Arama

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
3 Nisan 2008       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Alıntı
fenerliorhan adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar bilgisayar dünyasında çok ciddi bir sorun varmış ve benim bundan giç haberim yokmuş...msn confused
Geçen gün bir arkdaşımın bilgisayrına format atmak için gittim. Xp cd si olmadığı için benim xp cd mi kurmak zorundan kaldım. Fakat kurarken bazı dosyaların kopyalanamdığı konusunda devamlı uyarı verdi. Birkaç kere tekrar tekrar yüklemeye çalıştım. Nihayetinde zor zahmet bir dosya yoksayarak yüklemeyi başardım. Fakat pc ye bazı progları yüklemedi. Örneğin javayı yüklemedi.
Bir müddet sonra (okadar uğraştıktan sonra) mavi bir ekran belirdi... (Bu mavi ekran çıkıyor diye format atmak istemiştik ama yine çıktı)msn bareteeth

http://img216.imageshack.us/img216/3870/35mt1.jpg

Ve pc kapandı. ne yaptıysam ne ettysem tekrar açamadım. NE güvenli kip nede başka birşey işe yaramadı. xp kurulurken aynı hatalrı verecek diyede tekrardan format atmak işime gelmedi. Bu arada bozuk olabilir diye düşündüğüm xp cd si benim pc mde normal çalışıyor.

Bugün interenette araştırdım bir dünya insan aynı sorundan şikayetçi fakat çözümlerde de herkafadan bir ses...msn thinking Bir msxlabs kullanıcı olarak çözümün sadece burda olacağını düşündüm. Lütfen biri beni ve herkesi bilgilendirmek adına bu foruma cvp yazsın.

Şimdiden teşekkürler...

Bir çok nedeni olabilir mesela:
- Yasal olmayan xp yuklemesi microsotf tarafından tespit edilmiş olabilir. Partitationu sıfırlamanız gerek

- Ram lerde sorununuz olabilir (Ram değişimi ile test edin)

- Hard diskte sorununuz olabilir.

kanımca anti yasal xp ile güncelleme yapılmış olması ihtimali üzerinde duruyorum

partitation magic veya benzeri programlarla hard diski sıfırlamanızı tavsiye ederim.
daha sonra xp kurulumunu deneyin.. bu başıma gelmişti xp cd sinde bazı dosyaları okuyamadığı uyarısı vermiş ve ben partitationu sıfırladıktan sonra aynı cd sorunsuz kurmuştu
Son düzenleyen _VICTORY_; 27 Haziran 2013 21:34 Sebep: Düzenlendi.