Arama

WLM 2009 - Kameradan Normal ve Dinamik Görüntü Resmi Oluşturma

Güncelleme: 22 Ocak 2012 Gösterim: 12.888 Cevap: 8
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
4 Ocak 2009       Mesaj #1
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Windows Live Messenger 2009'da görüntü resmi oluşturmak çok kolay ve eğlenceli hale getirildi. Web kamerası olan herkes kamerasından resim ya da video çekerek, normal ve dinamik görüntü resimlerini pratikçe oluşturabilir. Başlamak için Windows Live Messenger'da görüntü resmimizi değiştirdiğimiz pencereyi açıyoruz.

Açtıktan sonra normal bir resim oluşturmak için birinci düğmeye, dinamik bir resim oluşturmak için ikinci düğmeye basıyoruz. Kamera çalışmıyorsa düğmeler etkin olmayacaktır. Dinamik resim, gönderdiğimiz ifadelere göre kendiliğinden değişen resimlerdir. Burada dinamik görüntü resminin nasıl oluşturulacağını çok kısaca göstereceğiz. Pencerede yazan bilgi de yetmezse, penceredeki soru işaretine tıklayın, yeterli bilgiyi sunan bir yardım sayfası açılacak.

grntresmi2qz8

Burada aşağıdaki her bir kareyi tıklatarak her birine kameramızdan bir resim ya da 4 saniyelik bir video çekip koyacağız. Birincisi olan Varsayılan her zaman görünecek resmi ya da videoyu belirtir. Diğerleri ise, isteğe bağlı olarak 4'e kadar değişik ifade için resimler ya da videolar ayarlamak için kullanılır. İfadeleri seçmek için küçük oku tıklatın. İğnelenen ifadeleriniz arasından seçim yapabiliyorsunuz, bu yüzden dinamik görüntü resminizle kullanmak istediğiniz ifadenizi önce İfadeler pencerenizden iğnelemeniz gerekiyor.

Dinamik görüntü resimlerinin boyları, enlerine göre biraz uzundur. Dinamik olmayan normal bir görüntü resmi (ya da videosu) ayarladığınızda 96x96'lık tam kare görüntü elde edersiniz. Dinamik ya da normal bir resim oluşturduğunuzda, Messenger 2009 kullanmayan kişileriniz video hareketlerini göremezler, ancak resimlerin değiştiğini fark edebilirler.
egulec - avatarı
egulec
Ziyaretçi
4 Ocak 2009       Mesaj #2
egulec - avatarı
Ziyaretçi
uzun zamandır bunu arıyorum şuan bu olay gerçekleşiyormu
SalemCounter - avatarı
SalemCounter
Ziyaretçi
11 Ocak 2009       Mesaj #3
SalemCounter - avatarı
Ziyaretçi
peki arkadaşlar ben bu video nun süresini uzatmak istiyorum acaba bu mümkün mü?
hüdaverdi - avatarı
hüdaverdi
Ziyaretçi
17 Mart 2009       Mesaj #4
hüdaverdi - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar merhaba wlm tamam güzel ama dinamik görüntü resmi oluştur veya web kamerası ile görüntü resmi oluştur dediğimde wlm kendini kapatıyor web cam i otomatik olarak görüyor ve çalışıyor fakat heralde codec lerden kaynaklanan bir problem bunun çözümü varmı acaba yada daha önce aynı problemden sıkıntı çekmiş biri bana yardımcı olabilirmi acaba ??

şimdiden teşekkürler
eonder87 - avatarı
eonder87
Ziyaretçi
7 Eylül 2009       Mesaj #5
eonder87 - avatarı
Ziyaretçi
windowsunu yeniden kurana kadar degişmeyecektir bunun nedeni ise bilgisayarındaki codecler bir şekilde çakışıyor olmasından dolayıdır eger halen devam ederse webcaminin sürücüsünü degiştirmeni öneririm...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu arada ben istedigim resmi dinamik goruntu resmi olarak kullanmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim program kurmam sorun olmaz... ama stuffplugu kurdugumda v3.5i msn9 ile iligi hata verdi...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

msn resmi oluştur


arkadaşlar yardım ermisiniz msn resmini nerden oluştura bilrim?Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

resim oluştur

resim oluşturmak istiyorum şekilli Msn Wink
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2009       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tamam iyi güzelde dinamik resimi camdan çekmesek daha önce çekilmiş resim atsak böle bi şansımız yokmu ?? program falan ?? yani illa camdan çektiqimiz resmımı koycaz dınamık resıme
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ocak 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya ben aynı bu şekilde resim çektim ordan resim çek yerinden bikaç tane we onları çok begendim ama kayıt olmuyomu onlar bulamıyorum yaa. sadece profil resmi olarak kaldı küçük şekilde.

Benzer Konular

9 Aralık 2011 / Morrigan Sosyal Ağlar
4 Temmuz 2008 / jonysmith Sosyal Ağlar
11 Aralık 2008 / Ziyaretçi Soru-Cevap