Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
20 Mayıs 2008       Mesaj #2510
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
uzay adamı adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda' bilgisayarım 'ı tıklayıp c yi veya d yi açmak isteyince " Bu dosyayı açmak için aşağıdaki programlardan birini seçin" diyor. Ne olduğunu anlamadım ne yapmam lazım lütfen yardım

Virüs bulaşmasından dolayı böyle bi seçenek önünüze çıkıyor. Virüsü temizlemek için bilgisayarı güvenli kipte açın ve güvenlik programıyla tarattırın. Virüs veya virüsleri temizleyin. Sonra normal oturumda açarak alttaki şekilde devam edin.

Hemen alt yazıda Brooklyn in vermiş olduğu linkteki adımları izlerseniz yapabilirsiniz.

Not: Bilgisayarı güvenli kipte başlatmak için; sistemi yeniden başlatın ve sürekli F8 e basın. Böylece önünüze işletim sistemi listesi gelecek. Buradan güvenli kipte başlatın seçeneğine gelip enter a basın. Biraz bekledikten sonra (administrator değil) kendi kullanıcı hesabı oturumunuzu açın. Bundan sonra bi uyarıyla soru gelecek ve buna da evet diyerek güvenli kipi açın. Böylece taratma işlemine başlayabilirsiniz. Temizlik yapıldıktan ve sildikten sonra oturumu yeniden başlatarak (F8 e basmadan) kendisinin açılmasını beklemelisiniz ve Brooklyn in vermiş olduğu linki takip ederek devam etmelisiniz.