Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

İmkansız Görünen Tesadüfler -1-

KisukE UraharA 22 Kasım 2010 18:35

İmkansız Görünen Tesadüfler -1-Msn Sarcastic
Düşen Bebek 2 Kez Aynı Adam Tarafından Kurtarıldı;
1930 yıllarında Detroit'te genç ve dikkatsiz bir anne, eminiz ki Joseph Figlock isimli adama sonsuza dek minnettar kalmıştır. Figlock bir gün sokakta yürürken üzerine yüksek bir camdan aşağı bir bebek düştü. Figlock da, üzerine düşen bebek de yaralanmadı. Bu şanslı olayın üzerinden bir yıl geçtikten sonra aynı pencereden aynı bebek yine Figlock'un üzerine düştü ve aynı olay tekrar yaşanmış oldu. Bu olay da sağ salim atlatıldı.

Yıllar Sonra Hedefine Ulaşan Mermi;
Henry Ziegland çok talihli biri olduğuna inanıyordu. 1883 yılında sevgilisi intahar edince olaylar başlamış oldu. Kızın ağabeyi öyle öfkelendi ki Ziegland'ı takip etti onu vurdu. Ziegland'ı öldürdüğünü düşünen ağabey daha sonra silahı kendine doğrultarak tetiği çekti ve hayatını kaybetti. Ancak Ziegland ölmemişti. Mermi yüzünü sıyırarak geçmiş ve bir ağacın gövdesine splanmıştı. Ziegland çok şanslı bir adam olduğuna karar verdi. Fakat yıllar sonra Ziegland merminin saplı olduğu büyük ağacı kesmeye karar verdi. Ağaç çok büyük olduğu için kesme işlemini yapamayacağını düşündü ve ağacın altına birkaç dinamit yerleştirdi. Patlamada yıllardır yerinde duran mermi fırlayarak Ziegland'ın kafasına girdi ve canını almış oldu.

İkiz Kardeşler, İkiz Hayatlar;
Çoğu ikiz kardeşin yaşamı şaşırtıcı ve etkileyicidir, ancak Ohio'da doğan bu kardeşlerin hikayesi biraz daha farklı. Doğduktan sonra farklı aileler tarafından evlat edinilen kardeşler birbirlerinden ayrılmış oldu. Birbirini tanımayan iki aile de tesadüfen çocuklara Jim ismini verdi. Bu, tesadüflerin yalnızca ilki.


Her iki Jim de birbirinden habersiz büyüdüler ve hukuk eğitimi aldılar. İkisi de teknik resim ve marangozluk konusunda çok yetenekliydi. Ve yine ikisi de Linda isimli kadınlarla evlendiler. İkiz kardeşler aynı zamanda karılarından boşanıp, Betty isimli iki kadınla evlendiler ve ikisinin de Toy isimli köpekleri var. Jim Lewis ve Jim Springer 9 Şubat 1979 tarihinde 39 yıllık ayrılıktan sonra nihayet buluştular.

Tıpkı Edgar Allan Poe'nun Kitabındaki Gibi;
19. yüzyılda ünlü yazar Edgar Allan Poe "The Narrative of Arthur Gordon Pym" (Arthur Gordon Pym'in Öyküsü) adlı bir roman yazdı. Kitapta bir gemi kazası sonrasında hayatta kalmayı başaran dört kişinin yaşadıkları anlatılıyordu. Karakterler Richard Parker isimli kamarotu öldürüp yemeye karar vermişti. Belli bir süre sonra, 1884 yılında Mignonette adlı gemi battı ve gemi filikasına binerek kurtulan 4 kişi günler boyunca açık denizde ilerledi. İşin sonunda tayfadaki yüksek mertebeli üç kişi kamarotu öldürerek yedi. Kamarotun ismi ise Richard Parker idi.

İkiz Kardeşler Aynı Yolda İki Saat Ara İle Hayatını Kaybetti;
2002 yılında 70 yaşındaki ikiz erkek kardeşler Finlandiya'da farklı kazalarda aynı yolun üzerinde can verdi. Başkent Helsinki'nin 600 kilometre kuzeyindeki Raahe'de bisikleti ile giden birinci ikiz kardeş, kendisine bir kamyon çarpması sonucu yaşamını yitirdi. İkinci kardeş ise kaza yerinin 1.5 km ötesinde, aynı yolda, 2 saat sonra farklı bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Polis memuru Marja-Leena Huhtala, "Bu gerçekten çok büyük bir tesadüf. Bu yol işlektir ancak her gün kaza meydana gelmez," açıklamasını yaptı.

3 Kez İntahara Kalkışan Adam Her Seferinde Aynı Rahip Tarafından Kurtarıldı;
Joseph Aigner 19. yüzyılda Avusturya'da yaşayan tanınmış bir ressamdı. Ancak hayatından memnun olmyacak ki tam üç kez intahara kalkıştı. İlk teşebbüsü 18 yaşında iken gerçekleşti. Kendini asmak isteyen Aigner, gizemli bir şekilde ortaya çıkan Fransisken rahibi tarafından durduruldu. 22 yaşında tekrar kendini asmaya yeltenen ressam yine aynı rahip tarafından durduruldu. 8 yıl sonra ressamın, siyasi faaliyetleri nedeniyle asma tahtasına gönderilmesi istendi ve aynı rahip davaya müdahale ederek bir kez daha Aigner'in hayatını kurtarmış oldu. Joseph Aigner 68 yaşında en sonunda silahla kendini vurarak intahar etti. Cenaze töreni tabii ki yine aynı Fransisken rahibi tarafından yönetildi. Aigner ise rahibin ismini bile bilmiyordu.

Bilmeden Pokerde Ölen Babasının Yerine Geçti;
1858 yılında Robert Fallon, poker oynadığı adamlar tarafından vurularak hayatını kaybetti. İddialara göre Fallon hile yaparak 600$ kazanmıştı. Oyuncular Fallon'un geride kalan 600$'ın uğursuz olduğuna inanarak paraya el sürmedi. Ölü adamın yerine yeni bir oyuncu aldılar. Polis cinayeti araştırmak için olay yerine geldiğinde yeni oyuncu 600$'ı 2,200$'a katlamıştı bile. Polis 600$'ın Fallon'un birinci derece akrabalarına kalması gerektiğini söyledi. Ancak sonradan yeni talihli oyuncunun Fallon'un oğlu olduğu ortaya çıktı. Agam babasını 7 yıldır görmüyordu.

Romanında Tesadüfen Komşusunu Anlatan Yazar;
Yazar Norman Mailer, "Barbary Shore" adlı romanını yazmaya başlaığında Rus bir casusu karakter yapmayı planlamıyordu. Ancak roman geliştikçe Mailer karakterlerinin arasında Amerika'ya gelen Rus bir casusu kattı. Romanın ilerleyen kısımlarında casus eserin ana karakteri halini aldı. Roman bittiğinde Amerikan Göçmenlik Servisi, Mailer'in bir alt katında oturan komşusunu tutukladı. Tutuklanan Albay Rudolf Abel, zamanında Amerika'da olan en önemli Rus casuslardan biriydi.
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 3517  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

  1. Avatarı yok
    Garip ve şaşırtıcı olaylar.. hayat şaşırtmaya devam ediyor.. Msn Rolleyes paylaşım için Teşekkürler Msn Happy
     
    Ziyaretçi 23 Kasım 2010 22:05