Arama


Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
25 Nisan 2008       Mesaj #3
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Düğün Pastası
Düşlerin Gerçege Yansıması Düğün Pastası Hayatı Paylaşmak Üzere Bir Araya Gelen Bir Çift yüregin Beraber Geçirecekleri Bir Ömre Ait Duygularını Sevdikleriyle Paylaşma İstegini Sembolize Eder.
İşte düğünlerin en tatlı anısı... Birbirinden göz alıcı tasarımlarda hazırlanan bu özel pastalar nefis tatlarıyla da düğünün unutulmazları arasında yer alıyor. Çok katlı düğün pastaları yerlerini gittikçe daha az katlı ama daha gösterişli tasarımlara bırakıyor. Özel motifler, değişik süslemeler taşıyan bir model yaratılacaksa pastalar, çoğunlukla maket olarak düzenlenip, sadece gelin ve damadın ilk dilimi kesmelerine uygun şekilde hazırlanıyor. Bembeyaz ya da renkli kremayla kaplı pastanızı taze meyveler, çiçekler, melekler, yıldızlar, kalpler, uğur böcekleri, inci topları, kelebekler, fiyonklar, deniz kabukları, kuşlar, balıklar, nazar boncukları gibi düğün konseptine uygun bin bir çeşit aksesuarla süsleyebilirsiniz. önce rengi belirleyin!
Pastanızı seçerken birçok şeye dikkat etmeniz gerekiyor. Unutmayın bu işin de kuralları var. Öncelikle pastanın renk seçimi çok önemli. Bunun için ilk dikkat edilecek şey mevsim. Pastalar özellikle düğünün yapıldığı mevsime göre farklılık gösteriyor.Pasta da renk ve tasarımıyla düğünün bir yaz düğünü olduğunu hemen belli etmeli. Yaz düğünleri için daha çok fresh tadlar tercih ediliyor.
Bir Dügünde Yemek Olarak Ne İkram Ederseniz Edin Son Noktayı Pastanız Koyacaktır. Uzun Yıllar Kıldan Çıkmayacak ve Herkesin Harikaydı Diyerek Hatırlayacagı Bir Düğün Pastası İçin Yeni Pastalara Bir Göz Atın.
Pastanızın klasik, sportif ya da modern bir tasarımla hazırlanması, düğün konseptinize bağlı olarak değişebilir. Ama pastanın lezzeti ve tasarımının yanı sıra, konuklarınıza yapabileceğiniz sürprizler olduğu nuda unutmayın. gelin ve damat pastasını keserken aynı pastanın minyatürü dağıtılıyor konuklara. Bu arada pasta ve nikah şekeri arasında da bir uyum olsun diyorsanız, o da mümkün. Nikah şekerlerini, pastanın tasarımına uygun bir sunumla hazırladığınızda, her bir detayın üzerinde özenle durmuş oluyorsunuz. Ama bu özenli hazırlık süreci için en az bir hafta ile 15 gün öncesinden siparişinizi vermelisiniz.
Fiyatlar, dilim fiyatı ile pastanın tasarım ve sunum şekline göre değişiyor.Kışın krem rengi ve beyaz, yazın ise sarı, pembe, somon renkleri ile melek motifleri ve canlı çiçek kullanılan pastalar daha çok kullanılıyor. Ayrıca pastanın gelinliğin ve damatlığın rengine uyum sağlaması çok önemli.Bunun için kullanılacak en uygun renkler; beyaz-sarı, beyaz-somon, beyaz-pembe gibi beyazla beraber kullanılan renkler.
Pasta seçiminde dikkat edilmesi gereken ve farklılık yaratan diğer bir unsur ise düğün mekânı. Havuz başı ve bahçe gibi açık mekânlarda yapılan düğünler için katlı pastalar çok daha uygun bir seçim. Bunun nedeni ise pastanın kalabalık içinde rahat olarak görülebilmesini sağlamak. Ama otel ve salon gibi kapalı mekân düğünlerinde ve küçük salonlarda ise az katlı ama dekoratif ve gösterişli pastaların kullanıl ması daha uygun oluyor. Ayrıca çok büyük düğün organizasyonlarında her davetli için ayrı hazırlanan tek kişilik küçük pastalar veya her masa için tasarlanmış pastalar da kullanılıyor
Düğünlerin en tatlı anısı:
Pasta verimliliğin ve iyi şansın sembolü olarak kabul edilir. Eski dönemlerde, düğün törenlerinin sonunda gelinin başında ekmek kırılır mış. Davetliler de şans getirmesi için ekmek kırıntılarından alırmış. Orta çağda gelin ve damat küçük ekmeklerden oluşan bir hale içinde öpüşürlermiş. 17. yy'da bir Fransız aşçı, bu ekmeğe daha güzel bir şekil vermiş ve ilk düğün pastasını ortaya çıkarmış.


Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 15:41