Arama


Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
19 Nisan 2008       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Çalışanlar imaj peşinde



Çalışan kadının iş dünyasındaki başarısı imajı ile doğrudan bağlantılı...

Ofisteki tarzınız çalıştığınız kurumun imajına paralel bir görünüm sergiliyorsa, verdiğiniz mesaj o işyerine ‘ait olduğunuz’ algısını yaratıyor.

Birey ve kurumlara yönelik makyaj eğitimleri ile kişisel ve kurumsal imajlara katkı sağlayan Akademi ve Eğitim Hizmetleri Müdürü Burçak Armağan, mevcut başarılarını imajları ile güçlendirmek isteyen kişi ve kurumlara makyaj konusunda tavsiyeler verdiklerini söyleyerek, talebin tüm sektörlerden ve çeşitli pozisyonlarda görev yapan kadınlardan geldiğini belirtti. Sözsüz iletişim biçimlerine, yani beden dilinin alanına giren imajı, makyajın güçlendirdiğini söyleyen Burçak Armağan, bilgilerini bizlerle paylaştı:

“Sözcükler fikirleri; imaj ise duygu ve tutumu anlatır. İletişimde en önemli uzuvlar gözlerdir. Sebebi ise görüşmelerin göz kontağı ağırlıklı olmasındandır. Sözsüz iletişimde kısık göz iletişim halinde olduğunuz kişide şiddet ya da kızgınlık çağrıştırır. Müşteri hizmetleri departmanında gelen şikayetleri karşıladığınız bir birimde çalışıyorsanız ve doğuştan kısık gözlere sahipseniz, makyaj tekniklerini kullanarak yüzünüzde ilgili ve yumuşak bir ifade yaratabilirsiniz. Makyaj ilk etapta size ruhsal olmasa bile fiziksel bir avantaj sağlayacaktır. Birçoğumuz kapalı ve özel ışıklandırma yapılmış akıllı binalarda çalışmaktayız. Siz de bu tip bir çalışma ortamındaysanız, makyajınızın olduğundan daha parlak ve yoğun görüneceğini bilerek hazırlanmalısınız. Tüm dünya genelinde kabul gören makyaj uygulaması, cildini hafif renklendirerek sağlıklı ve bakımlı bir görünüme kavuşturmaktır. Bunu sağlayacağınız en uygun tonlar kahve ve toprak tonları ile siyah, koyu kahve rimeller olacaktır. Elmacık kemiklerine hafif dokunuşlar ile uygulanacak doğal şeftali tonları ile sağlıklı ifadeye kavuşabilirsiniz. Aksi halde, tüm yüz, alın, burun kemiğine uygulayacağız allık ile öfkeden ya da sıkıntıdan kızarmış bir görünüme sahip olursunuz. Yüzünüzün anatomik yapısını, ifadenizin çağrıştırdığı duyguyu ve karşı tarafa verdiği mesajı yakından tanır, doğru makyaj teknikleri ile bunları düzeltirseniz, kısa sürede göreceksiniz ki imajınız sizi değil, siz imajınızı yönetiyor olacaksınız.”