Arama

ADSL Teknik Destek - Tek Mesaj #55

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
21 Mayıs 2008       Mesaj #55
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
dinazor1962 adlı kullanıcıdan alıntı

selamlar butun tuhafliklar beni buluyor benim ip numaram daha once 85 ile basliyordu 2 gun once fabrika ayarlarini yaptim dun yeni bir siteye girdim orada ip numaram 81 ile basladigini gordum adsli kaldirip tekrar kurdum ayni bilgi den adsl hizmet programi guncelleme bastim ftp ye ulasilamiyor tekrar deneyiniz yaziyor. ip numarasi degisirmi?
airties -205 kullaniyorum

IP adresinin alınması ve değişiklik oluşması sizinle birebir etkili bir durum değildir. FTP sitelerine ulaşamamazlık IP den kaynaklanan bir durum değildir. O sadece internette kimliğinizin olduğunu göstermek içindir. Yinede çok sorun olarak görünüyorsa statik IP gibi alabilirsiniz. Ağ Komşularını açın, buradan bulunduğunuz ağ üzerine sağ tıklayın, özellikler diyin, (ya da kısaca saatin yanında bulunan çift monitör e tıklayın) ve açılan pencereden özellikleri seçin. Yine açılan pencereden liste bölümünden TCP/IP ... ye iki kez tıklayarak açılan pencereden Aşağıdaki IP adresini al diyerek alt bölüme istediğiniz IP yi yazın. Bi alta geçtiğinizde kendisi 255 ten başlayarak oluşturacaktır. Onun altındakini sizin doldurmanız gerekiyor. Burada modemin kendi IP sini yazmanız daha iyi olacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam Airties modemlerin iç IP si 192.168.2.1'di.

Başka bir şekilde modemin web arayüzünden girerek buradan iç IP yi [mac adresini de bilmeniz gerekiyor, bunu da yine IP yi değiştirmek için açılan pencerede bulunan ayrıntılar sekmesinden öğrenebilirsiniz] değiştirebilirsiniz.

Not: İç IP; ethernet modemlerin kendi içinde oluşturduğu ağ ve koruma kimliği, dış IP de; internete çıkış IP niz.