Arama


evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
22 Mayıs 2008       Mesaj #80
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
NASA'DAN DİSCOVERY'NİN FIRLATILMASINA YEŞİL IŞIK



discovery uzay mekigi 8

WASHINGTON - Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yük bölümünde Japon yörünge modülü Kibo ile fırlatma rampasında bekleyen uzay mekiği Discovery'nin 31 Mayısta Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderilmesine yeşil ışık yaktı.
Fırlatma Direktörü Mike Leinbach düzenlediği basın toplantısında, hazırlıkların çok iyi gittiğini belirterek, Discovery mekiğinin 31 Mayıs yerel saatle 17:02'de (TSİ 1 Haziran 00:02) Florida'daki Cape Canaveral yakınlarında bulunan Kennedy Uzay Merkezinden fırlatılacağını kaydetti.
UUİ'ye eklenecek son ve en büyük yörünge laboratuvarı olacak basınçlı Kibo modülünün montajı dışında Discovery astronotları, istasyonun hasar gören bir güneş anteninin rotasyon mekanizmasını onarmaya çalışacak ve klima sistemi için gerekli azot tankını değiştirecekler.
Discovery astronotlarından Michael Fossum ve Ronald Garan, tüm bu görevleri yerine getirmek için her biri en az 6,5 saat sürecek 3 uzay yürüyüşü yapacaklar.
NASA'nın Başkan yardımcısı Bill Gerstenmaier, bu yıl yapılması öngörülen 4 uçuştan bu üçüncüsü olan bu sefer sırasında yerine getirilmesi gereken görevleri son derece zor ve karmaşık olarak niteledi.


a.a