Arama

Kedinin Gözüyle - Sayfa 4

Anket kedinin gözüyle... Sizce faydalı bir yazı dizisimi?

Faydalanıyor ve anlam verebiliyorum
 
49 Oy
49.49%
Gereksiz olmasada olur
 
13 Oy
13.13%
Yeni fark ettim
 
37 Oy
37.37%
Güncelleme: 12 Eylül 2014 Gösterim: 47.566 Cevap: 34
_Ceyda_ - avatarı
_Ceyda_
Ziyaretçi
9 Temmuz 2013       Mesaj #31
_Ceyda_ - avatarı
Ziyaretçi
Faydalanıyor ve anlam verebiliyorum.Harika gidiyor.
Sponsorlu Bağlantılar
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
6 Şubat 2014       Mesaj #32
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Hayata başlarken,

Sponsorlu Bağlantılar
Çocukluğundan buyana o hep iyi şeyler düşündü, büyüdü okudu bir noktaya kadar. Sonra yaşam mücadelesinde yer aldı, çalışmaya başladı. Kısır bir döngüydü işi ve evi arasında olan bu çocukluğundan bugüne kadar hep böyle kısa mesafede geçti.İşte bu yüzden yol ve ortamları hiç görmedi bilemedi istesede bir cafeye bir resturanta sırf bu yüzden yolu düşmedi sadece bildikleriyle gösterilip öğrendikleriyle kaldı biri yol gösterene denk geldiğinde. Çevresinde gelişen tasvip etmediği ama bir şekilde fark edebildiği ona göre iğrençlikleri ve ihanetlerle dolu yaşamları hep gördü ama hiç tanımak için çaba sarf etmediği gibi merak bile etmedi. Onun mantığı salt düz yalın, sırsız, gizsiz, dürüst ve yalandan uzak bir yaşamdı çünkü, kendisine bu iğrençlikler hep altın tepside sunulsa da o asla çizgisinden bir santim kaymadı ve kabul etmedi. Belki bundan ama doğru ama yanlış kendi dünyasını kabul ettiği evi ve işi arasında ailesini, eşini ve çocuğunu koruma adına bu korkularından uzak tuttu kendini, utanılacak, çirkefliklerle dedikoduyla, içten pazarlıklı yaşamlardan. Dile kolay çocukluğundan bu yana onlarca yıl geçti bu kalıpta bir yaşamda... O hep bu dış dünyadan korktu.

Sıkıntılarını içinde yaşadı ama dışa vurarak çevresindeki güzelliklerin de bu sıkıntıya dahil olmasını istemedi. Doğru kelimeleri kendinle ilgili olduğunda seçmekte hep zorlandığından bir türlü konuşamadı içinden geçenleri çevresine ailesine dökemedi gerçekten iyi niyetli olmasına rağmen bu hatasını fark edemedi buna rağmen çocukluğundan bu yana yüzlerde hep gülümseme olsun diye kendi kalıplarından gem vurarak yeri geldi istemediği halde hayır diyemedi kendine boyun eğdi her şey güzel olsun huzursuzluk olmasın diye.

Korkulardan uzak kalmak adına yaptığı hamlelerdeki hatalarını fark edemedi hani kırkından sonra insan yakını göremez ya işte böyle bir şeydi. Bir depremle yaşamına yön vermişti aslında O; o an ölümle karşılaşmış ve ötesinin olmadığını fark ederek bahsedilen temel korkularından sıyrılmış hayatının en güzel penceresindeki güneşi yakalamıştı. Hayatında ki güzellikleri görmesine nedense hep bu depremler olmuştu aslında.

Yine yaşadığı bu sarsıntıyı o depremden milyonlarca kat damarlarında, dağıldığını hissetti, bir bebek gibi aciz hissetti kendini, onun hiç tanımadığı bir şeydi. "Bazen fırtınalara iyi gelir insana, gemini yıpratır ama güvertende hiç pislik kalmaz." bu güzel sözle bütünleşti, konu kendisi ve ailesi olduğunda tekrar dili yine tutulsa da, kelimeleri cümlelere dökemesede şimdi tek amacı üzerindeki yılların birikimini sevdiklerinle birlikte silkelenmek. Bu hayatta topalladığı anda desteğiyle artık farklı adımlar atıp kırk yıllık saltanatı yıkıp cumhuriyeti ilan etmek, yüzlerde tebessümü, sıcaklığı ve gülücükleri tekrar yaşamak.

Kıssadan hisse:
Siz siz olun korkularınızla büyümeyin yoksa çok ağlar ve çok depremler yaşarsınız.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Emilyyy - avatarı
Emilyyy
Ziyaretçi
2 Mart 2014       Mesaj #33
Emilyyy - avatarı
Ziyaretçi
Kesinlikle yaşasın kediler Msn Wink
d_n_z - avatarı
d_n_z
VIP VIP Üye
9 Haziran 2014       Mesaj #34
d_n_z - avatarı
VIP VIP Üye
kedi abi senin cok iyi bir abi oldugunu söluyorlar ölesin bencede Smiley9
iLKiMimmmMsn Angel
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
12 Eylül 2014       Mesaj #35
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Kedidir o kedi Msn Cool
🌘 🚀

Benzer Konular

15 Nisan 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
27 Kasım 2008 / HerHangiBiri Taslak Konular
26 Şubat 2016 / Teamoore Soru-Cevap