Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
07:44, 4 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 11 Aralık 2025 - 07:48
Arama
MaviKaranlık Forum
Beyaz Ölüm
-
Tek Mesaj #25
GusinapsE
Ziyaretçi
22 Nisan 2006
Ziyaretçi
UYUSTURUCU KULLANANA NASIL YARDIM EDEBILIRIZ ?
Hiç kimse, sadece uyusturucu kullanimi hakkinda ikazda bulunmakla ve uyusturucularin tehlikelerini anlatmakla uyusturucu afetine karsi yeterli tedbir alinabilecegi zannina kapilmasin . hatta sadece bu sekilde hareketle yetinmek, kismen aksi tesir de yapabilir. Etkili tedbir olarak, çocuklarin ve gençlerin ; "Uyusturucuya Hayir!" diyebilecek duruma getirilmesi lazimdir. Bunun için kendilerine olan güvenlerinin arttirilmasi, güçlükleri yenebilmeleri ve kendilerini hayata hazirlamalari hususunda onlara her firsatta yardimci olunmasi gerekmektedir. Uyusturucu kullaniminin isaretleri olabilecek davranis sekillerini teshis ederek, gecikmeden gerekli tedbirlerin alinmasi önemlidir. Bu görevlerin basari ile yerine getirilmesi de okul doktoru ve ögretmenler ile okul aile birliginin devamli isbirligi büyük fayda saglayacaktir. Uyusturucu bagimlilari, tibbi tedaviye ve rehabilitasyona muhtaç olan hastalardir. Uyusturucu kullanimi ne kadar erken fark edilirse, bagimlinin kurtulma sansi o kadar yüksektir. Bunun için bagimlinin anne ve babasi ve kendisi derhal ilgili doktora basvurmalidir. Tedaviyi yürüten doktor narkotik sube ile birlikte çalisir ve bagimliya hiçbir sekilde ceza verilmez, tedavisi için gereken her türlü yardim yapilir.
Alkol-Madde kullanimi olan gençlerde ailenin yaklasimi:
1. Sorun ortaya çikmadan önce bilgi, duyarlilik ve önlem alma
.
Alkol ve madde kullanimina zemin hazirlayan ve bu riski arttiran nedenleri ve kosullari önceden tanima, düzeltme ve tedavi için Çocuk/Ergen ve Eriskin Psikiyatri birimleriyle isbirligi içinde profesyonel yardim.
2. Soruna karsi duyarli olma ve erken fark etme.
A- Çocugu/genci iyi tanima, anlama, gözlemleme, izleme.
--Çocugun/gencin duygu, düsünce, davranis özelliklerini tanima,
-- Arkadas iliskileri, okula/ise uyumu, okul/is basarisini izleme,
-- Duygusal-davranissal durumlari, kimlik gelisimi, gelecek beklentisi, toplumla iletisimi vb. konularda sorunu olup olmadigim anlama,
-- Davranislari, uyumu ve basarisinda degisiklikler ve bozulma olup olmadigim izleme, gözlemleme,
B. Çocugun/gencin ruhsal ve toplumsal açidan belirgin bir uyumsuzluk olarak nitelenebilecek özelliklerini fark etme, önemseme, profesyonel yardim arama.
3. Sorun ortaya çiktiktan sonra çözüm çabalari.
A- Soruna yol açan ve sürdüren nedenleri ve durumlari belirleme.
Sorunun ortaya çikmasina ve sürmesine yol açan olasi ailesel, ruhsal, toplumsal nedenleri ve durumlari, sorunu yasayan gencin kendisi ve profesyonel yardimla birlikte dikkatle gözden geçirme, tanimaya çalisma.
B- Soruna yol açan ve sürdüren neden ve durumlari olabildigince degistirebilmek için genç ile birlikte bir aile olarak tedavi olanaklarim deneme.
Yardim Alabilmek için Danisabileceginiz Saglik Kuruluslari
AMATEM-ist. Bakirköy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi
A.Ü. Tip Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dali
Gazi Ü. Arastirma Hastanesi
Manisa Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi
Elazig Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi
Yakininizdaki Kuruluslardaki Psikiyatri Uzmanlari
Yesilay Cemiyeti Genel Merkezi
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat