Arama

Evcil hayat; Akvaryum - Tek Mesaj #4

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
17 Nisan 2006       Mesaj #4
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Akvaryumda Dekarasyon:

Taşlar:
images?qtbnANd9GcR WDeRyvSBN330dJPpgR fF1U7U hPJ nwESl8Nofv OtXIqRn
Tatlı su akvaryumları için örneğin granit ve bazalt uygundur. Yağdan kirlenen taşlar, maden taşları, kireç ve metal içeren taşlar akvaryum için uygun değildir, her ne kadar dekoratif gözükseler bile.

Her taşı kaynar su ile iyice temizleyin ve çok fazla taş kullanmayın . Taşların sürekli eşelemeye çalışan balıklar nedeniyle devreilmemesi için dekor oluştururken taşları silikon(yapı malzemesi olarak kullanılan silikon zehirli olduğundan sadece akvaryum silikonu kullanın!!) ile yapıştırın.


kök:
images?qtbnANd9GcQZjJEiosFKXgxYs7pROuv KT9IMCPa7Np8F6Uk92MTw vfBMyxMApWH47y
Pek çok evcil hayvan mağazasında bulabilen bataklık kökleri neredeyse tüm tatlı su akvaryumları için uygundur. (Doğu Afrika çiklitlerinin bulunduğu akvaryumlar hariç) Bataklık ağacı dekoratiftir ve çürümez. Düz ve verimsiz arazilerde yetişir ve çok iyi korunmuştur. Suyu emdikten sonra dibe oturur. Kökleri sadece akvaryumculardan almanız gerekir!. Kendi topladığınız kök veya tahtalar akvaryumun içinde çürüyebilir kirliliğe neden olabilecek maddeler açığa çıkarabilir. Hindistan cevizi ce salyangoz kabukları ilginç bir dekorasyon ve balıklar için saklanma yeri oluştururlar.

Teknik Ekipman:

Aydınlatma:
images?qtbnANd9GcRdmCki3zatrDW1SSJ24qS3hP63DBlM5RazwUG7DeAZI8j9924P
Sera floresan tüpler en ileri aydınlatma teknolojisi kullanılarak üretilmektedir. Uygun seceneklerde istediğiniz akvaryum modeline ihtiyaç duyduğumuz degişik türde aydınlatma ceşitleri vardır. Bitki akvaryumu için farklı diğer türler için farklı aydınlatmaya yarıyan modelleri mevcuttur. Bu modelleri akvaryumcunuza danısarak olması gereken flerosans modelini almalısınız. (Evlerde kullandığımız flerosan lardan çok farklı yapıları vardır )

Isı:
images?qtbnANd9GcT4GewrBMytRKkWrAj5b0lSIUrAXLZjssPaAum3n87cXQaoFMH1dA
Akvaryum balıkları genellikle yaklaşık 25 derece sıcaklığındaki suda yaşarlar. Bu nedenle akvaryum suyu doğru bir şekilde ısıtılmalıdır. Akvaryum ısıtıcısı watt ısı değeriyle sınıflanmıştır. Size gerekli ısıyı sağlabilecek watt değeri az ısınan odalarda litre başına yaklaşık 1,5 watt olarak hesaplayabilirsiniz. 25 watt ile 300 watt ve hatta daha yukarsı derecelerde ısıtıcı bulmanız mümkündür.

Aquarium Systems Visi-Therm ısıtıcı-termostat
Suya tamamen batırılabilen otomatik akvaryum ısıtıcı-termostatı.
Derece göstergesi sayesinde kolayca ayarlanabilir sıcaklık
Sıcaklığı ayarlandığı noktada sabit tutan termostat
Az yer kaplayan verimli ısıtıcı gövdesi
Uzun dönemli ve güvenli kullanım
Tutturucu çengelleri ve vantuzlarıyla birlikte