Arama


Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
1 Mayıs 2008       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi


orgukupe



Son zamanlarda örgü modası tasarımcıların podyumlarda kullandığı detaylar arasında yer alıyor. Hırka, atkı, bere, çanta gibi aksesuarlar bir yana takılar bir yana çeşitli geleneksel el işi modellerini el becerisi olan herkes uygulamaya başladı. Geçtiğimiz yaz Çeşme Alaçatı taraflarında tatil yaparken Alaçatı’nın sevimli ve bir o kadarda modern alışveriş sokağında iğne oyasından küpeler yapıp satan bir teyze ile kısa bir sohpetimiz olmuştu. Halka şeklinde metal yuvarlak küpenin içine iğne oyası işlemişti ve 15 YTL’ye satıyordu. Türkler’den çok fazla alan olmasa da turistlerin ilgisini çektiğini söylemişti. Türkler herhalde içlerinden şunu geçirmişlerdir, ne kadar basit iğne oyasından küpe bende yaparım bu parayı bu takıya bayılmaya ne gerek varMsn Happy Çeşme Alaçatı ile ilgili haberlerimi “mekan önerileri” kategorimden inceleyebilirsiniz.

Çiçek motifinden yaptığım örgü kemeri daha önce sizlerle paylaşmıştım. Kemerin yanında yaka iğneleri, saç bandı ve örgü takılar tasarlamaya devam ettiğimi ve zaman zaman sizlerle de paylaşacağımı söylemiştim. Bu pembe çiçek motifli ve incili küpem de bunlardan biri, henüz takılarda kullandığım çiçek motiflerini kolalayıp kullanmadım ama çok akıllıca olduğunu düşünüyorum bu küpelerden uygulamak isteyenlerin aklında olsun örgü çiçeklerin daha sabit durması açısından kola yapılabilir.

orgukupeyapimi


Bu çiçek motifinin diğerinden tek farkı iki tane yaprak tanesini örmeden modeli oluşturmam, renkler çok soft ve hoş oldu ben çok sevdim. Örgüden yaptığım diğer küpe, bileklik ve kolye modellerini de önümüzdeki günlerde paylaşacağım.

Malzemeler

-Renk renk ince dantel kukaları

-0,5 numara tığ

-İnci ve istediğiniz renkte cam kaliteli boncuklar.

-Küpe klipsi ve uzun yuvarlak uclu çiviler.