Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
21 Nisan 2008       Mesaj #2418
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
zafersumeyra adlı kullanıcıdan alıntı

bu kadar mesajın içinde cvp gelir mi bilmem ama sorunumu bir örnekle anlatayım diyelim ki bir dosya indireceğim, açılan o küçük onay penceresinde evet bölümü yok. mesela sık kullanımlara bir site eklemek istiyorum, ekle deyince yine onay kutusunda ekle bölümü çıkmıyor,iptal falan yok yani!yardım???

En basit şekilde söylemek gerekirse Internet tarayıcınız bozulmuş. Vista kullanıcısıysanız internet explorer için çıkarılmış güncelleştirmeler var. Güncelleştirme yapılmadan kullanıldığında söylediğiniz tarzda birçok hataya maruz kalınıyor. Microsoft un yaptığı işletim sistemi hiçbir zaman % 80 lere ulaşmayan bir erişim sağlıyor. Yani demek istediğim çıktıktan bir ay sonra bile bir sürü hatalara bir sürü güncelleştirmeler yayınlıyor. Windows XP kullanıcıysanız internet tarayıcınızı kaldırıp (tamamen kaldırma; kayıt defterinden ve de program files - Kullanıcı adı altındaki tarayıcıyla ilişkili klasörleri de silmelisiniz) tekrar kurun.

Alıntı
tarçın adlı kullanıcıdan alıntı

SELAM BEN VİSTA HOME PREMİUM KULLANIYORUM SON 1 AY YADA 2 AYDIR İNTERNETİMDE PROBLEM ÇIKIYOR ESKİDEN MESSENGERIDA KULLANIMIYODUM ŞİMDİ MESSENGER VAR AMA İNTERNET SAYFAM AÇILMIYOR
HİÇ BİR SAYFAYI AÇMIYOR
SERVİCES PACK 1 DEN Mİ KAYNAKLANIYOR VİRÜSTENMİ ANLAMADIM VİRÜS TARAMASI YAPIYORUM (ANTİVİR) ONDADA BİŞİ ÇIKMIYOR
HİZMETLER KISMINDAN Bİ YERE BAKMIŞTIM ORADA İNTERNETLE İLGİLİ BÜTÜN BAĞLANTILARIM KOPMUŞTU ????
BİDE ANLAMADIĞIM İNTERNETLE BÜTÜN BAĞLANTILARIM KOPMUŞSA BEN MESSENGERI NASIL KULLANABİLİYORUM
ŞAŞTIM KALDIM
FORMAT ATMAK İSTEMİYORUM. SEBEBİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM
BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ
LÜTFENNN

Hizmetlerden baktığınızda ağ hizmetleri ile ilgili herhangi bir bölümü kapatmış olabilirsiniz veya sizden ayrı olarak kendince bi değişiklik yapmış olabilir. Size olması gereken hizmetlerin olması gereken şekillerini yazayım kısaca.

Ağ bağlantıları = Elle
Ağ depo arabirim hizmeti = Otomatik
Ağ konumu tanıma = Otomatik
Ağ listesi hizmeti = Otomatik
DNS İstemcisi = Otomatik
IP Yardımcısı = Otomatik

Son söylemek istediğimde Internet Explorer kullanıyorsanız, Windows Bileşenlerinde herhangi bir bozulma olabilir diye düşünerek Firefox, Opera veya herhangi bir internet tarayıcısı deneyerek öğrenebilirsiniz. Messenger dan ulaşıp da tarayıcı üzerinden gidememe durumuna dayanarak böyle bişey yapabilirsiniz.

Bunlarla da hiçbir şekilde sonuç alamıyorsanız format atmaktan başka pek bir çare gözükmüyor. Ancak sorun yaşamamak için formattan hemen sonra masaüstü ekranı geldiğinde yapmanız gereken ilk şey güncelleştirmeleri ve de sonrasında da Servis Paketi 1 i yüklemelisiniz ki sonrasında programlar çalıştığında herhangi bir hata veya problemle karşılaşmamak için