Arama

Carlos Santana - Tek Mesaj #2

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Nisan 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben Harper Carlos Santana Berkeley



Carlos Augusto Alves Santana 20 temmuz 1947 de Tijuana (Meksika) da doğan Ünlü meksikalı gitar virtiözü. Büyük müzisyenin babası Jose Santana da bir Mariachi müzisyenidir. Çocukluğunda keman çalan Santana ondan haz alamayınca gitarı denemiştir. Daha 12-14 yaşlarında klüp türü yerlerde müzik yapmaya başlar. İlk grubu olan "Santana Blues Band" tamamiyle jazz ve blues tarzı müzikler yapar. B.B.king gibi büyük müzisyenlerden etkilenir..
Kertenkele hareketlerini andıran bir stille çalar gitarı. Sayısı 35'e yaklaşan stüdyo albümü ve iki katı kadar da volume, best of tarzı toplama kasetleri ve videolarıyla erişilmesi güç bir rekorun da sahibi aynı zamanda. Ülkemize iki kere konsere gelmiş bulunmaktadır.
Kendi adını taşıyan ilk albümünü 1969 da çıkarmıştır. Aldığı en büyük ödül "Rock and roll hall of fame"*. 99'da piyasaya çıkan geri dönüş albümü "Süpernatural" 9 grammy ödülü kazandırmıştır. Albüm 24.000.000 kopya satmıştır. "Shaman" ismili albümü 2002 yılında çıkmıştır ve bu albümdeki You're My Kind şarkısı büyük beğeni toplamıştır. Son çıkan albümü "All That I Am" isni taşıyor ve 2005 yılında piyasaya çıkmıştır. İnsanları gitarıyla büyüleyen gitaristin eşinin ismi Deborah Santana, çocukları ise Salvador Stella ve Angelica'dır.

5802 hero



01 Carlos Santana