Arama


KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
30 Nisan 2008       Mesaj #4
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
Deccal
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İsa'nın ikinci kez yeryüzene gelmesinden önce insanlığı kötülüğe ve imansızlığa yönelteceğine inanılan hükümdar.
İslam literatüründe kıyametten önceki son dönem olan ahir zaman'da Deccal’ın ortaya çıkacağı ile ilgili hadisler mevcuttur. Ancak bu konuda bir ayetin bile bulunmaması ilginçtir. Bu konudaki hadislerin peygamber döneminden sonra, İslam'a geçen Yahudi ve Hristiyanlarca oluşturulduğu düşünülse de güvenilir islam alimlerince bu yanlış bir düşüncedir. Çünkü ehli sünnet alimleri`nin titizlikle oluşturduğu hadis kitaplarında da deccal ile ilgili bir çok hadis vardır. Yahudi ve Hıristiyanlarca uydurulduğu düşüncesine gelince, islam alimleri`nin bildirdiklerine göre deccal bu dinlerin peygamberleri tarafından da bildirimiştir. Yani her peygamber deccal hakkında ümmetini uyarmıştır. Eski Ahit ve Yeni Ahit'de benzer bir varlıktan bahsedilmektedir (Anti-Mesih, Anti-Christ).
Deccal'den önce 32 adet küçük deccalini geleceği, İslâm'da hadislerde zikredilir. Bu kişiler, Deccal'in hilâfına ancak yöresel etkileri olacaktır. Bütün deccallerin ortak özelliği, "tek gözünün kör" olması, yâni dünyâyı görmesi, maddî açıdan durumu düzelteceği, fakat dînî konularda gerileme getireceğidir. İnsanların inancını kendine "taptırarak", kendini kurtarıcı olarak göstererek ve kendisine "inanmayanları" tâkip edip öldürerek bozacaklardır.
666 sayısının kendisiyle bağlantısı bahsedilir. ibranice 666, www harflerine denk geldiği için türkiye' de bu olay, dabbe adlı filmde işlenmiştir. (internet olarak görülmesi) bir eşekle dünyayı gezip milleti kandırmaya çalışacağı ve büyük kitleleri kandıracağı söylenir. kızıl saçlı ve tek gözlü olan deccalin iki kaşının ortasında 'kefere' (kafir) yazar.
ünlü felsefeci wilhelm friedrich nietzsche' nin 'isa- karşıtı' olarak dilimize çevrilen kitabının adıdır. (der antichrist) -- ancak öbür gündür benim olan. kimileri öldükten sonra doğar-- harry potter' ın son kitabında harry isimli karakterin ölümü göze alıp önce ölmesi ardından ölmediğini fark edip zafere ulaşması üzerine yapılan kurgu; kitap ile rose croix tarikatının alakası olup olmadığını kimi insanlara düşündürmüştür.