Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:23, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 29 Nisan 2024 - 08:23
Arama
MaviKaranlık Forum
Isırgan Otu ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #4
Sedef 21
Ziyaretçi
31 Mayıs 2008
Mesaj
#4
Ziyaretçi
ISIRGANIN FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR
Doğanın sunduğu şifalı bitkiler arasında yer alan ısırgan otunun, kan dolaşımını artırma, bağışıklık sistemini güçlendirme, diyabete karşı koruma ve kanı temizleme gibi pek çok özelliğinin bulunduğu bildirildi.
Doğanın sunduğu şifalı bitkiler arasında yer alan ısırgan otunun, kan dolaşımını artırma, bağışıklık sistemini güçlendirme, diyabete karşı koruma ve kanı temizleme gibi pek çok özelliğinin bulunduğu bildirildi.
Latince'deki adı 'urtica' (yakan) olan, koyu yeşil ve dikenli yaprakları bulunan ısırgan otu, neredeyse tüm toprak türlerinde yetişiyor. Türkiye genelinde yol kenarlarında, tarlalarda ve bahçelerde kendiliğinden yetişen ısırgan otu, ekim ve mayıs ayları arasında toplanırken,
soğuk
iklimlerde yaz aylarında da toplanabiliyor.
Son yıllarda, kansere iyi geldiği söylendiği için adından sıkça söz edilen ısırgan otu, A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin. Vücutta serbest radikallerin oluşumunu engelleyen ısırgan otunun, kan dolaşımını artırma, bağışıklık sistemini güçlendirme, diyabete karşı koruma ve kanı temizleme gibi pek çok özelliği bulunuyor. Bitkinin yaprak ve saplarından çorba, salata, yemek, börek ve köfte yapılabiliyor. Genellikle yemeklerde bitkinin
genç
dalları ile üst kısımları kullanılırken, yemeklerin yanı sıra kavurmalara da eklenebiliyor.
Isırgan otlu bulgur pilavı veya pirinç pilavı değişik yörelerde sevilerek yenen
yemekler
arasında yer alıyor. Isırgan otu, Karadeniz Bölgesi'nde en çok mısır unuyla yapılan lapası tüketilirken, Ege'de böreklerin baş kahramanlarından birisi konumunda. Ayrıca, bazı bölgelerde ısırgan otunun taze ve kuru yapraklarından çay da yapılıyor.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 08:23
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...