Dünya'da kullanılan ortak yabancı hepimizin bildiği gibi İngilizce'dir.
İkinci sırada ise İspanyolca gelir..
Türkiye'de genellikle İngilizce öğrenenlerin, öğrenmeye çalışanların genel bir problemi vardır, "karşıdakinin ne dediğini anlıyorum ama cevap veremiyorum.." Bu pratik eksikliğinden meydana gelen bir problemdir.
Bunu aşmak için yabancı şarkı dinlemenizi, yine yabancı kanalları izlemenizi tavsiye edebilirim.. Kısa hikaye kitapları okumak ve hikayeleri kasetten dinlemek de yararlı olur.
Kasetten okunan hikayeyi kitaptan takip ederseniz, hangi kelimenin nasıl telaffuz edildiğini ve nerelerde kullanıldığını daha iyi kavrarsınız..
Aynı şekilde bu şarkı sözleri için de geçerlidir. Şarkı sözlerini takip ederek şarkıyı dinlerseniz daha kolay anlarsınız ve aklınızda kalır.
Ama en önemli olanı İngilizce bilen biriyle veya yabancı biriyle konuşmak, pratik yapmaktır..
İş yaşamının vazgeçilmez bir parçasıdır İngilizce.. Bugün karşınıza çıkmadıysa, yarın öbür gün mutlaka çıkacaktır..
Ve artık dünya öyle bir hal aldı ki sadece İngilizce de yeterli gelmiyor. İkinci bir yabancı dil var mı diye soruyorlar iş görüşmelerinde..
Benim size tavsiyem eğer bilmiyorsanız mutlaka öğrenin, bilip de kullanmıyorsanız mutlaka pratik yapın çünkü kullanmadıkça unutursunuz..
Ayrıca ben de yardımcı olabilirim, soracağınız birşey olursa mutlaka cevap veririm..
Unutmayalım;
Bir lisan bir insan...