· Suyunda bulunan antioksidan nedeniyle kılcal damarları güçlendirerek, damar sertleşmesini ve felci önler. · Böbrek ve idrar kesesi hastalıklarında etkilidir. · İçerdiği potasyum nedeniyle tansiyonu dengeler. · Mide ve pankreas kanserinin tedavisine yardımcı olur. · İçerdiği folik asitten dolayı hamiliğin ilk üç ayında, daha fazla tüketilmesi önerilir. Folik asit, anne karnındaki bebeğin anomalilerini önler, bebeğin sağlıklı büyümesini sağlar. · İçeriğindeki yoğun C vitamini nedeniyle, organizmayı güçlendiren portakal, aynı zamanda vücuttaki yaraların, ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar. · Hastalıktan sonra nekahet devresini kısaltır. · Karaciğeri çalıştırır, safra salgısını artırır. · Mide ilacı yapımında kullanılan portakal kabuğu, aynı zamanda cinsel gücü artırır. · Kaynatılarak suyu elde edilen portakal yaprakları, spazm çözücü olarak kullanır. · Ateş düşürücü, terletici, solucan ve bağırsak kurtlarını düşürür. · Cildi güzelleştirir, kansızlığı giderir. ·Yorgunluğa ve sinir bozukluğuna iyi gelir.