Arama

Ebeveynler ve Çocuklar - Tek Mesaj #98

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2006       Mesaj #98
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eğer Harward’a gitmekten hoşlanmayacaksa ona sevgi çevresiyle onun sosyal veya bilişsel gelişimini sağlayacak şekilde uyarmalıyız. Böylece iyi bir şey yapmış oluruz. Biz onlarla birlikte olmayı denemeliyiz, onları gelişirken bizden ayrılarak hata yaparak düzenli yara izlerine sahip olmalarını önleyeceğiz. Bu onların mutluluğunun ve iyi olmalarının nedeni olacaktır. Bunların tamamı ve bu yüzden biz çocuklarımızdan zevk almalıyız. Çünkü onların varoluşu bizim için ödüldür. Bu korkutucu bir düşünce midir yoksa anne ve babaların oltadan kurtulmak mıdır (sorumluluktan kaçmak mı olur?) Birçok anne baba gibi “şimdiye kadar anne babalık üzerine birçok edebiyat parçaladım. Beyaz Sarayda yaptığım konferanslarda çocukların algılama kabiliyeti üzerine konferanslar vardır. Kısa bir süre önce yine de bu okuma işini pek de dikkate almadığımı farkettim. Tabii ki bu sıkıldığımdan dolayı değil (yine de doğruluk payı var). Fakat bu işte garip bir zevk alma ve tebrik etme isteğiyle karışık bir duygu. Fakat yapılan bu iş son derece itici hale gelmiştir. Anne babaların kendilerini çocuklarına adaması konusundaki uykusuz geceler birkez çocuksuz geçen bir hayat hakkındaki tüm bu çocukca konuşmaları herkes biliyordu. Biz ne yapıyoruz konusundaki üstelemeler tuvalet eğitiminden tutunda gece yatarken neler yapmaları gerektiği konusuna kadar en ince ayrıntıları bile mükemmele ulaştırma çabası bütün bunları alışılır hale getirecektir. Bana göre Judith rich Harris’in kitabındaki bu eserdeki en inanılmaz ve mükemmel olan şey dinle ilgili olan taraflarını serbestliğe kavuşturma girişimidir. Aynı zamanda çocuk ve anne baba arasındaki o saf bağın kopmaması için bizi teşvik etmesidir. Birçok insanın şimdiye kadar hiç yüz yüze gelmediği en ağır etiksel başkaldırı olduğu söylenir... Anne baba ve çocuk arasındaki o sıcak ilişkiye göre sevme işi birçok insanın şimdiye kadar hiç yüz yüze gelmediği en ağır etiksel başkaldırı olduğu söylenir. Shakespeare bu ünlü deyimi “benim sıcak ilişkilerime göre sevme” deyimini bir sevgilinin dudakları arasında değil fakat babasına hitap eden küçük bir çocuğun ağzında vermiştir. Karı koca arasındaki ilişkiden anne baba ve çocuk arasındaki bağdan daha fazla tıpkı Shakespear’in eserindeki Lear’ın çok geç farkettiği bir şey olan bu bağ bu sıcak bağın koşulsuz yeminini oluşturmaktadır.
yazı tek bi msja sıgmadıgı için böle oldu(Msn SadMsn Sad: