Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #61

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
25 Nisan 2006       Mesaj #61
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
ABD Dışişleri Bakanı Ankara'da

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Ankara'ya geldi.
Esenboğa Havaalanı'nda Dışişleri Bakanlığı ve ABD Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılanan Rice'a bir buket çiçek verildi.
Rice, havaalanında uçaktan indikten sonra apronda kendisini bekleyen araca binerek, havaalanından ayrıldı.
Konuk dışişleri bakanı Ankara temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir araya gelecek.
Türkiye'yi yaklaşık bir yıl aradan sonra ikinci kez ziyaret eden Rice'ın temaslarında, ikili ilişkilerin yanı sıra İran, Irak, terörle mücadele, Ortadoğu, Hamas'ın Ankara ziyareti, Türkiye'nin AB süreci ve Kıbrıs gibi konuların ele alınması bekleniyor.


KPSS'ye başvurular başlıyor


Lisans düzeyindeki adaylara yönelik yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) başvuru süresi, 27 Nisan Perşembe günü başlıyor.

KPSS, 81 il merkezi ve Lefkoşa’da 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılacak. Sınav, cumartesi sabah, cumartesi öğleden sonra, pazar sabah ve pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna, tüm adayların girmesi zorunlu olacak. Adaylar, kılavuzu inceleyerek diğer oturumlardan hangilerine katılacaklarına karar verecekler.

2006 yılında yapılacak sınavların sonuçlarının geçerli olacağı sürede 2004-KPSS sonuçları da geçerli olacağı için 2004-KPSS’ye giren ve öğrenim düzeyleri değişmeyen adayların, 2006 yılında yapılacak sınavlara girmelerine gerek olmadığı bildirildi.

BAŞVURULAR

Sınava, lisans mezunları ve lisans programlarından mezun olabilecekler başvurabilecek. Bu nedenle sınav, 2006-KPSS/1 olarak isimlendirildi.

2006-KPSS/1 başvuruları, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri, ÖSYM büroları ve belirlenen bazı liselerde yapılacak. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenilebilecek. 2006-KPSS/1’e başvurmak isteyen adaylar, 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında başvuru merkezlerinden 2 YTL karşılığında kılavuz satın alacaklar. Bu aşamadan sonraki işlemler, "eski" ve "yeni" adaylar için ayrı ayrı yürütülecek.

ESKİ ADAYLARIN BAŞVURUSU

2004 ve 2005’de yapılan KPSS’den en az birine lisans düzeyinde girmiş adaylar "eski adaylar" olarak, kılavuzu satın aldıktan sonra 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında kılavuzun arka sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini (girecekleri oturum sayısının 1/2/3/4 olmasına göre 35/45/55/65 YTL) yatıracaklar. Adaylar sınav ücretini yatırdıktan en az 2 iş günü sonra, 01-12 Mayıs tarihleri arasında internet aracılığıyla başvuru işlemlerini bizzat kendileri yapacaklar.

YENİ ADAYLAR RANDEVU İLE BAŞVURACAK

2004 ve 2005 yıllarında yapılan KPSS’ye hiç girmemiş ya da ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde girmiş ve şimdi lisans düzeyinde girmek isteyen adaylar "yeni adaylar" olarak, kılavuzu satın aldıkları başvuru merkezinden randevu alacaklar ve 27 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında kılavuzun arka sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini (girecekleri oturum sayısının 1/2/3/4 olmasına göre 35/45/55/65 YTL) yatıracaklar. Yeni adaylar sınav ücretini yatırdıktan en az iki iş günü sonra 01-12 Mayıs tarihleri arasında randevu aldıkları başvuru merkezine kılavuzda belirtilen belgelerle birlikte gidecekler ve başvuru hizmet ücreti olarak 3 YTL ödeyecekler.

TÜRKİYE İŞ KURUMU KPSS SONUÇLARINA GÖRE ALACAK

Öte yandan, 2006-KPSS/1 kılavuzunda Türkiye İş Kurumu’nun, 2004-KPSS ve 2006-KPSS/1 sonuçlarının normal, özürlü, eski hükümlü işçi alımında da kullanılacağına ilişkin duyurusu yer alıyor.

Bu arada, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için 17 Eylül 2006’da KPSS yapılacak. 2006-KPSS/2 adıyla yapılacak bu sınav da 81 il merkezi, 70 ilçe merkezi ve Lefkoşa’da tek oturumda gerçekleştirilecek.





MEB'den 23 Nisan açıklaması


Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamada, TBMM'deki Öğrenci Meclisi toplantısı ile ilgili, "İbrahim Seyhan'ın geçici divan başkanı olması, onun imam hatip lisesi öğrencisi olmasından değil, meclisin yaşı en büyük üyesi olması nedeniyledir" denildi.
MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basın-yayın organlarında 3. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi toplantısı ile ilgili çeşitli haber, yorum ve değerlendirmelerde yanlış anlaşılmalara neden olacak beyanlar yer aldığı belirtilerek, bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması gereği duyulduğu kaydedildi.
"Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi"nin 3 yıldan beri uygulandığı kaydedilen açıklamada, proje gereği 3. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi'nin 81 ilden gelen il öğrenci meclis başkanlarının katılımıyla TBMM'de toplandığı ifade edildi.
Açıklamada, "Gerek illerdeki seçimlerde, gerekse TBMM çatısı altında yapılan seçimlerde öğrencilere hiçbir şekilde telkin ve yönlendirme asla olmamıştır" denildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Yaşı en büyük olan Erzurum Öğrenci Meclisi Başkanı İbrahim Seyhan'ın başkanlık kürsüsünden değil, herhangi bir üye sıfatıyla Meclis kürsüsünden söylediği sözlerin beğenilmesi veya eleştirilmesi tabiidir. Ancak buradan hareketle dünya çapında takdir toplayan bu projenin gölgelenmesi, bu konunun Sayın Meclis Başkanı Bülent Arınç'a yönelik bir karalama kampanyasına dönüştürülmesi, hele hele PKK gibi çocukların kullanıldığı yolunda bir iddianın ortaya atılması haksız, mesnetsiz ve iyi niyetle asla bağdaşmayan yaklaşımlardır. Esasen 81 üyenin hangisinin Meclis kürsüsünden ne konuşacağı önceden Sayın Meclis Başkanı ve Sayın Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere TBMM'nin ve MEB'in hiçbir yetkilisi tarafından bilinmemektedir."

Türkiye'de işsizlik artıyor


Türkiye’de işsizlik artmaya devam ediyor. İşsizlik oranı Aralık-Ocak-Şubat dönemini kapsayan üç aylık hareketli ortalamalara göre, Ocak ayı itibarıyla yüzde 11.8 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak’ta toplam istihdam 20 milyon 834 bin kişiye çıkarken, işgücüne katılma oranı yüzde 46.1’e geriledi. Aynı dönemde işsiz sayısı 2.8 milyona yükseldi. İşsizlik oranı geçen yıl Ocak ayında yüzde 11.5 düzeyindeydi.
TÜİK’e göre, Ocak ayında tarım sektöründe çalışan sayısı 1 milyon 85 bin kişi azalırken, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 1 milyon 104 bin kişi artış kaydetti.
İşsizlik oranı kentsel yerlerde 0.1 puanlık azalışla yüzde 13.7, kırsal yerlerde ise 0.7 puanlık artışla yüzde 8.9 olarak belirlendi.
TARIM DIŞI İŞSİZLİK AZALDI
Türkiye’de tarım dışı işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0.3 puanlık bir düşüşle yüzde 14.9 olarak gerçekleşti. Bu oran erkeklerde yüzde 13.9’a, kadınlarda yüzde 18.8’e geriledi. Genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 21.4’ten yüzde 21.9’a yükseldi.