Arama

torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
21 Mayıs 2008       Mesaj #2513
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Muzzy adlı kullanıcıdan alıntı

Pc'deki anormalliğin sebebi 2 tane Rundll32.exe 5 tanede svchost.exe mi ?
Firefox dada bazı siteleri açamıyorum Bitcomet tede plugin_emule.exe hata veriyor . Bitcomet'i ( Torrent Programı ) açınca görev yöneticisinde bir anda 20 - 30 tane plugin_emule.exe çıkıyor oda pc yi kitliyor sonuda reset oluyor

Çaresi nedir bunun ?

İlk soruya cevaben hayır diyorum. rundll32.exe nin birisi ekran kartının driver ıyla ilgilidir. İkincisi olarak da ses kartı driver ıdır ve bunların haricinde sistem bölümünden ses ayarlarını açtığınız anda bir rundll32.exe daha çalışmaya başlayacaktır.

svchost.exe ler de daha çok ağ ile ilgili olarak çalışır durumdadır. Diğer şekilde temaların çalışması için destek, windows güvenlik duvarının çalışması durumudur. Bir svchost.exe de sadece bir tane hizmet değil, birden çok hizmet çalışır durumdadır. Bunu aslında Hizmetlerden bakarak daha detaylı görebilirsiniz.

Not: Hizmetleri açmak için; Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler e baktığınızda o anda başladı yazısıyla görülen hizmetlerden hangisine tıklarsanız o anda çalışır durumda olan servisleri görebilirsiniz.

Firefox ile ilgili olarak açamadığınız sitelerden örnekler ve sisteminizle ilgili bilgiler verebilirseniz yardımcı olurum.

Bittorrent'te de virüsten dolayı bi bozulma olabilir.

Ayrıca site açamama gibi sorunları ortadan kaldırmak için DNS sağlayıcı programcık kullanabilirsiniz. TreeWalk programını öneririm.