yaygın Kuzey Ameri ka'lı üyesidir 1 metre uzunlusunda olan bu türün kafası güzel bir bakır kırmızısı, vücudunun rengi ise yanlarda açılan gümüş parıltılı bir kırmızımsı gridir. Bakır kafalı'nın rağbet ettiği yerler batak köşeler ve yüksek otlu cayırlardır. Buralarda tarla sıçanları, kuşlar ve kurbağalarla beslenir. Çok hareketliliği sebebiyle Amerikalarda bu yılandan çıngıraklı yılandan daha bile fazla korkulur, ikisini zehirinin şiddeti aşağı yukarı birdir. Bu çukur engereği esaret hayatında yırtıcılığından vazgeçmeyip kuyruğunun ucunu, çıngıraklı yılan gibi duyulabilir bir sesle ve yıldırım hızıyla sallar, durur. Zehiri şok tesirli olduğundan pek korkulur.

Sponsorlu Bağlantılar
hayvan ansiklopedisi


Benzer Konular

25 Kasım 2012 / BrookLyn Zooloji
6 Eylül 2008 / asla_asla_deme Zooloji
24 Nisan 2014 / nötrino Taslak Konular
4 Eylül 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
12 Şubat 2016 / Safi X-Sözlük