Yönetimin Dikkatine
Da Vinci komşum olsaydı, eline fırça almasaydı, heykel nedir bilmeseydi sihirli ellerindeki o gücü kullanmasaydı sümüklü komşum olarak hayatına devam ederdi. Şişko Leo olarak hatırlardım onu. Güç ellerindeydi beynindeydi kullandığı için efsane oldu.
Peki Türkiye’nin en büyük sportif gücü kim? Fenerbahçe SK. Bunu yaratan kim? Aziz Yıldırım ve ekibi. Tam olarak kullanılyorlar mı? Tartışmaya açık.
Bu imkanlar eğer kullanılırsa bir anlam ifade eder, kullanılmadığı müddetçe zayıfla farkın olmaz olsa bile belli olmaz. Fenerbahçe bir spor kulübüdür, Ltd şirket veya A.Ş. değil öyle olsaydı başarı karlılık Ciro ve büyüme ile ölçülebilirdi ama burada kriter sportif başarı ve prestij. Dikkat edin kupa demiyorum, çeyrek final de bir başarıdır, büyük stadyum prestijdir. Günümüz spor dünyasında başarıyı elde etmenin tek yolu bu gücü yaratmak. O zaman aslında yolun yarısı geçilmiş durumda şimdi diğer yarısı onu kullanma şekli var.
Bugün transfer zamanı. Ligde hani oyunculara kızıyoruz ya puan farkını açamadınız diye, işte şimdi de yönetimin sırası transfer sezonunda farkı fark ettirmek için. Benim inancım şudur; göz önünde bildiğin el adamdan duyduğundan her zaman iyidir. Yabancı sınırın var ise, Türkiyenin en güçlü kulubü olarak önce en bu ülkenin en iyilerini alacaksın.
Fenerbahçe bu sezon tam 37 gol yemiş çift önlibero ile oynamış ki biri Aurelio, sağ beki hayatının sezonunu çıkarırken sol bekleri de parmak ısırtacak kadar değerli oyuncularmış. Kalecisi çok büyük skandal olmadığına göre bu sezon Fenerbahçe’nin en büyük zaafı defans göbeğinde yaşanmış. Bu teşhis! Oftaş bu sene harika bir savunma anlayışı ile sezonu 36 gol yiyerek bitirdi, göbeğindeki iki savunmacı Giray ve İlhan Eker kesinlikle listenin başında. Bu da tedavi. Öyle iki oyuncu al ki Edu’da Lugano’da o formanın değerini anlasın kıymetini bilsin.
Not: Yasin Fenerbahçe’nin defansın da yedek dahi olamaz. Önder Zico sayesinde kişiliğini kaybetti aslında en iyi alternatif kulübede duruyordu ama bir sezon boyunca Gökhan’ın arkasında tükendi gitti.
Orta sahaya gelince düşünmeye gerek yok neyse bedeli vererek bir oyuncu alacaksın ama gözünün önündekinin alacaksın, Mehmet Topuz’dan başka isim Fenerbahçe’ye yakışmaz alınmaz. Diğer önemli konuda Appiah. Bana kalırsa ne yapıp edip Appiah’ın takımda kalması sağlanmalı ancak böylesi güçlü ve oyunun iki yönünü de oynayan oyuncularla Avrupa da devlerle boy ölçüşebilirsin. Essien’in kaptanı takımda ama iki senedir doğru düzgün verim alamıyoruz. Appiah kalırsa en büyük transfer yapılmış olur. Ama giderse de Topuz mutlaka alınmalı.
Gelelim forvet hattına, en kritik bölgeye. İki senedir izlediğim bir oyuncu için herhalde artık yorum yapabilirim diye düşünüyorum. Kezman, gözümün gördüğü Fenerbahçe’ye gelmiş geçmiş en kötü santrafor! Kezman’ı beğenen takımda kalsın, hala oynasın bir de çift forvet deneyelim, 3.5 milyon euro almaya devam etsin diyen bu kulübün kötülüğünü isteyendir ve kim olursa olsun derhal Fenerbahçe sahillerinden uzaklaştırılmalıdır.
Alex varsa sistem belli, o sistemin santrafor tipi de belli. Bazen para oyuncu almaya yetmez o yüzden dişine göre adam seçeceksin. Şu anda piyasa da Fenerbahçe’nin dişine göre bu sisteme uyan 2 tane adam var. Birinci tercih ve herkesi ayağa kaldıracak transfer 31 yaşındaki Kanoute olur, Olmazsa Türkiye’yi seven Aston Villa’da başarılı bir sezon geçiren Norveç milli takımının yıldızı 28 yaşındaki John Carew olur. Birde alternatif hem Türk hem de büyük potansiyeli olan Gökhan Ünal ve Fatih Tekke var, onlar da büyük takımda patlama yapabilecek cinsten forvetler, ben hala ikisinin de gol kralı olmasına rağmen potansiyellerini tam olarak yansıttıklarına inanmıyorum. İkisinden bir tanesi alınırsa büyük katkı sağlarlar.
Olay bu kadar! Bütün hadise iç transferde kilit adamları tutmak ve 4 yerli artı 1 yabancı forvet ile transfer sezonunu kapatmak. Peki soruyorum ütopya bir isim söyledim mi Fenerbahçe’nin G. Ünal, Topuz, Giray, İlhan’ı alacak gücü yok mu? Peki Kezman’a verilen para Kanoute’ye verilse Sevilla’dan buraya parandeler atarak gelmez mi?
E o zaman durmayın lütfen yoksa bu alınan kombineler, formalar neye yarar kimse Kezman’ı seyretmek Edu ile tansiyon yükseltmek, Maldonado ile saç baş yolmak için beklemiyor.