Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:12, 2 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 08:14
Arama
MaviKaranlık Forum
Kiraz (Prunus avium)
-
Tek Mesaj #4
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
23 Mayıs 2008
Mesaj
#4
Ziyaretçi
Kiraz Jölesi
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): Olgunlarından 800 gr kiraz, 2 fincan tozşeker, yarım limonun suyu, 4 yaprak jelatin.
Yapılışı: Kirazlar yıkanıp çekirdekleri çıkarılır. Tatlıyı süslemek için kirazların en irilerinden 10 tanesi ayrılır, diğerleri tencereye konur ve üzerini örtecek kadar su eklenip pişirilir. Sonra ateşten indirilip püre makinesinden geçirilir. Püre haline gelen kirazlar kendi suyuyla birlikte tencereye konur, şeker katıldıktan sonra tencere tekrar ateşe oturtulur. Karışım kaynadıktan sonra tencere ateşten indirilir. Diğer tarafta önceden soğuk suda ıslatılmış jelatinler sıkılarak suyu çıkarılır ve ufalanarak limon suyuyla birlikte sıcak kiraz şurubunun içine katılır. Çatalla iyice çırpılarak birbirlerine yedirilip soğumaya bırakılır. Karışım ılıyınca çok soğuk bir suyla ıslatılmış kalıba boşaltılıp buzdolabına konur ve 3 saat bekletilir. Servis yapılmadan 15 dakika önce kalıp buzdolabından çıkarılır ve baş aşağı edilerek jöle servis tabağına boşaltılır. Ayrılan kirazlarla üstü süslenerek servis yapılır. Bu güzel jöleyi kiraz yerine çok olgun vişneyle de yapmak mümkündür.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 08:14
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...