Arama

Sarı nokta göz hastalığı nasıl tedavi edilir?

Güncelleme: 16 Temmuz 2016 Gösterim: 4.826 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sarı nokta göz hastalığı nasıl tedavi edilir?
Son düzenleyen Safi; 16 Temmuz 2016 00:00
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Temmuz 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sarı Nokta Hastalığı nasıl tedavi edilir?
Kuru tip için tedavi gerekmez ancak koruyucu amaçlı özel vitaminler vardır.Yaş tip için ise yaklaşık 1 yıl önce gözün içerisine göz içi ilaç enjeksiyon maddeleri ile enjeksiyon yapmaya başladık. Toplam 24 ülkede bu yöntem uygulanıyor. Enjeksiyon yapılırken göz uyuşturuluyor. Gözün beyaz alanından gözdeki camsı sıvısının içine ilaç enjekte ediliyor. Bu ilaç hem görmeyi azaltan yenidamar oluşumuna engelleniyor,hemde mevcut olan damarlar ortadan kalkıyor. Hastanın merkezi görmesi açılıyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Göz içi enjeksiyonu görme kalitesini nasıl artırıyor?
Göz içi enjeksiyon tedavisi görme kalitesini ve gücünü artıran bir özellik içermektedir. Bunu yaş tipte oluşan ve gözde oluşan zararlı damarları küçültüp veya yok edip buralardan oluşan sıvı sızmalarını engelleyerek yapmaktadırlar. Göz içi enjeksiyon maddeleri bağırsak kanserinde kullanılan ilaçlardan türetilmiştir.

Enjeksiyon bir kere mi yapılıyor yoksa birkaç seans gerekiyor mu?
Duruma göre birden çok yapılabilmektedir 12 defaya kadar bile uygulama mümkündür.Seans sayısı hastanın durumuna göre değişiyor. Hastaları sürekli takip ediyoruz. Ne zaman gerekirse o zaman enjeksiyon yapıyoruz.

Tedavide başarı oranı nedir?
Uygun seçilmiş hastalarda yüzde 80`lere varan başarıdan söz etmek mümkündür. Önünü göremeyen hastalarımız enjeksiyon tedavisinden sonra kitap okur,otomobil kullanır hale geldiler. Örneğin; 15 yıl önce hastalığı başlamış, yavaş yavaş görme kaybına uğramış ve sadece bir metreyi gören hastalarımız şimdi görüyorlar. Genç hastalarımız var. Genç yaşta bir kaza sonucunda da bu hastalığa yakalanabilir. Bu hastalarda da başarılı oluyor enjeksiyon tedavisi. Mevcut görmeyi korumak için.

Ne zaman doktora başvurmak lazım?
Öncelikli olarak 40 yaşından sonra her yıl düzenli göz kontrolü gerekir. Ancak görme azalması, cisimlerin ortasını karanlık, eğik, çarpık görme şikâyetleri olursa vakit kaybetmeden bir göz doktoruna başvurulmalıdır. Erken tanı çok önemlidir. Yüzde yüz görme kaybı olduğunda maalesef işe yaramıyor.10 hanenin 8`inde mutlaka bir sarı nokta hastası vardır.

Tedavi edilmezse ne olur?
Sarı nokta hastalığı başka bir hastalık üzerine eklenmezse körlükle neticelenmez. Ancak kişiyi başkalarına bağımlı olarak yaşayan, yarım metre önünü göremeyen bir insan haline dönüştürebilir. Bu da yaşam kalitesini oldukça düşürüp kişiyi tüm sosyal yaşantısından uzaklaştırır.

Görülme sıklığı nedir?
60 yaşından sonra yüzde 30, 70 yaşından sonra yüzde 40, 80 yaşından sonra yüzde 50 ve 90 yaşından sonra yüzde 70 civarında görülme sıklığı vardır.

Hastane bünyesinde kurduğunuz Sarı Nokta Merkezinde neler yapılıyor?
Bu merkezde sarı nokta hastalığının erken tanı tedavisi yapılmaktadır. Son teknoloji OCT, HRT ve digital göz anjiosu cihazlarıyla bu hastalığın erken tanısını yapıp bilinen en başarılı tedaviler olan PDT ve göz içi enjeksiyonlarıyla bu hastalığın ilerlemesi durdurulup iyileşmeler sağlanmaktadır. Ayrıca bu hastaların tedavi sonra görsel rehabilitasyonları içinde çalışılmaktadır. Bu sayede gelen hastaların sarı nokta hastalığına yakalanma riskleri değerlendirilip olanlar tedavi edilmekte riskli olanlar ise yakın takibe alınıp gelişmiş cihazlar yardımıyla hastalık kalıcı zararlar vermeden gerekli tedaviler yapılmaktadır.

DEVAMI Sarı Nokta (Leke) Göz Hastalığı
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

16 Temmuz 2016 / ysmn Cevaplanmış
16 Aralık 2008 / estudiantes Tıp Bilimleri
7 Aralık 2011 / Misafir Cevaplanmış
17 Temmuz 2016 / gökova Cevaplanmış
16 Temmuz 2016 / Misafir Cevaplanmış