Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
28 Nisan 2008       Mesaj #2442
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
tktbekir adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar ben jwin spw 211 6Mpixels veb cam aldım.Ürün üzerinde vistada çalıştığı yazıyo ancak driverı yükledikten sonra cam simgesi X lı görünüyo yani disconnected yazıyo.Ben vista business 64bit kullanıyorum.Bu cam hakkında bilgisi olan varmı yada benim yanlış yaptığım bişey.
Teşekkürler

Ürünün kendi sitesinde bakıldığında 500k olarak gözüküyor. Bu ürünün üzerinde bi oynama yapılmış olabilir. Yani optik değiştirilerek 500k dan 6MP ye yükseltilmiş diye. Ayrıca driver ında da Vistaya uyumludur diye bir ibaresi yok. Kullandığım web kameranında Vista için driver ı bulunmuyor ancak XP için olanı yüklediğimde hiçbir sorun olmadı.

Aşağıda verdiğim linkteyle sizin kameranız aynıysa orada bulunan driver ı indirin. Kamera driver ını kaldırın, USB yle bağlantısını kesin ve sistemi yeniden başlatın. Sistem yeniden açıldığında kamerayı USB ye takın ve gelecek olan aygıt yöneticisinin yükleme penceresinde driver ı gösterin (indirdiğiniz rar içindekileri bi klasöre çıkartın ve bunu da masaüstüne yapıştırdığınız zaman sizin için daha kolay olur) ve böyle yükleyin. Yüklemiyorsa indirdiğiniz dosyanın için kurulum yapın tekrar. Yine de olmazsa gayri-resmi olarak bu kameranın Vista driver ını aramanız gerekecek.

JWin spw 211