Arama

Mafya - Tek Mesaj #33

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
22 Nisan 2006       Mesaj #33
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
RUS MAFYASI (ORGANIZTSYA)


Onlarca yil Avrupa’yi, hatta dünyayi dehsete götüren Italyan mafyasi’nin zayiflamasi en çok Rus organize suç gruplarinin isine yaramistir. Berlin duvarinin yikilmasindan sonra is hacmini yüzlere, binlere katlayan Rus mafyasi “Organiztsya”, tüm Avrupa, hatta Afrika ve denizasiri ülkelerde bile yasa disi egemenligini kanitlamistir.

Rus mafyasi, yillik 200 milyar dolarlik cirosu ile organize edilmis örgütler arasinda birinci siraya oturmustur. 114 bin aktif elemana ve sayilari 3 milyona ulasan yandaslara sahip olan Rus örgütlü suç gruplarinin en önemli faaliyet alanlarini; antik esyalarin çalinmasi ve bunlarin batiya kaçakçiligi, fuhus, oto kaçakçiligi, silah ticareti ve uyusturucu kaçakçiligi olarak tanimlayabiliriz. Diger birçok faaliyetleri de bu listeye ekleyebiliriz. Ancak en çok karsilasilan suç tipleri bunlardir.

Rus organize suç gruplari; iç ve uluslararasi piyasalarda faaliyet gösteren, prototip firsatçi örgütlü suç gruplari içerisinde degerlendirilmektedir. Tipki Sicilya mafyasinda oldugu gibi, diger rakip örgütlü suç gruplarini tasfiye etmek suretiyle kendi bölgelerinde kontrolü elinde tutmak amacina yönelik yerel düzeyde faaliyetlerini yogunlastirmaktadir. Uluslararasi düzeyde de; kaçakçilik veya otodan silaha, tibbi malzemeden ham maddeye kadar kar imkani saglayan her türlü yasa disi faaliyetlerdeki hünerlerini de sergiledikleri yakinen bilinmektedir.

Rus mafyasinin en etkili klani “Solntsevo” yani Günes Tugayi’dir. Adini Moskova’daki bir semtten alan bu klan, Rus mafyasinin Avrupa’daki en etkili koludur. Berlin, Viyana ve Roma’yi kendilerine üs olarak seçmislerdir. Zaten, en azili babalarindan biri olan Yuri Essin’de halen Roma’da tutuklu bulunmaktadir.

Eski Sovyetler Birligi’nin kalintisi bazi Polit Büro üyelerinin intikamlarindan çekinen Rus mafyasinin babalarinin, simdilik Avrupa baskentlerinde yasayarak irtibat müesseseleri araciligiyla ülkedeki örgütlerini rahatça yönettikleri ve burada konuk olduklari ülkelerin mafyalari ile de isbirligine girdikleri bilinen bir gerçektir. Hatta buralarda, “royalties” yani telif hakki olarak kazançlarindan yüzde vermektedirler. Özetle, mafya örgütleri arasinda da know-how veya joint venture seklinde ekonomik anlasmalar olabilmektedir. Örnegin, bugün Almanya’da gayrimenkul piyasasini özellikle, Wiesbaden’de, elinde bulunduran Italyan Camorra örgütü, Rus mafyasi adina toplu konutlari satin almaktADIR