Arama

Sanat Etkinlikleri - Tek Mesaj #3

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ekim 2005       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
9. Uluslararası İstanbul Bienali'ni gezmek için son hafta !

bienal9
Dünyanın en önemli güncel sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Uluslararası İstanbul Bienali'nin dokuzuncusu, son haftasına giriyor. 30 Ekim'e kadar sürecek olan İstanbul Bienali'nin mekânları 16 Eylül'den bu yana 38.000'in üzerinde ziyaretçinin akınına uğradı.
İstanbul Bienali'ni henüz görmeyen sanatseverlerin, Türkiye'nin en büyük güncel sanat etkinliğini ziyaret etmeleri için yalnızca bir haftası kaldı. Biletler, Biletix'te ve bienal mekânlarında...
9. Uluslararası İstanbul Bienali'nin teması, hem var olan kentsel mekâna, hem de kentin dünya için taşıdığı anlamın imgesel gücüne işaretle İstanbul. 53 sanatçı ve sanatçı grubunun İstanbul temalı yapıtları sizi yaşadığınız kenti bir kez daha düşünmeye ve izlemeye davet ediyor.

Bienal yayınları ve ürünleri

Eau d'Ernest: Bienal sanatçısı Daniel Bozhkov'dan erkekler için parfüm...
daniel bozkov

Daniel Bozhkov
'un 9. Uluslararası İstanbul Bienali için Ernest Hemingway'den esinlenerek yarattığı Eau d'Ernest isimli parfüm, erkekler için güncel bir koku. Cesareti "zor durumda zarafet" olarak tanımlayan yazarın ruhunu yakalayan parfüm, Safari'nin güçlü gizemi ve boğa güreşinin canlılığıyla duyuları yakalıyor. Reklam filmiyle birlikte sergilenen ve satışa sunulan Eau d'Ernest, kokusunu yıl boyu üzerinde taşımak isteyenler için Antrepo No:5'teki gişelerde!

İstanbul Bienali çerçevesinde yayınlanan kitapları sergi mekânlarındaki gişelerden satın alabilirsiniz.

Bu sene, geleneksel bienal kataloğu yerine, serginin kuramsal alandaki uzantılarından oluşan ve bir anlamda bienalin düşünsel haritasını sunan bir dizi makale seçkisi, Genişleyen Dünyada Sanat, Kent ve Siyaset başlığı altında bir kitap haline getirildi.
Bienal projeleri için sergi mekânı yerine basılı malzemenin olanaklarından yararlanan sanatçıların yapıtları da bienal mekânlarındaki gişelerde okuyuculara sunuluyor. Hatice Güleryüz'ün Tuhaf Yakınlıklar başlıklı kitabı, İstanbul'a dair yabancılaşma ve yakınlaşma anlarının izini İstanbul'da yaşayan yabancıların deneyimleri aracılığı ile sürüyor. Özge Açıkkol, Güneş Savaş ve Seçil Yersel'den oluşan Oda Projesi'nin söyleşi-kitap formatında hazırladıkları kitabın adı ise Mahalle, oda, komşu, misafir?. İstanbul için alternatif bir kent rehberi oluşturan Şener Özmen, İstanbul Guide isimli kitabında, okuyucudan "Nerede bu İstanbul?" sorusunu bekliyor.

Ayrıca, bienal bileti ile birlikte ziyaretçilere ücretsiz olarak verilen 320 sayfalık Bienal Rehberi de gişelerden alınabiliyor.

Bienal posterleri ve diğer ürünler

Gabriele Basilico tarafından çekilmiş İstanbul fotoğraflı bienal posterleri, Geniş Açı dergisinin eski sayıları, Charles Esche'nin yazılarının derlendiği Mütevazı Öneriler adlı kitap, Misafirperverlik Alanı'ndaki sergileriyle bienale dahil olan Hafriyat grubunun yayınları Antrepo No:5'te bulabileceğiniz diğer yayın ve ürünler.

Istanbul Kültür Sanat Dostları