Arama

Sanat Etkinlikleri - Tek Mesaj #2

djwerrt - avatarı
djwerrt
Ziyaretçi
22 Ekim 2005       Mesaj #2
djwerrt - avatarı
Ziyaretçi
alijaak3re

Galeri Artist Ekim Ayında Ressam Artur Alija, Ressam İnal Okçetin ve Heykeltıraş-Ressam Erol Uysal ı konuk ediyor. Sergi, 4 Ekim 28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

BAHÇEYE ÇIKAN, MEYDANDA GEZİNEN GÜZELLİK VE SUÇUN RESSAMI
Bahçelerin, bahçelerdeki sevinç ve korkunun; düşlerin, düşlerdeki umut ve kırgınlığın; şehir meydanlarının, meydanlarda geçip giden, kalabalığa karışan güzelliğin, gizlenen iyilik ve suçun ressamı Artur Alija, İstanbullu sanatseverlerle tanışıyor.
Çalışmalarını Berlin'de, dünya çokkültürlülüğünün yeni merkezi Oranienstrasse'de sürdüren Alija'nın kadrajlarında kenti yeni yüzyılın trendsetteri yapan bütün çoğulculuk figürleri buluşuyor.

Ve dünyaya örnek olma misyonu üstlenmiş bir kentin bütün sürprizleri. Eleştirmenlerin figüratif resimde düşsel boyutu ve kendi deyimi ile "krimi"yi en iyi yakalayan genç Avrupalı ressamlardan biri olarak nitelediği Alija'nın bir zamanlar dünyanın en kapalı sistemlerinden biri olan Arnavutluk'u terk ederek geldiği dünyanın en özgür kentlerinden biri olan Berlin'le karşılaşması, disiplinli bir teknikle taşkın bir özgürlük duygusunun bileşimini bir zenginlik ve gerilim olarak yansıtıyor tuvale. Artur Alija, şaşırtıcı sanat serüveninde Berlin'den sonra İstanbul'un önemli bir moment olacağı kanaatinde. Artur Alija
24.01.1969 Tiran/Arnavutluk'ta doğdu.
1982-1986 Tiran Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim
1986-1990 Tiran Güzel Sanatlar Akademisi'nde anıtsal heykel ağırlıklı eğitim
1990-1992 Yunanistan'da ikonografi eğitimi
1992 Berlin
1992 Berlin'de ilk sergi
1993 Britzer Parkı için heykeli satın alındı
1994 Interglotz Galeri'de sergi
1995 Galeri Münsterland'da sergi
1997 Treptow'da, 3.Etage "sarı" konulu sergi
1998 Jens Jenssen'in "Amerika" filminin dekoru
1999 Yahudi Müzesi'nin model çalışması
2005 Heinrichplatzda bireysel sergi

Tarih : 4-28 Ekim 2005
Yer : Galeri Artist Fulya
Adres : Ayazma Cad. No: 4 (Otim Binası Karşısı)
İstanbul
Tel : (212) 227 68 52





Galata Fotoğrafhanesi Sergisi
Akif Hakan celebi ak
Sokağa dönük sergileme sistemiyle, daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedefleyen Galata Fotoğrafhanesi Vitrin Sergilerinin Kasım ayı konuğu Fotom.net koleksiyonu.
Sanata objektif bak fotoğrafı göreceksin! sloganıyla 2002 yılından bu yana hizmette olan www.fotom.net oluşturduğu platform ile Türkiyede online fotoğraf satışı yapan ilk ve tek web sitesidir. Aynı zamanda Türkiyede fotoğraf satın alma bilincinin oluşmasına destek olmakta ve Türk fotoğraf koleksiyonculuğunun, sanatının gelişmesine, yurt dışına açılmasına ön ayak olmaktadır.

Yeni yıla yaklaştığımız bu günlerde, fotom.net sergi sezonunu Bu yılbaşında sevdiklerinize orijinal bir hediye! Sloganıyla 12 Kasım - 18 Aralık 2005 tarihleri arasında Galata Fotoğrafhanesinde başlatıyor.
Fotom.net bünyesindeki 15 değerli sanatçının, 15 fotoğrafından oluşacak olan sergi; izleyicilerin, fotoğrafları orijinal, imzalı, sertifikalı olarak, dilediği boyutlarda satın alabilme imkanını sunacak.
Ersin Alok, Orhan Cem Çetin, Ömer Orhun, Murat Germen, Merih Akoğul, Laleper Aytek, Muammer Yanmaz, Hüsnü Atasoy, M. Emin Atlan, K. Uğur Varlı, Aykan Özener, Akif Hakan Çelebi, Mehmet Turgut, Özlem Büyükakgül ve İlke Veral ın fotoğraflarından oluşan sergi açılış kokteyli 5 Kasım 2005 Cumartesi saat 19.30da Galata Fotoğrafhanesinde yapılacaktır. Fotom.net sergileri 12 Aralık 2005 tarihinden itibaren farklı 40 eserle Fotoğraf Vakfı bünyesinde devam edecektir. FOTOM.NET www.fotom.net
Atilla Aydemir 0537 513 37 33 / 0212 347 50 53
Başak Sok. Altın Apt. 4/33 B Gayrettepe/ İSTANBUL

Tarih : 12 Kasım-18 Aralık 2005




Hayat ve Kör Talih
nazan azeri ak
Karşı Sanat Çalışmaları, 19 Ekim-19 Kasım 2005 tarihleri arasında Gül Ilgaz, Nazan Azeri ve Nancy Atakanın birlikte oluşturdukları Hayat ve Kör Talih sergisini sunuyor.
Kör talih deyimi batı toplumlarında pek karşılığı olmayan, içerik olarak buralara özgü. Ne yapsam olmuyor anlamını içerir. İçinde olumsuz durumdan hem bir sızlanma hem de onu kabullenme sezilir. Hayatın akışı içinde, ümitsiz gibi duran bu durum, Her işte bir hayır vardır. Dediğimiz durumlara da sebeb olabilir. Birileri Üzüm üzüme baka baka kararır misali açgözlülükle azıttıkça; bu birilerinin açgözlülüğü ne yazık ki başka birilerinin kör talihi olmaktadır. Ama kör talihine yanmak zorunda olanlar bu durumu Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu misali sonradan öğrenmektedirler.
Sergi konsepti sanatçılar tarafından kendi anlamı yanında tüm yan ve dolambaçlı anlamları ile birlikte düşünülsün istenmiştir.

Nancy Atakan Seyirci isimli işinde olaylara hiç müdahale etmeksizin onları sadece izleyebilen kendi siluetini kullanıyor. Farklı mekanlarda izlediğimiz siluet, her an kendisi de vurulabilir olmanın potansiyelini taşıyor. Onu izlemekte olan bizi de kendisiyle eşitliyor. Büyükannemin Dantelleri, göç, bir devrin yok olması, gizli tutmak, gizli tutulanı sandıktan çıkarıp sonradan ona dönüp bakmak konuları üzerine odaklanıyor. Kör Kesişmede Amerikalı tanıdıklarına internet aracılığıyla sorduğu sorular üzerinden, onların Türkiye ve Türkler hakkındaki klişe önyargılarına yer veriyor. Bunları medyadan imgelerle yan yana getirerek enstelasyon biçiminde sergiliyor. Hayatın Akışı üzerine işi ise anne-çocuk ilişkileri ve bu ilişkiler içinden hayatın akışını irdeliyor.
Nazan Azeri Düş Rolleri isimli fotoğraf dizilerinden oluşan çalışmasında ikinci el giysiler ve sıfır noktasına itilmiş hayatlar arasındaki karşılaşmalara odaklanıyor. Bu karşılaşmalardaki rastlantıları ve oyunları serbest bırakarak ortaya çıkan yaşama sevinci ve canlanan ruhu yakalamaya çalışıyor. Farketmek istemediklerimizi fark edilir kılarken, gruplanmış imgeler güncel durumlara ironik göndermeler yapıyor. Sürüklenmek te eskimiş giysiler yerlerde sürüklenerek evden çıkarılıyor. Onlar gönülsüz olmakla kaçınılmaz olmak arasındaki trajedinin aralığında duruyor.
Gül Ilgaz Salıncak isimli video çalışmasında, kör talihe maruz kalmışlıktan özgürleşme çabasına yönelik imgelere yer veriyor. Düşüş ise belli bir var olmanın talihle ilişkisi ve çıkışın ardındaki düşüş üzerine. Sergi Pazar günleri hariç 11:00-19:30 saatleri arasında izlenebilir. İstiklal Cad. Elhamra Han. No: 258 Kat 2 Beyoğlu
Tel: (212) 245 15 08 Faks: (212) 245 37 00
info@karsi.com
www.karsi.com

Tarih : 19 Ekim-19 Kasım 2005
Son düzenleyen asla_asla_deme; 3 Kasım 2010 22:42