Arama

Dünya Kentleri: Hammamet

Güncelleme: 1 Haziran 2009 Gösterim: 1.538 Cevap: 0
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
1 Haziran 2009       Mesaj #1
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Başkent Tunus’a yaklaşık 65 km uzaklıkta bulunan kumlu sahil şeridi ile Hammamet Körfezi, Tunus’un en popüler yerleşim birimidir.

Sponsorlu Bağlantılar
15.Yüzyıldan kalma surları, çarşıları ve en önemli buluşma yeri olan Café Sidi Bouhdid ile bu balıkçı kasabası olağanüstü kozmopolit aile otelleriyle bezenmiştir. Ayrıca Yasmine ve Citrus Golf Sahaları’nın da iç içede olduğu mükemmel golf alanları olan Hammamet’te yeni yapılan binaların uzunluğu yasalar gereği selvi ağaçlarının boyunu geçmemektedir.

Hammamet, birçok ideal tatil noktasını aratmayacak denizin, kumun, güneşin, palmiye ve portakal ağaçlarının tüm güzellikleriyle Tunus’un en önemli sembolüdür.

15.Yüzyıldan kalme kale ve surlarıyla, eski Medina, dolambaçlı sokakları, çarşısı, daracık pasaj ve patikalarıyla sakin bir hayat sunmaktadır. Şehirde ayrıca, her yaz bir festivalin düzenlendiği, Georges Sebastien adlı Romalı bir aristokrata ait olan, dünyanın her yerinden artistleri çeken uluslararası bir kültür merkezi bulunmaktadır.

800px Medina of Hammamet2C Tunisia 28night29


Bkz. Tunus Hakkında

Bkz. Körfezler - Hammamet Körfezi



Vikipedi


Hammamet adı hamamdan gelmektedir.Tunus’a 65 km uzaklıkta , bir körfez içinde bulunan bu şehir asırlardır güzel bahçeleri,beyaz evleri,kale ve medinasıyla sanki bir sanatçının elinden çıkmışcasına insanları vezbetmiştir.Bugun geniş kumsalları ve modern lüks otelleriyle Tunus’un başını çeken turizm merkezlerindendir.Şehir her yıl festivaller düzenlenen bir uluslararası kültür merkezine sahiptir.Denize doğru açılan Roma Antik Tiyatro’sunda her yıl dünyaca ünlü sanatçılar gösteri yapmaktadır.

ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

1 Haziran 2009 / ahmetseydi Taslak Konular
4 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm
6 Eylül 2010 / ener Turizm
4 Eylül 2010 / ener Turizm