Arama

Kiraz (Prunus avium) - Tek Mesaj #4

RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
23 Mayıs 2008       Mesaj #4
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
Kiraz Jölesi

Kullanılacak malzeme (4 kişilik): Olgunlarından 800 gr kiraz, 2 fincan tozşeker, yarım limonun suyu, 4 yaprak jelatin.

Yapılışı: Kirazlar yıkanıp çekirdekleri çıkarılır. Tatlıyı süslemek için kirazların en irilerinden 10 tanesi ayrılır, diğerleri tencereye konur ve üzerini örtecek kadar su eklenip pişirilir. Sonra ateşten indirilip püre makinesinden geçirilir. Püre haline gelen kirazlar kendi suyuyla birlikte tencereye konur, şeker katıldıktan sonra tencere tekrar ateşe oturtulur. Karışım kaynadıktan sonra tencere ateşten indirilir. Diğer tarafta önceden soğuk suda ıslatılmış jelatinler sıkılarak suyu çıkarılır ve ufalanarak limon suyuyla birlikte sıcak kiraz şurubunun içine katılır. Çatalla iyice çırpılarak birbirlerine yedirilip soğumaya bırakılır. Karışım ılıyınca çok soğuk bir suyla ıslatılmış kalıba boşaltılıp buzdolabına konur ve 3 saat bekletilir. Servis yapılmadan 15 dakika önce kalıp buzdolabından çıkarılır ve baş aşağı edilerek jöle servis tabağına boşaltılır. Ayrılan kirazlarla üstü süslenerek servis yapılır. Bu güzel jöleyi kiraz yerine çok olgun vişneyle de yapmak mümkündür.Msn Happy