Arama

Valorant

Güncelleme: 24 Temmuz 2020 Gösterim: 7.597 Cevap: 1
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
21 Haziran 2020       Mesaj #1
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Valorant
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Valorant nedir?
Riot Games tarafından geliştirilen, oynaması ücretsiz bir çok oyunculu birinci şahıs nişancı video oyunudur. Riot Games'in bu tarzda geliştirdiği ilk oyundur. Oyun ilk olarak Ekim 2019'da Project A kod adıyla duyuruldu. Microsoft Windows için 2020 yazında piyasaya sürülmesi beklenmektedir ve 7 Nisan 2020'de kapalı beta olarak yayınlandı.[4] Riot Games 23 Mayıs 2020'de yaptığı açıklamada oyunun kapalı beta hali 28 Mayıs'ta sona ermiştir ve oyunun tam sürümü 2 Haziran tarihinde oynamaya açılmıştır.

5e8f204866a97cd391906429

Oynanış
Beş kişilik iki takım birbirlerine karşı oynar, oyuncular benzersiz yeteneklere sahip "ajanlar" rolünü üstlenir ve yeteneklerini ve silahlarını satın almak için bir ekonomi sistemi kullanırlar. Silahlar klasik birinci şahıs nişancı oyunlarındaki gibi kullanılırken, yetenekler Q, E, C ve X tuşlarıyla kullanılmaktadır. Ana oyun modunda, hücum eden takımın Spike adlı bir siteye dikmeleri gereken bir bombası vardır. Eğer hücum eden takım bombayı başarıyla korursa ve bomba patlarsa, bir puan alırlar. Eğer savunma takımı bombayı başarılı bir şekilde etkisiz hale getirirse veya 100 saniyelik tur zamanlayıcının süresi dolarsa, savunma takımı bir puan alır. Rakip takım üyelerinin tümünün ortadan kaldırılması da yuvarlak kazanır. En iyi 25 raund kazanan ilk takım maçı kazanır.

5ed6285155428716a098d891

Benzerleri veya ilham kaynağı
Valorant, Valve'nin Counter-Strike: Global Offensive oyununa kıyasla benzemektedir. Oyun (Spike olarak da bilinir), bomba yerleştirmeye çalışan takım karşısında bombayı imha etmeye çalışan takım arasındaki rekabeti esas almaktadır. Ayrıca Blizzard'ın Overwatch adlı oyununa ve Respawn Entertainment'ın Apex Legends adlı oyunlarına benzetilmektedir.


Şuan oyuna sadece resmi internet sitesi aracılığıyla ulaşılabilir. Steam & Epic Games gibi platformlara geçiş yapıp yapmayacağı belirsiz.
Oyunun resmi internet sitesine ulaşmak için


KAYNAK, Wikipedia EN
Son düzenleyen Intersect; 21 Haziran 2020 11:50 Sebep: görsel eklendi, yazım hatası düzeltildi
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Pcderen - avatarı
Pcderen
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2020       Mesaj #2
Pcderen - avatarı
Kayıtlı Üye
Riot Games’in yapımcısı olduğu Valorant, henüz kapalı betadayken dahi büyük ilgi görmüştü. Şu an ise ücretsiz olarak indirebilir, arkadaşlarınızla keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazımıza geçmeden önce biraz bahsetmek gerekirse, silahlar ve temel amaç Counter Strike ile oldukça benzer. Bu benzerlik ise oyuna daha çabuk alışmanıza ve daha iyi oynamanıza neden oluyor.

5v5 FPS oyunu olan Valorant’da yapmanız gereken şey düşman takımı ezip geçmek veya bomba kurarak strateji geliştirmek.
Son düzenleyen Safi; 30 Nisan 2021 21:49