Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
17:51, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 26 Nisan 2024 - 17:51
Arama
Forum
Taslak Konular
Hangi Hastalığa Hangi Yiyecek?
Konuya Cevap Yaz
Konu
:
Hangi Hastalığa Hangi Yiyecek?
Cevap Yaz
Mesaj:
[QUOTE=*TeoDora*;1573632][B][SIZE=3][COLOR=red]Şeker hastaları sıkı diyetler uygular bilinir. Peki şeker hastaları ne yemeli?[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=Red]Ayrık otu[/COLOR] bol miktarda A ve B vitamini içerdiğinden karaciğer rahatsızlıklarına karşı oldukça etkili bir ilaçtır. Şeker hastalarına önerilir.[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] [COLOR=Red]Beş parmak otu[/COLOR]nun böğürtlen yaprağına yaban mersini ve fasulye kabuğu ile karışımına karanfil ilave edilerek kullanılması şeker hastalığına karşı tavsiye edilmektedir.[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=Red] Çayır papatyası[/COLOR]nın çiçeklerinin suda kaynatılması ile elde edilen çay veya sıkılarak elde edilen çayır papatyası suyu şeker hastalarına yararlı olup karaciğer dostu diye de anılan bir bitkidir.[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] [COLOR=Red]Karnabahar[/COLOR] şeker hastalığına karşı etkilidir.[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=Red]Keten tohumu[/COLOR] (1 [/SIZE][SIZE=3]yemek[/SIZE][SIZE=3] kaşığı) 1 litre suda su ½ litreye düşünceye kadar kaynatılır ve günde üç kere içilirse kandaki şeker miktarı düşer. Kuru fasulyede şeker hastaları için yararlıdır.[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=Red]Salatalık[/COLOR] kandaki şeker miktarını ayarlar.[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] [COLOR=Red]Soğan, enginar, pancar, zeytin, zeytinyağı, fındık, ceviz ve badem, şalgam[/COLOR] şeker hastalığına iyi gelir.[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3] [COLOR=Red]Yulaf [/COLOR]vücuda ısı verdiği için yazdan çok kışın tüketilir. Şeker hastalığına etkilidir. Kış sabahları kaynatılıp lapa şeklinde yenebilir. İçine kuru yemiş ve bal katılarak besin değeri artırılır.[/SIZE][/QUOTE]
Ekstra Seçenekler
Diğer Seçenekler
Bağlantıları otomatik olarak tıklanabilir yap
Harici bağlantıların sayfa başlıklarını otomatik al
Kapat
Saat: 17:51
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...